spamotuve Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 $result = mysql_query("SELECT *, (SUM(foto.width) + SUM(gleznas.width) + SUM(zimejumi.width) + SUM(citasidejas.width)) AS newWidth FROM foto, gleznas, zimejumi, citasidejas ORDER BY ID DESC LIMIT 6"); while ($row = mysql_fetch_array($result)) { echo $row["newWidth"]; } Tātad - man ir vajadzīgs, lai tiek saskaitīts platums visām minētajām tabulām un izvadītas 6 jaunākās, pievienotās vērtības. Varat dot kādu padomu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemito Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Nesaprotu, kādu padomu tu vēlies. Tu iedod kodu un jautā pēc padoma, tev ir kāda kļūda, nesanāk kaut kas vai kā? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spamotuve Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 (edited) Nu jā, man neiet tas kods, varat varbūt norādīt uz kļūdu? Ja nenorāda limit - sasummē visus (nevis tikai 6 jaunākos), ja norāda tā, kā to esmu norādījis es, nekāda starpība - tāpat attēlo sasummējot visus. Edited November 19, 2011 by spamotuve Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gints Plivna Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Neiet gan, jo vispirms nostrādā grupēšanas f-jas un tikai tad LIMIT klauza. Jāliek apakšvaicājumā: SELECT SUM(a), SUM (b) FROM ( SELECT a, b FROM tabula ORDER BY bla LIMIT 6 ) a; Gints Plivna http://datubazes.wordpress.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spamotuve Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 ok, tad: SELECT (SUM(foto.width) + SUM(gleznas.width) + SUM(zimejumi.width) + SUM(citasidejas.width)) AS newWidth FROM (SELECT foto.width, gleznas.width, zimejumi.width, citasidejas.width, foto.ID, gleznas.ID, zimejumi.ID, citasidejas.ID FROM bilzugramata ORDER BY foto.ID LIMIT 6) width; not working, bet es visticamākais kkā ne tā sapratu. Vari lūdzu piekoriģēt esošo kodu? :/ rookie here. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gints Plivna Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Iekšējā vaicājumā (subquery), Tev ir 4 kolonas ar nosaukumu width un 4 kolonas ar nosaukumu ID. Attiecīgi virsvaicājumā nav skaidrs kuras no tām summēt, attiecīgi vajag aliasot, lai tās visas nesauktos vienādi. Vēl arī īstas jēgas no tiem ID nav, jo atlasot summu 6 ierakstiem, nav vairs principā skaidrs, kura ieraksta ID tad būs tas ņemamais. Gints Plivna http://datubazes.wordpress.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts