Jump to content
php.lv forumi

Doma mācīties JAVA


laucinieks

Recommended Posts

Sveiki,

Ir doma sākt palēnām mācīties JAVA. Tā kā pašlaik gatavojos Informātikas olimpiādei, tad pastiprināti mācos C++ (lasu visādas grāmatas (C++ primer 4th edition, pragmatic programmer, introduction to algorithms)). Tagad jau amazonē stāv wishlistā Javascript grāmata, kuru domāju sūtīt uz pavasara pusi (marts, aprīlis), un ir doma piemest klāt JAVA grāmatu, lai varētu iemācīties kaut ko sākt programmēt JAVA valodā. Cenas visdažādākās, ka tik ir vērts lasīt. Var arī protams mest interneta dokumentāciju, bet cik esmu skatījies nevienu sakarīgu (plašu) neesmu atradis.

Ar cieņu,

L.

Link to comment
Share on other sites

Lauciniek, domāju ja mērķis ir tieši gatavošanās olimpiādēm, tad labāk spēcīgāk mācies tieši algoritmus, mācoties kaudzi ar programmēšanas valodām šajā gadījumā tikai laiku zaudēsi, jo cik zinu olimpiādēs var pārsvarā izvēlēties programmēšanas valodu un galvenā doma tur ir tieši algoritmiem, kā atrisināt kādu āķīgu uzdevumu. Mācoties visas iespējamās programmēšanas valodas, neiemācīsies ne vienu tā pa īstam, īpaši ja laika nav daudz, labāk apgūt algoritmisko programmēšanu un valodu izmantot ko vislabāk zini, nu vai kādas divas valodas, bet tā riktīgi samācīties. Protams ja gatavojies Java olimpiādei, tad jā, būs jāmācās Java.

 

DaGrevis, Java nav vienīgā valoda, kas ir OOP. Laucinieks raksta ka arī mācās CPP, tā ka OOP viņam ir pazīstams. Par to kurā no valodām OOP ir labāk realizēta ir cits jautājums, protams jautājums ir labs, kamēr katra personīgais uzskats tiek labi pamatots.

Edited by Maris-S
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...