Jump to content
php.lv forumi

LMT internets


KarlisBa

Recommended Posts

Sveiki!

Paņēmu sev to LMT internetu ar 10GB lejuplādes/augšuplādes limitu mēnesī. It kā jau vajadzētu pietikt ikdienas lietām, bet tagad vēlējos noskaidrot cik tad reāli es patērēju interneta resursu. Devos uz to vietu, kur to var apskatīt, nu vienīgā vieta, kur es kaut kur ieraudzīju kaut ko, kas ir par MB rakstīts, tur pat bija klāt skaitlis pāri GB, nezinu vai es skatījos tiešām pareizajā laukā, bet anyway, jautājums ir tāds. Vai tas maz ir iespējams notērēt GB interneta upload/download resursus trīs dienu laikā apmeklējot tikai interneta mājas lapas un youtube skatoties pa kādam video. Faktiski es pa šīm dienām neko neesmu ne augšupielādejis ne lejuplādejis, tāpēc man ir dīvaina sajūta, ka tīri uz plikām lapām man rādās šāds notērēts skaitlis.

Link to comment
Share on other sites

Ok, ja tā, tad jā, bet 5,5h... Ā, poņel, droši vien šis princips ar tiem 50 strāda arī uz citiem video resursies, un droši vien vairāk, jo es tak noskatījos vēl pāris video Vimeo un vienu sērīju no "Nekā personīga" iekš TV3play, kas bija kādas 40min gara, bet nu kopā vairāk kā 2h iekš video skatīšanās es neesmu pavadījis, jo tad nevajadzētu būt 1GB notērētam, kas bija šodien 00:00, kas nozīmē, ka tagad tas ir pie 1,5-2GB, ja viņš tādos tempos arī tagad aizpildās.

Edited by KarlisBa
Link to comment
Share on other sites

Par HD es nezinu, bet nu negaidīju, ka būs tik traki. Ok, tagad pāris dienas nekādu video, tikai pliks web browsings, un tad jāskatās kā man ir jābalancē interneta "apmeklējums", lai visam mēnesim pietiek ar 10GB, jo pēc tam, līdz mēneša beigām, nets paliekot sasodīti lēns, ja ir pārtērēts limits, bet alternatīvas nebija, jo vadu ievilkt es nevaru tur, kur pašlaik dzīvoju. Jāceņšas būt taupīgam...

 

Njā, tikko pārbaudīju praksē, atveru savam ubuntu system monitor, un paskatijos uz neta patēriņu pie youtube - aiziet līdz visiem 300kiB un nokrīt līdz kaut kādiem 65. Vimeo vispār riju manu 3G kā izsalcis - savi 300+kiB/s aiziet ka nemetās. Pilnīgi var redzēt kā MB statbiņš iekš system monitor skrien uz augšu. Nu jā, ja šitādā garā noskatās kādu stundu youtube klipiņus un vēl kādu raidījumu no TV3play, tad ar ir tas patēriņš...

Edited by KarlisBa
Link to comment
Share on other sites

Vēl mēdz gadīties, ka dažādu programmu updeiti pa kluso atnāk. Piemēram, dators nav bijis ilgi pie interneta, tad pēc pieslēgšanas tas cītīgi fonā lejupielādē OS, antivirus u.c. programmu updeitus, kas var aizņemt vairākus simtus MB. Agrāk, kad bija nepieciešamība, lietoju programmiņa NetLimiter (varbūt kāds varēs ieteikt labāku alternatīvu) ar kuru var monitorēt un ierobežot dažādu programmu un servisu pieejas ātrumu internetam.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...