Jump to content
php.lv forumi

Mekleeju programmeetaju


Marcepans

Recommended Posts

Codez, Tavi apgalvojumi ir nevis diezgan absurdi, bet pilnīgi absurdi. Es Tev vēlreiz saku, IIN nav vienīgais nodoklis, palasi tak vairāk par nodokļiem, laimesti tiek aplikti ar nodokļiem.

 

http://www.vid.gov.l...erij%C4%81m.doc

Maris-S, :

1) Vai tu varētu dod atsauces uz likumu, jo šādi metodiskie norādījumi cilvēkiem nav saistoši.

2) Es ātri pārskatīju visus punktus II daļā par azartspēlē, uz izlozēm un tur bija vienīgi 2 gadījumi: Ja laimesta summa ir zem 500Ls, tad nekas nav jāmaksā nodokļos, ja virs 500Ls, tad 25% IIN. Nekādas citas maksas vai ko tu tur minēji neatradu. Varbūt vari citēt, kur kas tāds minēts?

 

 

Vari Tu dalīt laimestu cik daļās vien gribi, nodokļus vienalga valsts iekasēs. Iespējams tās saites, ko es norādīju ir mazliet novecojušas, bet es neesmu nekur dzirdējis ka laimestiem, loterijām un azartspēlēm būtu atcelti nodokļi.

Varbūt šeit palasi: http://www.likumi.lv/doc.php?id=56880


1. Gada apliekamajā ienākumā netiek ietverti un ar nodokli netiek aplikti šādi ienākumu veidi: 
...
[color=#000000][font=Verdana][size=3]5) izložu un azartspēļu laimesti; [/size][/font][/color]
[color=#000000][font=Verdana][size=3]...[/size][/font][/color]

 

Tici man Latvijas uzņēmēji, kā arī viņu grāmatveži un juristi nav tik stulbi, lai visas nodokļu lietas neizpētītu un neatrastu veidu kā samazināt izdevumus uz nodokļiem. Cik Tu personīgi zini uzņēmumus, kas regulāri izmaksātu kaut vai daļu algas ar laimestiem?

Protams, ka nav stulbi. Daudz vieglāk ir izmaksāt atalgojumu aploknē un to daudzi dara.

Es tikai teoretizēju par iespējamajiem caurumiem un man pat ļoti noder, ja kāds parāda, ka mani teoretizējumi ir aplami, ja viņi tādi ir. Bet šijā gadījumā vēl neviens nenorādīja, kur viņi ir aplami.

 

Nevajag salīdzināt Latvijas un ASV nodokļu sistēmas, tās ir pavisam atšķirīgas lietas, piemēram ASV nav tāda PVN vispār utt. ASV shēmas diez vai sanāks realizēt Latvijā, vai kādā citā valstī. Protams ir vērts meklēt dažādus veidus kā samazināt (samazināt, nevis atcelt pilnīgi) nodokļus, bet pārsvarā ievērojami tas atmaksāsies tikai uz ievērojamiem apgrozījumiem, bet tas tikai samazinātu nodokļus, nevis ļautu tos nemaksāt pavisam.

Sākotnēji gan sarunas par ASV ir cita tēma ar pavisam citu cilvēku, bet, ja gribi, tas neizslēdz sasaisti ar Latviju. No Latvijas uztaisīt korporāciju Delaverā un atvērt ASV bankas kontu uz tās vārda, izmantojot vietējos juristus izmaksā aptuveni 2000$. To dara daudzi orģināli ne ASV izvietoti IT biznesi, jo IT kompānijai ir daudz vieglāk darboties ASV tirgū no pašas ASV. Tag uz ātro nevaru atrast atsauci, bet pirms kāda mēneša lasīju blogu, kurā kāds Indijas IT uzņēmuma īpašnieks aprakstījis soli pa solim kā viņš neierodoties ASV atvēra tur korporāciju, cik tas maksāja un kā viņš savu IT biznesa ASV daļu darbina caur šo korporāciju. Tieši tas pats attiecas uz Latviju. Atvērt korporāciju ASV izmaksā 2000$. Protams, lai realizētu tādu pašu shēmu kā Google, ir vēl vajadzīgas Īrijā - 1 vienkārša firma un 1 firma ar holdingu Bermudās un viena firma Nīderlandē. Bet nu tas ir pavisam cits jautājums.

 

Bez tam nemaksāt nodokļus un samazināt to līdz minimumam ir tikai nosaukuma jautājums. Ja tu vari nodokļos samaksāto summu samazināt par 95%, tad tas ir tik pat kā nemaksāt nodokļus. Būtība nemainās - ietaupīt kaudzi naudas, kuru tev rekets, ko sauc par Valsts nodokļu sistēmu pieprasa.

 

Ja Tu pat kaut kādā mistiskā veidā atradīsi kā nemaksāt nodokļus darbiniekiem, tad pilnīgi noteikti uzreiz no viņiem saņemsi sūdzības un jautājumus kāpēc par viņiem netiek maksāts ne sociālais nodoklis, ne pārējie nodokļi, kas viņiem ir vajadzīgi.

Man tas nav jameklē, tādas shēmas ir daudz un tās izmanto ļoti daudzi uzņēmumi.

Tu dzīvo kaut kādā ideālā sapņu pasaulē?

Un kādi jautājumi? visi jautājumi tiks atrisināti pirms darba uzsākšanas. Bez tam nozīmīgi samazinot nodokļu daudzumu, pastāv iespēja arī izmaksāt lielākas algas uz rokas.

 

Nav tādas iespējas nemaksāt nodokļus! Ir iespējas atrast uzņēmumam efektīvāku veidu nodokļu maksāšanā, bet google pieeja derēs tikai pie atbilstoša līmeņa apgrozījuma.

Jā, googles pieeja derēs lieliem apgrozījumiem, taču ir daudz citu pieeju, kuras derēs pie maziem apgrozījumiem.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Izskatās, ka tev nepatīk, ka vienroča raustīšana ir tik vienkārša un atņem pokerim zināmu spēlētāju daļu, tāpēc tā izsakies.. es zinu, jā..

 

Alkoholu un tabaku jau arī apmelo tie, kam nepatīk, ka citiem tiek ieņēmumi no šīs nozares.

 

:D

 

Man nepatīk, ka tās pielīdzina kā līdzvērtīgas lietas. Pokers ir galīgi cita štelle kā vienrocis. Pokers (pret dzīviem spēlētājiem, nevis casino) ir skilla geims, tu vari būt plusā ilgtermiņā, atšķirībā no ruletes, automātiem utt.

 

Un runājot par IIN Codez ir taisnība, kopš šā gada pirmā janvāra IIN nav jāmaksā no laimestiem - vienorocī izcel 1k, tev arī ir 1k, nevis 750Ls, kur 250Ls teorētiski tev bija līdz šim jānomaksā valstī (ko loģiski praktiski nekur/neviens nedarīja).

Edited by yuppio
Link to comment
Share on other sites

yuppio, alkoholsims arī sākas kā izsmalcinātu vīnu degustēšana un garšu analīze. Beidzas ar dzērājiem, kas stāsta, kādus biznesus reiz bīdījuši.

 

Neanalizēju to IIN padarīšanu, ir ļoti inteliģenta un izglītota cilvēka pazīme apskatīt jautājumu no vienas puses. Aizmirstot, ka otra puse ir tāda, ka pirms iespējas izmaksāt laimestu jābūt tiesībām to darīt. Respektīvi, jābūt azartspēļu licencei, kas maksā naudiņas. Un es ļoti vēlētos redzēt, ar kādu pašatdevi strādātu darbinieki, kuru pašcieņa būtu tik zema, ka parakstītos uz kaut ko tik perversu.

Link to comment
Share on other sites

Kāds sakars ar alkoholismu? Nesapratu, ko tu īsti gribi pateikt. Ja cilvēks kļūst par alkoholiķi, tad pie tā ir vainīgi alkohola ražotāji un tas, ka viņam vispār tika dota iespēja pamēģināt? Ja nebūs alkohols, atradīs kko citu, ja nebūs vienrocis, būs kkas cits.

 

Aizmirstot, ka otra puse ir tāda, ka pirms iespējas izmaksāt laimestu jābūt tiesībām to darīt. Respektīvi, jābūt azartspēļu licencei, kas maksā naudiņas. Un es ļoti vēlētos redzēt, ar kādu pašatdevi strādātu darbinieki, kuru pašcieņa būtu tik zema, ka parakstītos uz kaut ko tik perversu.

 

Lai veiktu izlozes un dāvinātu balvas nav nepieciešama nekāda azarstpēļu licence, standarta variantā pat var iztikt bez izlozes atļaujas. Tur bija kkādi noteikumi, kad vajag piereģistrēt savu izlozi, bet slinkums tagad meklēt kas un kā.

 

Runājot par pašatdevi, tad mūsu laikos daudz kur priecājās, ka vispār ir darbs un parakstītos uz ne to vien, piekristu gandrīz jebkādām shēmām, ka tik nauda kkāda ienāk un ir darbs.

Edited by yuppio
Link to comment
Share on other sites

Varbūt Tu negribi saprast? Pokeris uz naudu nav intelektuāļu klubiņš. Pats pinies pretrunās, vienā vietā sakot, ka pokeris ir laba padarīšana, otrā vietā kā iemeslu minot kāda varbūtēju nepatiku pret izmaiņām azartspēļu regulējumā. Tātad tomēr azartspēle?

 

Vajag reāli mācīties un reāli strādāt, nevis nodarbināt sevi ar trulām fantāzijām vai kultivēt degradējošus uzskatus, tad būs gan darbs, gan pārējais.

Link to comment
Share on other sites

yuppio, alkoholsims arī sākas kā izsmalcinātu vīnu degustēšana un garšu analīze. Beidzas ar dzērājiem, kas stāsta, kādus biznesus reiz bīdījuši.

The fuck are you smoking? Katrā ziņā tā nav nekaitīgā marihuāna, čigāni šoreiz uzjaukuši kaut kādu indīgu brūvējumu.

 

Un es ļoti vēlētos redzēt, ar kādu pašatdevi strādātu darbinieki, kuru pašcieņa būtu tik zema, ka parakstītos uz kaut ko tik perversu.

Viens no darba motivējošiem faktoriem ir nauda. Jo vairāk naudas var iegūt, jo labāka motivācija. Kāda gan starpība, kā tu tiec pie lielas naudas - godīgi nopelnītā loterijas laimestā, regulāri pērkot loterijas biļetes, kuras izsniedz par apmeklējumu un sasniegumiem darbā, vai ar lielāku ierakstu algas grāmatiņā?
Link to comment
Share on other sites

Kavacky, man žēl, ka tev ir tik sekla dzīves pieredze. Un uzskati. Par alkoholiķiem - reāli stāsti. Par pokera spēlētājiem arī varētu atrast, ja būtu vēlme.

 

Tavs viedoklis par naudu - domāju, ka jebkurš vidēji pārticis eiropietis izbrīnā sarauktu uzacis par tik jocīgu viedokli, kāds ir Tev. Nauda, protams, ir viens no motivējošajiem faktoriem, bet jūs te šajā forumā (gan tie, kas ģenerē, gan tie, kas piebalso) pārstāvat kādu marginālu uztveri (vienalga kas, ka tik nauda). Bet to var saprast, šis sindroms ir raksturīgs A-Eiropai un tās no trūkuma izbēgušajiem maksimālistiem.

 

Varbūt programmējat arī nevis tāpēc, ka interesē temats, bet tāpēc, ka relatīvi lielāks/vieglāks atalgojums un pieprasījums?

Link to comment
Share on other sites

Nepateikšu konkrētas valstis, slinkums meklēt, bet dažās pokeri atzina kā sporta veidu, izslēdzot to no azartspēlēm. Jo ar ko tad īsti atšķiras, pokeris uz naudu, no zolītes uz naudu vai šaha uz naudu? Vai arī pēdējie 2 ir azartspēles?

Pēc latvijas likumdošanas pie azartspēļu definīcijas nāk klāt gadījuma faktors, kurš šahā nav, taču zolītē ir. Tāpēc pokers un zolīte būtu azartspēles, bet šahs nē, taču arī futbols vai 100m skriešana ar dalības maksu un naudas balvu diezgan labi atbilst azartspēlei, jo arī tajās uzvaru nosaka gadījuma faktors, vienreiz uzvar viena komanda, citreiz cita, vienreiz vienam kāja paslīd, citreiz cits izraujas finišā.

Es teiktu, ka lielākā daļa likumi ir pilnīgā dēlī, to var pateikt, tos vienkārši palasot.

Vienā diskusijā starp programmētājiem mēs apspriedām krimināllikumu un nonācām pie secinājuma, ka mēs varētu uzrakstīt 20x īsāku, daudz strukturētāku, saprotamāku, loģiskāku, daudz tainīgāku un galvenais funkcionālāku. Būtībā jau likums ir tāda vienkārša programma ar nosacījumiem, tāpēc likumi būtu jāraksta programmētājiem.

Link to comment
Share on other sites

Tas ir definīcijas jautājums, kurā brīdī kaut kas kļūst par azartspēli, kurā brīdī tas ir sportisks pasākums. Es teiktu tā, ka ja pasākumā ir laimesti, cilvēks var zaudēt kontroli pār savu rīcību tieši šī faktora dēļ. Piemēram, turnīrs ar dalības maksu un balvu fondu var nebūt azartspēle, tāpat kā sporta sacensības. Kāršu vakariņš ar likmēm katrai spēlei jau ir diezgan azartisks pasākums.

 

Protams, no naudas var strauji atbrīvoties arī šoppingā utml., taču azarstpēlēs figurē "iespēja laimēt" faktors. Tāpēc arī pat pārtikas pirkumu loterijas ir jāreģistrē atbilstošajā iestādē, jo zināms % mēdz zaudēt kontroli pār savu rīcību pat tāda veida pasākumos.

Edited by Mr.Key
Link to comment
Share on other sites

Ja runā pēc būtības, es protams piekrītu, ka azartspēles tās visvienkāršākajā izpratnē: pokers, rulete, automāti, loterijas, tāpat arī alkohols, ir slikta lieta, kas izraisa atkarību un ir stipri jāierobežo un jākontrolē sabiedrības kopējā labuma vārdā.

Link to comment
Share on other sites

Codez, ar Tevi jebkura diskusija aiziet plašuma, izlaižot sākuma jautajumu. :)

 

Tas nodoklis, par kuru Tu runā (IIN) ir tikai viens nodoklis. Tu tā arī neesi sapratis ko es Tev mēģinu pajautāt. Es mēginu Tev pajautāt, kā ar šādu pieeju:

 

Lol, ja ir tāds palielāks uzņēmums, kurš var atļauties 1M pamatkapitāla, tad jau var katra 1. datuma rīkot uzņēmuma darbiniekiem loterijas, kur katrs vinnē savu algu, tāda veidā varēs samaksāt darbiniekiem, nemaksājot nodokļus :)

 

Tu doma nemaksāt nodokļus, izmaksājot algu? Kā Tu apiesi, piemēram, sociālos nodokļus? Domāju atsauci par sociālajiem nodokļiem Tev nevajadzēs.

 

Protams, ka nav stulbi. Daudz vieglāk ir izmaksāt atalgojumu aploksnē un to daudzi dara.

 

Neiet runa par nodokļu nemaksātājiem, iet runa par to kā godīgi var nemaksāt nodokļus. Ja būtu tas iespējams mēs visi algas dienas spēlētu loterijas, ir pietiekami daudz godīgu uzņēmumu Latvijā un viņi neizmaksā algas kā vinnestus.

 

Man tas nav jāmeklē, tādas shēmas ir daudz un tās izmanto ļoti daudzi uzņēmumi.

 

Kāda tad ir kaut viena shēma (atļauta veida), kas ļaus maksāt darbiniekiem algu bez nodokļiem un nodrošinās tiem sociālās garantijas?

Edited by Maris-S
Link to comment
Share on other sites

Tu doma nemaksāt nodokļus, izmaksājot algu? Kā Tu apiesi, piemēram, sociālos nodokļus? Domāju atsauci par sociālajiem nodokļiem Tev nevajadzēs.

Teorētiskā ideja bija šāda, maksāt minimālo algu, par kuru protams jāmaksā kaut kādi nodokļi, bet tie ir ļoti mazi, daži desmiti latu.

Pārējo visu atalgojumu izmaksāt kā vinnestu loterijā. Vienkārši 1. un 15. datumā uzņēmums rīko darbiniekiem unikālas izlozes,kurās var vinnēt no 422 līdz 425 latiem lielu laimestu, kurš tiek izmaksāt darbinikiem un par kuru nav jāmaksā nodokļi (vismaz tā izriet no IIN likuma).

Sociālais protams par laimestu arī nav jāmaksā.

Tādā veidā 700 ls nodokļu vietā tiek samaksāti, piem., 30-40 Ls. No ietaupītajiem 660Ls, var darbiniekam maksāt arī 300Ls lielāku algu, protams arī kā laimestu jaukajā uzņēmuma izlozē.

 

 

Neiet runa par nodokļu nemaksātājiem, iet runa par to kā godīgi var nemaksāt nodokļus. Ja būtu tas iespējams mēs visi algas dienas spēlētu loterijas, ir pietiekami daudz godīgu uzņēmumu Latvijā un viņi neizmaksā algas kā vinnestus.

Bet varētu izmaksāt.

 

Kāda tad ir kaut viena shēma (atļauta veida), kas ļaus maksāt darbiniekiem algu bez nodokļiem un nodrošinās tiem sociālās garantijas?

Sociālās garantijas ir parodija, kas domāta plebejiem. Viņiem tiktu maksāta par 20%-40% lielāku algu nekā citur un viņi sev varēs nodrošināt daudz augstāka līmeņa sociālās garantijas, nekā tie, kas paļausies uz valsti, jo atšķirībā no valsts, viņu nauda netiks izlietota bezjēdzīgos koruptīvos iepirkumos un būvēs, atmetot pašiem tikai dažus procentus.

Ja tu parēķinātu cik daudz cilvēki samaksā sociālajā nodoklī pret to, cik viņi saņem pretī, tu būtu šokēts.

Kaut vai, piemēram, vidējs programmētās, kurš saņem 800ls uz rokas. Ja tagad tā vietā viņš nesaņemtu sociālos maksājumus un uzņēmums nemaksātu citus nodokļus, tad viņam varētu atļauties izmaksāt par 200Ls lielāku algu. Uzņēmums tik un tā vēljoprojām ietaupītu ap 400Ls uz darbinieku. Tagad parēķini, 10 gados šim cilvēkam uzkrātos 24`000 Ls liels sociālais uzkrājums, kuru pareizi diversificējot, var vēl pieaudzēt 3-5% gadā. Viņš kā varētu atļauties kvalitatīvus medicīnas pakalpojumus, tā arī diezgan nodrošinātas vecumdienas, attiecībā pret tiem, kuri paļāvās uz valsts programmu.

Nav jau nekādi miljoni protams, bet ir krietni vairāk kā soc. nodokļu maksātājiem. Un tā starpība rodas uz tā rēķina, ka cilvēks pats savu naudu sev nezog, kamēr uzticot to menidžēt valstij, no tās tiek nozagta vairāk kā puse. Un tā ir realitāte.

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc lai uzņēmums, kurš ļoti negrib maksāt kaut kādus tur nodokļus, maksātu kaut kādus tur 800 Ls ar visiem nodokļiem kaut kādiem tur programmētājiem? Šaubos, ka vēlme nemaksāt nodokļus iet kopā ar vēlmi maksāt normālas algas.

Mūļķības, esmu redzēji lielus IT uzņēmumus, kur visi darbinieki noformēti kā IK, lai samazinātu nodokļus.

Un tā pati google ir prestiža IT firma ar vienām no lielākajām algām savā nozarē, bet 35% ienākuma nodokļa vietā pamanās maksāt tikai 2,4%.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...