Jump to content
php.lv forumi

RS232 vai USB + PHP


sharps

Recommended Posts

  • Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

to F3llony

 

Tu nevari zināt vai sensors ir dzīvs vai nē, kamēr master nepavaicās viņam. Ja tev sistēmā ir 10 sensori. Viņi nedrikst vienā laikā runāt. Katrs sensors ir unikāls ar savu adresi. Master apvaicā visus sensorus secīgi. Ja kads neatbild, tad tiek uzskatīts, ka viņš ir bojāts kaut kādu iemeslu dēļ. Ugunsdzēsības sistēmās arī tāpat visu sensoru apjautāšana notiek. Kā kāds sensors ar adresi xx neatbild tā sistēma bļauj par bojājumu, ja atbild jā man te viss deg, ta tiek padota trauksmes sirēna. Bet ja sensoriem ļautu runāt tīklā, tad va gadīties ka dati nemaz nenonak līdz līdz pultij vai nonāk kļūdaini tikai tādēļ ka vienlaikus pēkšņi izdomāja runāt divi vai varbūt desmit sensori.

 

Pēc tava komenta jautājums tev. Vai maz zini RS485 datu tīkla arhitektūru un ka ierīcēm šajā tīkla jāruna vienai ar otru un kas notiksies ja pēkšņi vienā laikā datus sāks sūtīt visi? Tev kā programmistam tas liekas nepieņemami, bet fiziski nekādi citādi tu nevari tos sakarus realizēt.

 

Paskaidrošu mana gadījuma vienkāršumu un stabilitāti gadījumā bez konekta pie PC. Master kontrolieris ar LCD. Pievienots caur ST485 mikreni pie RS485 tīkla uz kabeļa sēž 10mit sensori. Uz displeja ar funkciju UP/DOWN izvēlos sensoru Nr5 un ENTER. Master sūta tīklā sensora Nr5 adreses identifikatoru uz ko pienāk dati no šī sensora. Tādā veida skrullējot uz LCD displeja varu zvēlēties jebkuru sensoru un nolasīt tā datus.

Link to comment
Share on other sites

Galīgi nojūdzies esi? Tu gribi teikt, ka autonomi sensori (aļa advanced metering infrastructure) un sensoru tīkli neeksistē? :D Interesanti, kā tad implementētas gāzes un ūdens apgādes autonomās sistēmas un citi sensoru tīkli (aļa smart grid), un kam tad diez eksistē tādi protokoli kā OSGP, M-Bus utt. utjp. Atkal tu lien ar savu gudrību tur, kur tev nav nekādas sajēgas. 

 

 

Nav jau māksla iepostēt AMI tīkla strukturas ideju un tad pateikt lūk cik tas kruts. Vispār zini kas ir M-BUS. Pat ja tai tīkla iemetīsi vairākus "gudros sensorus". Viņi tik un tā būs sakomunicējami pa vienam. Tas viss to pasākumu tikai sarežģī. Man tā lieta ir krietni vienkaršāka bez liekvārdības. Sensoram lieku taisīt tikai tās matemātiskās darbības, kas attiecas uz mērījumu. Sensors veic 100 mērījumus sekundē. Izvelk vidējo vertību. Noglabā reģistrā. Ja Master pavaica, tad izsūtu viņam datus. Viss. Kamēr nevaicā, tikmēr loopā veicu merijumu un aprēķinu vidējo vertību. VISS

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...