Jump to content
php.lv forumi

Programmē par ls/h


laucinieks

Recommended Posts

Nekā, par xLs/h tu strādā pie darba devēja, kurš visu laiku monitorē tavu darba progresu.

Ar klientu parasti vienojas par gabaldarba samaksu. Es to daru tā, ka skatos (mēģinu objektīvi novērtēt) cik dotais produkts dos klientam pievienoto vērtību mēnesī. Tad sarēķinu cik tas dos viņam vienā līdz divos gados un tā ir cena, kuru es lieku pasūtījumam, ja šī summa apmierina mani pašu.

Savukārt aprēķināt to cik dod pievienoto vērtību nav nemaz tik sarežģīti, pieņemsim, tā ir pasūtījumu uzskaites un apstrādes sitēma vidēji lielā uzņēmumā, kas aizvieto iepriekšējās excel tabulas un 3 darbinieku vietā, tagad vajag vienu. Tad attiecīgi pareizinam divu darbinieku algas ar 12-24 mēn. un iegūstam summu, ko prasīt. Ja summa mani apmierina, tad viss kārtībā, jo esmu apmierināts gan es, gan klients, jo viņš ar to pēc kaut kāda laika sāks pelnīt. Pluss parasti šeit neiet tikai viens faktors, parasti ir vairāki faktori, kas palielina pievienoto vērtību.

Link to comment
Share on other sites

Īpaši nav jāpanāk. Ja reiz nolēma sadarboties, ir taču jābūt uzticēšanās un elementārai cieņai? Piemēram, ja ir darbs uz stundām, tad es strikti rēķinu tikai darbam veltīto laiku - visas tējpauzes, pusdienas, telefonsarunas ne pa tēmu, utt., tiek skaitītas ārā.

 

Un ir darbi, kur no sākuma nepateiksi cik un kā. Piemēram, sakārtot/refaktorēt drausmonīgu kodu vai vidē, kur pārāk bieži mainās/nāk klāt prasības.

Link to comment
Share on other sites

ir lietas ko var veikt stundās un ir lietas ko veikt gabaldarbos. parasti gan taisa gabaldarbos ...

par to pievienoto veertiibu es gan nezinu. programmeetaajam pilniigi vienalga vai klients kaut ko nopelniis vai nee.

tu prasi X ls par Y darbu.

Link to comment
Share on other sites

codez, es gan neesmu pārliecināts, vai tieši kodieriem būtu jāstudē potenciālā klienta biznesa loģika tādos apmēros cik konkrētā fīča viņam palīdz ietaupīt naudas/naudiņas. Kodierim reāli nevajadzētu būt starpībai kādu stundu likmi plēst atkarībā no klienta maksātspējas vai klienta potenciālās ietaupīšanas apjoma.

Link to comment
Share on other sites

Nu mēs jau šeit nerunājam par koderi. Koderis strādā firmā ar noteiktu stundas likmi projekta vadītāja vadībā.

Topika sākumā ir skaidri redzams, ka runa ir par individuālu pasūtījumu un pat, ja to izpilda koderis, viņš tik un tā runā ar klientu un vienlaikus pilda, gan klientu menidžera, gan projekta vadītāja, gan kodera, gan sava "personal service corporation" CEO pienākumus. Un šeit jau viņš ir ienteresēt radīt maksimālu peļņu. Bez tam, veidojot produktu, ir svarīgi saprast kā un kāpēc produkts tiks veidots, tieši tāpēc arī izstrādātājam ir jāsaprot to, kādu pievienoto vērtību rada produkts.

Link to comment
Share on other sites

nu ja tāda pieeja, ka tu klientam paskaidro kapēc tādu vajag, tad varbūt, bet no otras puses (ja njemt to pasūtījumu uzskaites un apstrādes sitēmu) tad klients visticamāk ir jau sapratis ka vajag kaut kaadu sistēmu, un ieviesot sistēmu ir tikai loģiski, ka vins neplaano paturēt visus trīs darbiniekus. cita lieta ir - cik viņš tam ir gatavs atvēlēt līdzekļus ... bet ideja nav slikta, šādi piedāvājot.

Link to comment
Share on other sites

cita lieta ir - cik viņš tam ir gatavs atvēlēt līdzekļus ... bet ideja nav slikta, šādi piedāvājot.

Lieta tāda, ka tas ir uzņēmējs, ja viņš zin, ka tāda sistēma samazinās, optimizēs darba izmaksas par 1000Ls/mēn, tad lielākā daļa būs gatavi maksāt tos 12000Ls par šādu sistēmu, jo 100% atdeve gadā ieguldījumam biznesā ir labs skaitis.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...