Jump to content
php.lv forumi

Kur to labāk likt un kā labāk padot?


Recommended Posts

Labdien php.lv biedri, rakstu ar jautājumu kur labāk būtu rakstīt konekciju funkcijā vai klasē, ja jau es iepriekš zinu, kad konektēties man nāksies nevienu vien reizi, vai arī ir labāka pieeja?

 

Jo pagaidām es izmantoju šādu variantu, un jūtu, ka nedaru diži pareizi.

 

http://paste.php.lv/811603ada570e1a01b033eea33e95f6e?lang=php

Link to post
Share on other sites

Uztaisi autoload handleri, kurš lādē klases.

Uztaisi statisku funkciju, kura atgriež db klases instanci

Uztaisi kontruktorā konekciju.

 

Šāgā gadījumā jebkurā vietā varēsi saukt DB::instance()->query('SEL...');

Ja nepatīk katru reizi saukt instances funkciju, vari izveidot arī statiskas funkcijas un saukt DB::query('SEL...');

 

Šādā veidā tev db klase tik ielādēta, inizializēta un piekonektēta tikai tad, ja tu kodā izmantosi DB klasi. Un nevajadzēs nekādus include un manuālas konekcijas.

Link to post
Share on other sites

Ieliec klasē, tā, lai konekcija tiek veidota tikai tad, kad nepieciešams griezties pie datubāzes.

Teiksim, singlton klases konstruktorā.

 

*aplūko kodu*

 

Ieteiktu lietot kādu abstrakcijas slāni. Pamēģini šo: http://redbeanphp.com/#/Tutorial ja saņemsies un apgūsi - stipri atvieglosi sev dzīvi.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...