Jump to content
php.lv forumi

DrupalCamp Baltics 2011


mik

Recommended Posts

logo.png

 

Nezini, kas ir Drupal un kā to lieto? Esi profesionālis šajā jomā un gribi papildināt savas zināšanas? Meklē labāko web risinājumu sava biznesa vajadzībām? Lai rastu atbildes uz interesējošiem jautājumiem un gūtu ieskatu Drupal web platformas pasaulē, aicinām Tevi piedalīties jau otrajā Drupal paltformai veltītā konferencē "DrupalCamp Baltics 2011"!

 

 

DrupalCamp Baltics 2011 ir vienas dienas pasākums ar divām paralēlām prezentāciju sesijām. Visa diena ir veltīta profesionālai attīstībai un Drupal kopienas saliedēšanai. Cilvēki dalīsies pieredzē, mācīsies, apgūs jaunas lietas un dibinās kontaktus.

 

Programma

Šogad tiek gatavota jauna un interesanta prezentāciju programma, kur sev saistošus tematus atradīs kā Drupal iesācēji, tā profesionāļi. Pasākumā uzstāsies gan vietējie atvērtās programmatūras speciālisti, gan pieredzējuši viesi no citām valstīm. Piemēram, Miķelis Zaļais ar vairāk kā 8 gadu pieredzi darbā ar Drupal no Latvijas, Joonas Kiminki ar vairāk kā 6 gadu pieredzi projektu vadībā no Somijas un programmas "Google Summer of Code" dalībnieks Janez Urevc no Slovēnijas.

 

Dalība

Dalības maksa vienam cilvēkam ir 30 EUR, ieskaitot PVN. Summā iekļautas lieliskas prezentācijas dienas garumā, pusdienas un atsvaidzinoši dzērieni. Lai iegādātos biļeti, nepieciešams reģistrēties mājas lapā drupalcamp.lv

 

Norises vieta

Konference norisināsies 7.oktobrī viesnīcā "Tallink Hotel Riga", Elizabetes ielā 24, Rīgā. DrupalCamp Baltics 2011 dalībniekiem ir īpašas atlaides numuriņu rezervēšanai.

 

 

Nepalaid garām iespēju ielūkoties Drupal web platformas pasaulē, satikties ar nozares pārstāvjiem un profesionāļiem un, iespējams, ar potenciālajiem sadarbības partneriem!

 

Vairāk informācijas par pasākumu mājas lapā drupalcamp.lv, seko mums twitterī: @DCBaltics!

 

DrupalCamp organizatori

[email protected]

www.drupalcamp.lv

Edited by mik
Link to comment
Share on other sites

Konferences organizatori dalībniekiem vēlas piedāvāt interesantu un kvalitatīvu programmu, tieši tāpēc notiek tematu saskaņošana ar runātājiem, kas diemžēl neiet tik ātri, kā gribētos. Ar to arī izskaidrojams tas, ka pagaidām publiski nav paziņoti visi konferences temati.

Link to comment
Share on other sites

Atzīšos, ka es būšu viens no runātājiem, bet vēl neesmu izvēlējies sev tematu.

Pagājušo reiz runāju par AJAX, http://2010.drupalcamp.lv/sessions/advanced-ajax-less-javascript

Nezinu vai ir jēga to atkārtot.

 

Man ir aizdomas, ka mums būs daudz dalībnieku, kam Drupal ir jauna lieta. Tādēļ sliecos uz kādu no iesācēju tematiem, site building with views utt. vai module development.

 

Kaklz, ko tu gribētu dzirdēt? Un citi?

Link to comment
Share on other sites

Kaklz, ko tu gribētu dzirdēt? Un citi?

 

 

Nu jau dažus mēnešus man vairs nav nevienas Drupal lapas, jo vienīgo savu eksperimentu notirgoju uz ārzemēm. Lai nu kā - man bija vairākas problēmas, kurām īsti neredzēju risinājumu vai būtu gribējis kādu skaidrojumu.

 

Noklusētā Drupal instalācija ir visai ievainojama pret dažādiem spama botiem. Man bija community tipa lapa, kurā lietotājiem biju paredzējis ļaut pašiem rakstīt rakstus, diskutēt forumā, utt.

 

Pēc neilga laika man sāka gāzties virsū automātiski reģistrētie konti, forums veikli piepildījās ar spamu un būtībā lapa kļuva nelietojama un grūti administrējama. Tam visam klāt, Google nobloķēja konkrēto lapu adsense, jo uzskatīja, ka mana lapa satur p0rn.

 

Attiecīgi viena no iesācējiem interesantajām tēmām droši vien varētu būt kaut kas saistīts ar šo problēmu - kā sagatavot drošu Drupal vidi. Ņemot vērā, ka Drupal ir platforma, droši vien varētu būt interesanti klātesošos iepazīstināt ar populārākajiem Drupal moduļiem un to pielietojumu praksē, jo iesācējam visticamāk nav īsti lielas skaidrības par to, kā vienkārši un jēdzīgi attīstīt savu lapu tieši milzīgās moduļu izvēles dēļ. (tikko uzmetu aci - tiek piedāvāti teju 9000 moduļi).

 

 

Nedaudz palietojot Drupal man radās sajūta, ka šis monstrs varētu būt visai grūti apkalpojams pie lielākām slodzēm. Labi vienkāršu lapeli mans serveris pavilka, bet ja tur ienāktu 100 cilvēki vienlaicīgi, visticamāk viss nodegtu zilām liesmām. Varbūt ir vērts padomāt par kaut kādām prezentācijām "High Performance Drupal" virzienā. Es zinu, ka Drupal izmanto Mozilla un vēl šādi tādi lielie projekti, bet ar šo faktu vien man ir par maz.

 

 

Tāpat mani varētu interesēt darba iespējas ar Drupal. Kāpēc man mēģināt apgūt šo platformu, vai Latvijā ir reāli ar to nopelnīt? Te droši vien varētu būt info par kaut kādiem Drupal lietotāju skaitiem LV, utt.

 

 

+ lapā šobrīd nopublicētie temati lielākoties man varētu būt interesanti.

 

 

Visu augstāk rakstīto vienkārši paturi prātā - vēl neesmu pārliecināts, ka došos uz šo pasākumu un īpaši man pielāgot programmu galīgi nav nepieciešamības :)

Link to comment
Share on other sites

ieleja, tu jau tikai drupal7 esi parādījis.

Pagaidām neesmu redzējis nevienu lapu uz drupal7, bet īsti pāriet uz to arī neredzu jēgu, jo tomēr visvairāk un populārākais pagaidām ir drupal6, pie kura arī visi pieturas. d7 tik drīz vēl neredzēsim, jo daļa moduļu vnk vēl nav izstrādāti, kuri ir obligāti, bet nav iekļauti core pakā. Tieši tādēļ Mēs paši vēl "sēžam" uz d6

Link to comment
Share on other sites

Ir atsevišķi mazi projekti, kas ir realizēti uz D7. Šobrīd strādājam pie liela (n-cilvēkmēneši) projekta, kas būs D7. Diezgan droši, ka bite.lv ir D7 projekts, bet nedomāju, ka izstrādātāji ir Baltijā esošs uzņēmums. Lielākais publiskie pieejamais D7 projekts, pie kura mēs esam strādājuši ir pirkka.fi, kas gan nav Latvijas klients, bet projekts paliels.

Man liekas tas ir galvenais D7 izvēles kritērijs - piemērots vai nu lieliem un nākotnē attīstāmiem projektiem, vai maziem projektiem, kuriem ir mazas prasības un varbūt pat var realizēt uz DrupalGardens.

Un jā - tiekamies DCamp Baltics! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Vēl līdz 6.oktobrim ir iespēja iegādāties biļeti uz konferenci!

 

DrupalCamp Baltics 2011 temati:

-Advanced site building for not so advanced site builders

-Drupal ingredients and recipes

-To Drupal 7 and Beyond

-Finding your place in the Drupal Community

-Joomla! vs Drupal

-Agile collaboration best practices – a Drupal love story

-Using Drupal 7 entities

-How to build a mobile website with Drupal?

-Media derivatives: take control over your files

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...