anonīms Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Sveiki. Ienāca ideja. Gribēju uzzināt ko par to sakat. function t($string) { global $language; // query if(ir_strings) { return query[language][strings]; } else { pievienojam db } } Kā labāk to visu realizēt, lai katu reizi nebūtu to visu garo penteri jāvēlk ārā? ie doma to pieglabāt json formātā un vnk, lai uz katru refresh nav jāvelk ārā, tad varbūt kkur viņu var liekt? browser cache vai kā tā, sesijā un vnk, ja strings_update, tad atjauno to sesiju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Nu nez... kaapeec Tev buutu jaliek katrs tulkojums, kas veel nav iztulkots, datubaaze? Labaak, domaju, to darit manuali un beigas izveidot funkciju, kas tikai izvelk rezultaatu no datubaazes. Pie tam, globaalji ir ljauni! :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Izmanto gettext. echo _("Teksts, kas var tikt tulkots N valodās..."); Vienkārši un ātri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xPtv45z Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 +1 par gettext Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted August 21, 2011 Author Report Share Posted August 21, 2011 (edited) Labi, pieņemsim, ka izmantošu gettext. Skatījos manuāli, bet nevaru īsti iebraukt. Ko man ir īsti jādara? Biju domājis, ka jāsāk ir ar bibliotēku un extenshion'u, bet atverot phpinfo ir gettext GetText Support enabled Tātad bibliotēka jau ir? ir sherotais hostings un pašlaik vnk nevaru sazināties ar hostingu tāpēc šādi pirmie jautājumu Jums. Pamēģināju izvadīt <?php print __('hello'; ?>, bet izmet baltu lapu (nav deklarēta fja). Tātad viņu jāveido vēl? Hm, palasīju un šķiet, ka gettext ir jau iebūvēts kkāds iekšs php.. Edited August 21, 2011 by anonīms Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Palasies te. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 (edited) ir "_()" ar vienu apakšsvītru! Lai ģenerētu tulkojumu failus, lieto PoEdit: http://www.poedit.net/download.php Lai izvēlētu teiksim krievu kādu valodu, kodā augšā raksti: $locale = 'ru_RU'; putenv("LC_ALL=$locale"); setlocale(LC_ALL, $locale); bindtextdomain("tulkojumi", 'tulkojumu_mape'); bind_textdomain_codeset("tulkojumi", 'UTF-8'); textdomain("tulkojumi"); Pēc tam izveido mapes: tulkojumu_mape/ru_RU/LC_MESSAGES/tulkojumi.mo tulkojumi.mo ir GALĒJAIS tulkojumu fails, ko uzģenerēs tas PoEdit. Lai uzģenerētu mo failu, ver vaļā poedit, noskenē projekta failus, veic tulkošanu un tad saglabā vārdnīcu. Pēc tam noliec failu tajā atbilstošajā mapē. Edited August 22, 2011 by briedis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted August 23, 2011 Author Report Share Posted August 23, 2011 (edited) Tātad ir $language = mysql_real_escape_string($_COOKIE['LANG']); $language_big = strtoupper($language); $locale = $language_big; putenv("LC_ALL=$locale"); setlocale(LC_ALL, $locale); bindtextdomain($locale, $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/application/locale'); bind_textdomain_codeset($locale, 'UTF-8'); textdomain($locale); zem $_COOKIE['lang'] stāv 'en' vai 'lv' un ir mape application/locale/EN/LC_MESSAGESapplication/locale/LV/LC_MESSAGES kā es varu tagad noskanēt projekta failus? Reāli jau tie faili nav uz mana pc. man viņus ir jānovelk visus vai? vai var kkā piekonektēties pie hostinga? Edited August 23, 2011 by anonīms Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maris-S Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Tu pa tiešo kodē uz production servera, bez rezerves kopijas pie sevis? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted August 24, 2011 Author Report Share Posted August 24, 2011 Nē, kopijas man ir. Nu es neteiktu, ka tas ir tiešais serveris, bet otrs serveris, kur notiek web izstrāde jaunajai lapai. Katrā ziņā tas netiek darīts uz localhosta. Sanāk, ka pievienojot kaut vienu jaunu stringu man vajadzēs to visu lejupielādēt un pēc tam atkal augšuplādēt? ;o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Uztaisi to automizētu kā WordPess'am ir ar labošanu caur web interfeisu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maris-S Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Teorētiski jā, būs jākopē. Vienīgais kas nāk prātā ir sataisīt virtuālo disku caur FTP, ja nemaldos programmiņu sauca FTPDrive. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted August 24, 2011 Author Report Share Posted August 24, 2011 daGrevis, tāda arī bija ideja, ka caur adminpaneli var kā tas ir drupal, bet kā to panākt? ja kods ir apjomīgs, tad visticamāk, ka tiešām Maris-S variants ir labāks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Kā Es varētu zināt kā to panākt? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted August 24, 2011 Author Report Share Posted August 24, 2011 I just asked :) Okej, laiks rādīs. Katrā ziņā paldies par atbildēm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts