Jump to content
php.lv forumi

Jautājums par darba pieņemšanas praktisko uzdevumu


rATRIJS

Recommended Posts

Interesē jūsu viedoklis.

 

Vai šo testu/uzdevumu var izmantot kā praktisko daļu darba intervijā, lai atlasītu potenciālos nākamos kolēģus?

 

Darba tituls būtu "Junior PHP Developer" - būtībā cilvēks, kuram nav liela pieredze praktiskā darbā. Visticamāk nesen pabeidzis universitāti, taču noteikti nepieciešams zināt PHP (ne labā līmenī, bet vismaz sintakses un galveno lietu līmenī).

 

Cik daudz laika jūsuprāt vajadzētu atvēlēt šādam testam? Kā arī - vai tas nav par vieglu/sarežģītu meklētajam kandidātam balstoties uz prasībām?

 

Paldies un atvainojos, ka uzdevums ir angliski.

 

post-3461-0-12194900-1311805976_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

tā kā esu cilvēks ar virspusēju php/sql zināšanām, uzskatu, kad vienīgais, kas nepieder pie vārda ne labā līmenī ir OOP, faktiski to pieskaita pie padziļinātajām zināšanām.

 

Tā šis uzdevums, es uzskatu ir laba praktiskā daļa intervijai, bet par laiku gan ir grūti spriest cik veltīt, jo ja cilvēks ir tikai iesācējs, labāk būtu, ja ir cilvēki piemēram, 3-4 intervijā, skatīties, kas ātrāk izpildīs uzdevumu un kvalitatīvāk. un pēc tā skatīties.

Link to comment
Share on other sites

Rpr, bet kur ir problēma realizēt šo lietu ar rekursīvu funkciju? Protams tā nedarītu reālajos projektos, tur izmantotu vienkārši array_sum() funkciju, bet pārbaudīt vai cilvēks zina, kas ir rekursija ar šādu piemēru varētu. Kaut gan piekrītu daGrevis, priekš juniora pa sarežģītu, īpaši ja būs jātaisa bez googles un php dokumentācijas palīdzības.

Link to comment
Share on other sites

varbūt izkskaidrojat kas ir rekursija, es to saprotu, ka ar kaut kāda metode izsauc pati sevi, lai veiktu aprēķinus. bet pie 1-d masīva es tādu rekursiju nemaz navaru uztaisīt.

Link to comment
Share on other sites

Varbūt var iedot kādu snipletu/f-ju/bibliotēku ar kuru pie db piekonektēties, jo tās reti kurš no galvas atcerās, kā nekā konekciju uz db raksta tikai sākot jaunu projektu/nopietni refakturējot esošo, bet reāli ikdienā tāds juniors tāpat izmantos jau projektā esošas lietas komunicēšanai ar db.

Bet ja šis skaitās par sarežģītu, tad ko tas programmētājs juniors programmēs, ja nesanāk viņam uztaisīt masīva elementu saskaitīšanu?

Link to comment
Share on other sites

Rpr, kaut vai tā:

 

$array = array(1, 2, 4, 8, 10);

function a_sum($key) {
   global $array;

   if (isset($array[$key]))
       return $array[$key] + a_sum($key + 1);
   else
       return 0;
}

echo(a_sum(0));

 

 

V3rb0, uzdevums priekš juniora ir par sarežģītu, ka jau teicu, īpaši, ja būs jātaisa bez googles un php dokumentācijas palīdzības, jo te ir jāzina ne tikai vienkāršs cikls, bet arī rekursija un oop, klāt vēl rakstzīmju virknes pārtaisīšana uz masīvu, explode(), kuru juniors no galvas varētu arī nezināt un jā, pats arī piezīmēji ka savienojumu ar db arī ne kurš katrs juniors varēs sataisīt no galvas. Protams ja ir pieejama dokumentācija un internets uzdevuma pārbaudes laikā, tad pavisam cita lieta.

Edited by Maris-S
Link to comment
Share on other sites

Manuprāt, uzdevumiem nav jābūt abstraktiem un atrautiem no realitātes, līdz ar to pats uzdeums neredzot tā praktisko jēgu un vēl prasība summēt masīvu rekursīvi ir nedaudz dīvains.

Labāk būtu uzdot uzdevumu, kurā praktiski pārbaudītu pamatzināšanas un izpratni par drošību, pietam, no pavisam praktiska piemēra.

Tas varētu būt, piemēram, ToDo lists vienā lapā, kur ir visi Todo ieraksti un lejā input un textarea jauna ieraksta pievienošanai, papildus var arī, lai ierakstiem ir x, ar kuru var tos izdzēst. Var atļaut taisīt gan ar ajax, gan ar parastu form POST.

Uzdevums izpildāms dažos desmitos rindiņu un profesionālim sastādīs ap 10 minūtēm, kamēr iesāčējam vajadzētu tikt galā 45 min.

Uzdevumā uzreiz var pārbaudīt vai māk aizsardzību pret injekcijām, XSS, XSRF.

Šāds uzdevums ir labs, jo to pilnībā var atrisināt ar PHP zināšanām, bet tai pašā laikā var parādīt arī savu prasmi javascript, jquery vai css zināšanās.

 

 

P.S. Pietam viennozīmīgi uzdevumu risinot, jāļauj izmantot google un dokumentācija.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Paldies par atbildeem.

 

Jaa - internets ir pieejams testa izpildes laikaa. Papildus tam ir veel atveerts PHP Doc kaa .chm fails. Tas viss arii tiek izstaastiits kandidaatam, kaa viss nepiecieshamais jau ir atveerts taa kaa atliek vien ALT+TAB'ot, lai visu paarluukotu.

 

Zinaamas gruutiibas kandidaatiem, iespeejams, sagaadaa, tas, ka tiek izmantots Linux, tachu manupraat tai nevajadzeetu buut probleemai, jo shaada uzdevuma viekshanai jaaveic gandriiz identiskas darbiibas uz jebkuras OS.

 

Pirms testa saakshanaas kandidaatam veel tiek pateikts, ka, ja kaada PHP funkcija nav zinaama, tad to var uzrakstiit pseido-kodaa vai vismaz komentaaru veidaa.

 

Iemesls kaadeelj es sho vispaar jautaaju ir taads, ka vakar bija pirmaa interviju diena un NEVIENS no atnaakushajiem cilveekiem pat nepietuvojaas kaut kaa jeedziiga uzrakstiishanai, kaut gan CV, izgliitiibaa un dazhiem pat darba veesture saciija, ka ar shaadu uzdevumu probleemaam buut nevajadzeetu. Reti kursh vispaar uzrakstiija vairaak par 10 rindinjaam un NEVIENS no uzrakstiitajiem koda gabaliem nemaz neparseetos. Pie MySQL vispaar neviens veel nebija ticis un tikai VIENS cilveeks izmantoja $_GET, lai dabuutu masiivu. Paareejie dariija kaut kaa shaadi (ar visaadaam sintakses kljuudaam):

 

$array = array(1, 2, 3, 4);

 

Un cilveeks kas izmantoja $_GET dariija shaadi:

 

array[]=$_GET

 

Taadeelj es satraucos, ka, iespeejams, uzdevums ir par gruutu (lai gan pasham taa nebuut neliekas).

 

Iespeejams pa maz laika vinjiem tika dots. Vinjiem bija aptuveni 20min vienatnee un peecaak iespeeja pabeigt, ja vinji ir tuvu nobeigumam...

 

Vai kaadam no shejienieshiem ir pieredze liidziigu uzdevumu (darba kandidaatu atlase) veikshanai? Jo es tiktieshaam biju izbriiniits, jo biju gaidiijis ko krietni labaaku un vismaz dazhus cilveekus, kurus es veeleetos sev redzeet kaa savus koleegjus Piedevaam interveejot tos cilveekus vinji likaas tiiri normaali un spriezhot peec vinju teiktaa par savaam zinaashanaam nekam shaadam nevajadzeetu notikt. Tik peec testa naaca dazhaadi attaisnojumi... Pieziimeeshu, ka shis viss notiek UK.

 

codez: jaa - iespeejams reaalas dziives uzdevums buutu saprotamaaks. Diemzheel HTML, CSS, JS zinaashanas shai darba lomai nav obligaata prasiiba, taadeelj pacentiishos izgudrot kaut ko uz plika PHP. Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Man vienmēr tie briti likušies tādi pastulbi... :D Es Tavā vietā nepazeminātu uzdevuma grūtumu or whatever - Anglijā ir jābūt kādam cilvēkam, kas ar to tiek galā! :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...