Jump to content
php.lv forumi

Vidusskola vs Tehnikums


laucinieks

Recommended Posts

Sveiki,

Tātad, es pēc 9. klases aizgāju tālāk vidusskolā (dabaszinātņu klasē (pastiprināta matemātika un ķīmija)).

Praktiski, es nezinu vai es pareizi izdarīju, ka aizgāju uz vidusskolu, un vai nevajadzēja iet uz tehnikumu, ja jau zināju 7. klasē ka iešu studēt tālāk un strādāt par programmētāju. Tagad katru rītu pieceļoties un paskatoties spogulī es sev uzdodu jautājumu, vai es izdarīju pareizi, ka aizgāju uz vidusskolu, nevis uz kaut kādu tehnikumu, kur tieši māca par programmēšanu. Domāju dēļ tā fcking papīra, uz kura parasti ir smuks profesijas nosaukums. Kā tur ir stājoties augstskolā, skatās vai tu esi bijis tehnikumā un mācījies kaut kādu programmēšanu pa taisno vai arī vienkārši vidusskola (dabaszinātņu klasē). Tas kaut ko daudz izmaina?

AC,

L.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pēc pieredzes ja pēc tehnikuma tu dodies uz augstskolu tad pluss ir tads ka ir nojausma kas ir progammēšana un I kursā ar programmēšanu īpaši nav ko darīt. Bet ja pašam šī lieta patīk un tu to pašmācības ceļā apgūsti tad augstskolā problēmas tā pat nebūs.

Link to comment
Share on other sites

Stīvs Džobs pameta augskolu pirmajā semestrī, jo saprata, ka augstskola nespēj dot tās lietas un izaicinājumus, kas viņam bija nepieciešami.

 

Ne gluži, viņš pameta mācības, jo saprata, ka tas rezultāts neatspēko bargo naudu, ko maksāja viņa vecāki par studijām. Lai arī oficiāli viņš nestudēja, viņš turpināja iet uz dažādām lekcijām, kuras viņu interesēja (t.s. tipogrāfija, kaut kādi grafiskie dizaini), kurās iegūtās zināšanas viņam nākotnē lieti noderēja.

.
Link to comment
Share on other sites

Es pavisam kaut ko citu jautāju ;(!

Padošu konkrētu vietu, kur jautāju -

Kā tur ir stājoties augstskolā, skatās vai tu esi bijis tehnikumā un mācījies kaut kādu programmēšanu pa taisno vai arī vienkārši vidusskola (dabaszinātņu klasē). Tas kaut ko daudz izmaina?
Edited by laucinieks
Link to comment
Share on other sites

Kā tur ir stājoties augstskolā, skatās vai tu esi bijis tehnikumā un mācījies kaut kādu programmēšanu pa taisno vai arī vienkārši vidusskola (dabaszinātņu klasē). Tas kaut ko daudz izmaina?

Vispār Tev atbildēja jau, bet - nē, neskatās kur Tu esi stājies un neko tas nemaina.

Edited by Code
Link to comment
Share on other sites

Kemi... cik liela iespēja, ka viņš sasniegs ko tik augstu kā Džobs? Tas nav domāts kā uzbrauciens, bet pilnīgi pretēji - glābšana no nepareizās izvēles izdarīšanas.

 

Bet kā jau briedis teica, tas stāsts vispār bija savādāks par Džobsu un autors arī ne to prasīja. (:

 

Tas, vai būsi mācījies vidusskolā vai tehnikumā, pa lielam, no viņu skatpunkta neko neietekmēs. Tāpat tiksi iekšā... Lieta, ko tas ietekmēs, ir, ka nākot no vidusskolas, tev būs vieglāk ņemties ar visiem standarta priekšmetiem - matemātika, latviešvaloda, vēsture, svešvalodas utml., bet nākot no tehnikuma - programmēšana un ar to saistītas lietas. Tas, protams, ir pie nosacījuma, ka abos centies mācīties, nevis "laid luni", un beidz tā nopietni programmēt mājās (jo savādāk pat nākot no vidusskolas, būs pieredze (kaut kāda) ar to!).

 

Es tavā vietā (es arī tā izdarīju) ietu uz tehnikumu. Kāpēc? Iespējams, ka pēc gada vai diviem tavas domas par iestāšanos augstskolā mainīsies. Tas nav nekas slikts, īstenībā. Un tad tev būs iespēja to īstenot, jo tev jau būs iespēja strādāt (tehnikuma "papīrs"), turpretī, ar vidusskolas papīru tevi pasūtītu (nu tā vismaz ir pieņemts domāt :) )...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...