Jump to content
php.lv forumi

Vidusskola vs Tehnikums


laucinieks

Recommended Posts

Pārdomāju, jo sapratu, cik maz var iemācīties skolā, bet cik daudz pašmācības ceļā un, protams, darbā.

 

Jūū, man arī ir septiņpadsmit. Tagad mācos otrajā kursā.

 

Nē, nedomāju. :D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Vispār, ir viens jautājums saistīts ar biznesu. Kā jums pašiem ir, esat kaut ko realizējuši, kaut ko pašizdomātu, kas ir kļuvis populārs? Kādu laiku jau ir doma uzsākt vienu mājaslapu, kura latvijā nav atrodama, bet māc šaubas, ka kaut kas sanāks, un gūšu kaut kādu peļņu ar to.

L.

Link to comment
Share on other sites

Padomā no šāda skatpunkta: Ja tu uztaisi, bet tev nesanāk, tu iegūsti pieredzi un jaunu darbu, ko parādīt iekš portfolio. Ja tu uztaisi, bet tev sanāk, tu iegūsti iepriekšminētu, plus, vēl ienākumus.

 

Mm?

Link to comment
Share on other sites

daGrevis, viņš nav Stīvs Džobs, bet varbūt viņš ir kas cits, kas var būt par kaut ko līdzīgu ( ne līdzinieku, bet sistemātiski par līdzību ), par to tu neiedomājies ?

Es, piemēram, neiedomājos, jo tādu jautājumu uzdošana šādu variantu izslēdz.
Link to comment
Share on other sites

Par vidusskolu un tehnikumu runājot - kā jau tas principā ir domāts, tad vidusskola dod plašāku vispārēju izglītību salīdzinot ar tehnikumu, kurš parasti ir tendēts vairāk vienā konkrētā virzienā. Es mācījos videnē, jo: 1) pēc pamatskola man galīgi nebija ne jausmas ko es vēlos vēlāk darīt, t.i., man bija vienlīdz labas sekmes (tb 5 pēc tā laika skalas) daudzos priekšmetos un interese par tiem - gan matemātikā, gan ķimijā, gan latviešu valodā un literatūrā, gan ģeogrāfijā un vēl šur tur 2) nejutos vēl pietiekami patstāvīgs (iespējams drīzāk vecāki nejutās), lai vāktos uz citu pilsētu. Par to, ka startēšu uz IT, es izdomāju tikai videnes pēdējā klasē apsverot manas intereses vs potenciālās darba iespējas, pie tam bija vēl pāris rezerves varianti, kur iesniedzu dokus, ja nu kas nesanāk un netieku budžetā.

Tas, ka kāds bars universitātē sākotnēji prata programmēt labāk nekā es, galīgi nenozīmē to, ka viņu sākotnējais handikaps tāds saglabājās arī tālāk :)

Tā kā mans uzskats ir tāds - ja cilvēks zin, ko viņš vēlas, jau beidzot pamatskolu un ir pietiekoši patstāvīgs, tad var durt uz tehnikumu un urbt izvēlēto jomu. Bet, ja īstas skaidrības nav, tad videne dos plašāku ieskatu dzīvē un 3 gadi ir laiks + pieredze, lai pieņemtu izsvērtāku lēmumu. Savukārt, ja izrādās, ka tehnikumā nav tas ko tu vēlējies, tad būs grūtāk pārorientēties. Bet tas atkal ir ļoti nosacīti, jo es zinu cilvēku, kurš pabeidza kokapstrādes tehnikumu, pēc tam saprata, ka tas nav tas ko vēlas, iestājās augstskolā datorzinātnēs un tagad labi un veiksmīgi strādā IT.

 

Kas attiecas uz visādiem tur Stīviem un Biliem, kas aizvācās no universitātēm tās nepabeidzot, tad tie ir izņēmumi, kas apstiprina tikai to, ka, ja esi pietiekami talantīgs, tad pašmācības ceļā un neluņojot darba gaitā iegūsi tikpat un vairāk kā tie, kas ir mazāk talantīgi un/vai slinki un mācās atbilstoši standartam. Nav viena vienīga ceļa, tas nu ir skaidrs. Yeahhhh gandrīz kā stāsts par Dao sanāca ;)

 

Gints Plivna

http://datubazes.wordpress.com

Link to comment
Share on other sites

Pēc pamatskolas ir jāiet Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā un jāiemācās mācīties.

Nuuuu 1. ģimnāzija, protams, skan lepni un vispār šis skolas absolventiem ir tāda kopīga iezīme, ka veselīga nekaunība, bet tas, ka tikai tur varēs iemācīties mācīties galīgi nav tiesa. Es zinu, gan ļoti veiksmīgus šīs skolas absolventus, gan tādus, kas ne ar ko neizceļas uz vidējā fona, gan tādu, kas kā daudzsološs spīdeklis tur aizgāja mācīties, gadu noluņoja (jo vairs nebija vecāku stingrās acs), atnāca atpakaļ uz savu mazpilsētas skolu un to pat tā arī nepabeidza, jo 1. ģimnāzijā bija iemācījies nevis mācīties, bet luņot.

Tā kā pirmām kārtām viss ir atkarīgs tikai no paša vēlmes mācīties un strādāt. Nu ok un no tā, lai nemācītos kaut kādā galīgā žopā, kur skolotājiem viss ir pilnīgi vienalga, kas notiek ar audzināmajiem.

 

Gints Plivna

http://datubazes.wordpress.com

Edited by Gints Plivna
Link to comment
Share on other sites

Ja tev ir skaidrs, ko tu gribi un tav visam pa virsu ir dabiska vēlme to darīt, tad skolā vispār nav vajadzīgs iet, jo mūsdienās nav nekā tāda, ko skola varētu sniegt, bet, ko tu nevarētu iemācīties patstāvīgi daudz augstākā līmenī, daudz ātrāk un netērējot laiku liekām muļķībām.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...