Jump to content
php.lv forumi

jQuery ajax neņem vērā rewrite komandas


KarlisBa

Recommended Posts

Sveiki!

Sākšu ar to, ka rewrite komanda būtu šāda -

 

 

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

 

RewriteRule ^(.*)$ index.php?con=$1 [L,QSA]

 

Gan jau doma ir skaidra, kam tas ir domāts. Lai augšupielādētu failu caur post formu izmantoju šo jQuery http://jquery.malsup.com/form/ pluginu. Viss ir ok, ja url'ā ir ne vairāk kā viens slašs, teiksim, ja adrese ir http://bla.lv/profile augšupielāde notiks, bet, ja adrese ir http://bla.lv/profile/page tad jQuery sāk gļučīt it kā tas pēkšķi atrastos citā direktorijā, jo <form> action ir norādīts action="/upload". No php puses viss ir ok, bet kā šim likt strādāt no javascript puses, jo variants "/" pārtaisīt par kaut ko citu neder :).

Link to comment
Share on other sites

Nu tur jau ir tas joks, ka nepieciešamību pēc absolūtajiem ceļiem izjūt tikai javascript, jo no php puses links /upload ir ?con=upload, bet ja es tagad jquery norādu, lai pieliek klāt kādu "../", tad gļuki sāksies, kad php pusē meklēs to adresi, jo viss jau notiek tikai galvenajā direktorijā.

Link to comment
Share on other sites

Es nevaru saprast kur ir problēma.

 

Ja Tev pareizais links, kas apstrādā upload rezultātu ir www.lapa.lv/lapa/upload, tad arī linkam ir jābūt /lapa/upload (ar "/" priekšā).

Uzvesties viņš nepareizi var tikai tad, ja adresei priekšā nav "/", tad tas tiek uzskatīts kā relatīvais links.

Link to comment
Share on other sites

Ok, problēmu atrisināju, bet atbilde ir vienkārši wtf... No rīta pieceļos, un nez no kurienes ir ideja pārbaudīt dažās vietās bildēm vai linki ir šādi "/img/bilde" nevis "img/bilde", kad tās tiek ar javascript izsauktas. Izrādās, ka ir gan - vienā - ok, sataisu, bildi tagad izsaucot ar js rāda un divainā kārta strādā ar pats ajax upload pēkšni :D, ok, nodomāju, ka tāds vakardienas gļuks droši vien, uzlieku atpakal veco bildes ceļu, un toč, nestrādā. Kāpēc tā, nav ne mazākās jausmas, bet vismaz iznākums ir pozitīvs...

Link to comment
Share on other sites

Vai, paldies tev daGrevi, bet arī tu nedaudz pārprati problēmu. Vispār izlasīji, kas ir rakstīts pirmajā postā pirms atbildēji uz pēdējo? :) Tas, ka bildei nebija pareizs ceļš norādīts, nekādi neietekmē kāpēc pati ajax forma nestrādāja - tās divas lietas kodā pat nebija saistītas.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...