Jump to content
php.lv forumi

PEAR


Gacha

Recommended Posts

Beidzot nolēmu paintresēties par PEAR un uzzināju, ka tas piedāvā daudz labu lietu. Bet nonācu pie tādas sāpīgas lietas, kā koda izpildes ātrums!

 

Tātad pagaidām mani intresē PEAR::DB

 

Atlasu no datubāzes id,user no lietotāju tabulas, kurā tādu ir 96.

 

Rezultātā:

PEAR:DB -> 0.014074

Parasts kods -> 0.001662

 

Nu atšķirība ir ievērojami liela, tapēc sāku šaubīties vai lietot vai nelietot PEAR::DB. Bet no otras puses tas atvieglo lielu kvantumu koda un laika!

Link to comment
Share on other sites

Intereses pēc, kas būs ar manu klasi?

 

require_once 'ven.mysql.php';

$m=new VenMySQL;

$m->conn('localhost','[]','[]','[]');

$m->q('SELECT id,question FROM test_questions');

$m->fl();

 

VenMySQL* log:12:01:03.95148900 Connected to localhost using username: [] using password: YES

12:01:03.95182100 Use database: []

12:01:03.95328700 OK <SELECT id,question FROM test_questions>

Execution time: 0.001363; Affected rows: 184;

 

Varētu būt ka PEARā daudz kas sabāzts, lai darboties ar dažādiem db tipiem. Es gan vairāk par MySQL,PostgresSQL un MSSQL neesmu tālāk ticis.

Link to comment
Share on other sites

Nu tu jau ar savu klasi pārspēj manu vienkāršo sql pieprasījumu :) Varētu izmantot tavējo klasi, varētu uztaisīŧ pats savu, bet kaut kā nav laika. Īsti nezinu vēl japadomā!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Aizsāku jau veidot jaunu tēmu un tad saslēdzās, ka skan līdzīgi šai. Esmu vienis prātis ar šī komentāra otro teikumu. Tā kā netā PEAR klases ir izslavētas no vienas vietas, tad radās interese par tām. So mani interesē vietējo speciālistu viedokļi, vai kāds maz tās reāli izmanto ("ir pamēģinājis" un "pāris projektos iekļāvis" neskaitīsim pie lietotājiem), nelieto jo tās ir bezcerīgs gadījums un tamlīdzīgi, varbūt ir konkrēti gadījumi, kuros var lietot (ir izdevīgi) un kuros ne. Runājot par ātrumu, tad tas ir pats par sevi skaidrs, ka viss kas ir universāls būs pasmags un nedaudz bremzēs.

Link to comment
Share on other sites

Piekrītu, atšķirība ātrdarbība izskatās šķietama, 10 reizes. Bet tāja pašā laikā, vai Tu tiešām vari just atšķirību šajās milisekundēs? Lai rastos 1 sek. zaudējums ir jāizpilda šo vaicājumu apmēram 80 reizes.

14673[/snapback]

A nevis par klienta galu, bet servera galu (tb tā noslodzi) neesi domājis? Cik tur ilgi procesiem jāgaida uz datubāzi būs?
Link to comment
Share on other sites

foršāk pašam pagrozīt pelēko masu un uzmest kādu koda gabaliņu.

jo vairāk attīstās visi šitie koplietošanas freimworki, jo vairāk degradējas programmētāji (protams, ka ne tie, kuri veido to visu ;) ).. primitīvākas funkcijas, ū.tē.tē.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Atkarībā, ko Tu gribi uztaisīt.

Lietojot PEAR, jārēķinās, ka katru lapas ģenerācijas reizi, tiek includotas visas izmantotās PEAR klases, ģenerētas, taisītas un blablabla.

Ja Tu paredzi, ka Tavam projektam būs liels apmeklētāju skaits, tad nost ar PEAR. Pie tam visiem tiem PEAR tāpat gadās, ka ir jāzutaisa kaut kas tāds, ko ar to PEAR īsti nevar dabūt gatavu... Tāpat pašam savas šūniņas jāpakustina, jāiebrauc tā PEARa ķeskās. :)

Vēl var pamēģināt

šito

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...