Galedajs Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Sveiki! Mani interesē tas, vai no vienas column, piemēram "xpuses", kura ir datu bāzē var dabūt vairākās daļās informāciju. Ja man tur piemēram ir viens ieraksts ar šādiem cipariem tajā - 1, 5, 10, 14 - vai es varu kaut kādā veidā izmantojot for ciklu vai kā savādāk, izveidot variablus (šajā gadījumā 4us). Piemēram var xpuse1 = 1, xpuse2 = 5 utt, xpuse3 = 10 utt. To visu iegūstot automātiski un tikai no viena ieraksta. Ļoti noderētu palīdzība šajā jautājumā. Otrs jautājums. Vai serveris var normāli pavilkt viena usera datus no db, pie kuriem ir klāt 10 000 colonnas? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikidijs Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 (edited) Ja tu domā tā, ka $xpuses['viens_ieraksts']="1,5,10,14"; Tad $katrs=explode(",",$xpuses['viens_ieraksts']); $cik_kopa=count($katrs); for ($i=0; $i<$cik_kopa; $i++) { echo $katrs[$i]."<br>"; } Edited November 11, 2011 by nikidijs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galedajs Posted November 11, 2011 Author Report Share Posted November 11, 2011 Ja tu domā tā, ka $xpuses['viens_ieraksts']="1,5,10,14"; Tad $katrs=explode(",",$xpuses['viens_ieraksts']); $cik_kopa=count($katrs); for ($i=0; $i<$cik_kopa; $i++) { echo $katrs[$i]."<br>"; } Skaidrs. Un kā ir ar to daudzo kollonnu skaitu? Ja datu bāzē vienam userim ir piesaistītas 1000 kolonnas, tad tas nenobremzēs visu servera būšanu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikidijs Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Vot to gan nezināšu teikt. Man bij tā, ka lietotājvārdam priekšā valsts karodziņš, nu un lai noteiktu, kas pa valsti, skripts izbrauc cauri ~130000 ierakstiem. Vienam userim tas darijās ātri. Taču vai tas ir tas pats kas tavā gadijumā, gan nezinu, jāprasa kādam zinošākam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gints Plivna Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Mani interesē tas, vai no vienas column, piemēram "xpuses", kura ir datu bāzē var dabūt vairākās daļās informāciju. Ja man tur piemēram ir viens ieraksts ar šādiem cipariem tajā - 1, 5, 10, 14 - vai es varu kaut kādā veidā izmantojot for ciklu vai kā savādāk, izveidot variablus (šajā gadījumā 4us). Piemēram var xpuse1 = 1, xpuse2 = 5 utt, xpuse3 = 10 utt. To visu iegūstot automātiski un tikai no viena ieraksta. Izdarīt jau var visu ko, bet visdrīzāk, ka korekti būtu glabāt šos 4 ierakstus, kā 4 ierakstus, nevis kaut kādu ar komatiem atdalītu virkni, ar kuru neko jēdzīgu no DB viedokļa nevar pasākt. Tiesa gan, vajadzētu zināt kā šie dati rodas un kā tiek izmantoti, lai pateiktu drošāk. Otrs jautājums. Vai serveris var normāli pavilkt viena usera datus no db, pie kuriem ir klāt 10 000 colonnas? Ja datu bāzē vienam userim ir piesaistītas 1000 kolonnas, tad tas nenobremzēs visu servera būšanu? Tad 10 000 vai 1000 ? :) Bet patiesībā tas nav būtiski. Būtiski ir tas - kas tās par kolonām, kas būs tik lielā skaitā? Skatoties uz to tavu sarakstu rodas aizdomas, vai tik tu patiesībā netaisies taisīt kolonas tam, kam būtu jāglabājas katram savā ierakstā? Varbūt vari apstāstīt kas tās par 1K vai 10K kolonām tur būs? Un es gribētu redzēt kā kāds raksta SQL teikumu ar 10 000 kolonām :OOOOO Un atceries, ka normāli SQL teikumus var uzrakstīt ar roku. Pie tam saprātīgā laikā un uzskaitot kolonas, ja vien datu modelis ir korekti izveidots. Gints Plivna http://datubazes.wordpress.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galedajs Posted November 12, 2011 Author Report Share Posted November 12, 2011 Izdarīt jau var visu ko, bet visdrīzāk, ka korekti būtu glabāt šos 4 ierakstus, kā 4 ierakstus, nevis kaut kādu ar komatiem atdalītu virkni, ar kuru neko jēdzīgu no DB viedokļa nevar pasākt. Tiesa gan, vajadzētu zināt kā šie dati rodas un kā tiek izmantoti, lai pateiktu drošāk. Tad 10 000 vai 1000 ? :) Bet patiesībā tas nav būtiski. Būtiski ir tas - kas tās par kolonām, kas būs tik lielā skaitā? Skatoties uz to tavu sarakstu rodas aizdomas, vai tik tu patiesībā netaisies taisīt kolonas tam, kam būtu jāglabājas katram savā ierakstā? Varbūt vari apstāstīt kas tās par 1K vai 10K kolonām tur būs? Un es gribētu redzēt kā kāds raksta SQL teikumu ar 10 000 kolonām :OOOOO Un atceries, ka normāli SQL teikumus var uzrakstīt ar roku. Pie tam saprātīgā laikā un uzskaitot kolonas, ja vien datu modelis ir korekti izveidots. Gints Plivna http://datubazes.wordpress.com Mana ideja ir taisīt tile sistēmas spēli, un katram tile vajag savu informāciju par to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Mana ideja ir taisīt tile sistēmas spēli, un katram tile vajag savu informāciju par to. un kāpēc nevari glabāt šādā varjantā id| laucinja_nr| apraksts| kautkas vel | speletaja_id Un noindeksēt pēc spēlētaja ID un laucinja _nr .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galedajs Posted November 12, 2011 Author Report Share Posted November 12, 2011 un kāpēc nevari glabāt šādā varjantā id| laucinja_nr| apraksts| kautkas vel | speletaja_id Un noindeksēt pēc spēlētaja ID un laucinja _nr .. Liels paldies, par šo variantu! Nebiju aizdomājies, ka tā arī varētu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Nebiju aizdomājies, ka tā arī varētu! Tas tikai norāda ka vispār nēsi padomājis par datu struktūru.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galedajs Posted November 12, 2011 Author Report Share Posted November 12, 2011 Tas tikai norāda ka vispār nēsi padomājis par datu struktūru.. Jā, nebiju domājis pārāk ilgi par to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts