Jump to content
php.lv forumi

tikšana LU programmētāju budžetā


laucinieks

Recommended Posts

Sveiki, pašlaik mācos 11. klasē, un pēc 12. klases domāju iet studēt LU par programmētāju ( http://www.lu.lv/gribustudet/pamatstudijas/programmas/2011-2012-rudens/programmesana/ ).

Kā ir ar tikšanu budžetā? (viegli/grūti?)

Un vai šo ņems vērā pie iestāšanās -

Matemātikas neklātienes skolas serifikātu,

Web programmēšanas sertifikātus,

Matemātikas, Fizikas olimpiādes atzinības rakstus (nav 1 - 3. vieta valstī, ir 1. par novadu).

Kā arī ir doma šogad piedalīties programmēšanas olimpiādē, bet lieta tāda, ka neprotu pascal un c++, cik noprotu ar tiem tikai atļauj programmēt olimpiādēs.

L.

Link to comment
Share on other sites

tik cik vajag c++ priekš olimpiādes uzdevumiem ātri iemācīsies - datu ievade/izvade, if, for, while, uztaisīt savu f-ju un darboties ar dažādām datu struktūrām (kas varētu būt sarežģitākais kas no sintakses jāmāk), pārējais jau algoritmiskā domāšana.

Link to comment
Share on other sites

Kad es mācījos programmētājos, tad daži budžeta kursabiedri bija pat tādi, kas īsti nezināja, ko nozīmē programmēt. Tā kā tas, ka šobrīd vēl neproti ne C, ne Pascal galīgi nav problēma - būs lieliska motivācija tās lietas apgūt.

 

Es gan personīgi ar C mācīšanos nopietnā līmenī nekad tā īsti neesmu aizrāvies - universitātē iespēju robežās vienmēr izlīdzējos ar Pascal, kas, manuprāt, ir stipri vienkāršāk apgūstams.

Link to comment
Share on other sites

Ar tikšanu iekšā un budžetu nav problēmu. Nu ar E gluži nebūs aršana, bet C jau var teikt, ka ir garantēta vieta, lai gan no šī gada līmeņi vairs neeksistēs, bet būs tikai procenti, kuri arī tiek izmantoti to iestāj punktu aprēķināšanai - centies dabūt pēc iespējas vairāk, vismaz virs 700, būs mazāka ķēpa ar dažiem papildkursiem... Un par programmēšanu nav ko lauzt galvu - lielākā ķēpa ir ar matemātiku un loģiku...

 

Ā, vēl kas, ņem uzreiz bakalauru, jo starpība nav nekāda, jo pirmajos divos gados, kas ir arī tikai programmētajiem, abiem māca vienu un to pašu kā arī bakalauri pēc 2. gadiem saņem to pašu diplomu, ko saņem tie divgadnieki, un tāpat daļa no viņiem, pēc statistikas, stājas uz bakalaura 3. kursu. Mazāka ķēpa ar papīriem būs velāk, ja gribēsi iegūt bakalauru.

Edited by KarlisBa
Link to comment
Share on other sites

Varbūt variet pastāstīt vairāk, ja vēlos kļūt par programmētāju uz kuru studiju programmu labāk iet -

1) http://www.lu.lv/gri.../datorzinatnes/

(Ja šo, tad kuru Obligāto izvēles daļu labāk ņemt, kā programmētājam?)

vai

2) http://www.lu.lv/gri.../programmesana/

Kāda ir atšķirība un kuru Jūs ieteiktu? Kā arī, kurā programmā piesakās parasti vairāk cilvēki?

Edited by laucinieks
Link to comment
Share on other sites

Ņem datorzinātnes, kā jau es teicu, bakalaura un tā saucamā "koledža" pirmajos divos gados ir ar identiskām programmām. Starpība ir tikai tāda, ka bakalauri jau automātiski turpina trešo kursu, bet tie divgadnieki ir tikuši pie pirmā diploma, pie kura, ja kas, tiek arī bakalauri pēc diviem gadiem, un ja pēc tam no koledžas izlemj, ka gribi tomēr arī iegūt bakalauru, tad ir lieka ķēpāšanās ar dokumentiem, tas viss, jo pēc tam bakalauriem no trešā kursa sākas izvēles priekšmeti, un tur, pagaidām, ir pieci novirzieni, un viens no tiem ir tieši programmēšana/programinženierija nu raksti kā gribi.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...