Jump to content
php.lv forumi

WYSIWYG


Gacha
 Share

Recommended Posts

Kādu jūs izmantojat WYSIWYG editoru iekš CMS ?

 

Esmu redzējis, kādus 3 vai 4 bezmaksas pasākumus, bet tā pilnībā mani neviens neiepriecināja.

 

1. HTMLarea => Itka butu baigi labs, tikai nepatīk, ka lieto <font> utt. tagus Vēl man neizdevās piešķirt to, ka tiek lietots mans CSS fails!

 

2. fckeditor => Nu šis jau krutāks, nesmu mēģinājis to lietot praksē, bet iemēģināju demo, un baigi man nepatīk, tas ka viņš ir bremze. Bet ar tagiem, te taka būtu kārtībā

 

Vēl redzēju visādus komerciālus variantus, bet viņiem visiem, ieskaitot "fckeditor" ir šausmīgi daudz pogu un ļoti bremzē.

 

Vai nav kaut kas vienkāršāks un ar mazāk bugiem?

Link to comment
Share on other sites

vienkārši noņem liekās pogas :)

k-kur manīju interesantu risinājumu, bukmārku protams esmu pasējis - flash'u kurš producē korektu xhtml, tikai iespējas nebija diezcik plašas - fonta lielums, bolds, italics, underline's un bulleted listi. <br/><br/> vietā likās </p><p>, utt. Īstenībā, vienkāršam saitam pašā laikā.

+ nebija maksas for commerical use (HTMLArea imho bija).

+ strādā uz visām pārlūkprogrammām (mājiens Opermīļiem, jo Operā WYSIWYG tehnoloģija, diemžēl izpaliek)

 

Tagad skatos kas tas FCKeditor ir par zvēru :)

Link to comment
Share on other sites

Pamēģini XStandard.

12873[/snapback]

a šis vispār ir klient-side risinājums

12879[/snapback]

tas ir jautājums vai apgalvojums? :D

 

Edit :) a kādam jābūt? client saidā atrediģējam un postojam uz serveri kur tas viss tiek saseivots. kautkā nesapratu ko Tu ar to gribēji pateikt :)

Viss... sapratu.

Edited by tamster
Link to comment
Share on other sites

Client-Side, tas laikam būs, bet diez tas tas ir "FREE".  <_<

12883[/snapback]

Tikai man izskatījas pēc "savādāka" client-saida.

Resp. viņš ielādējas nevis no weba, bet gan tiek instalēts kā plug-ins...

Es vismaz to tā sapratu.. varbūt miega trūkums manu domāšanu ir galīgi sačakarējis :)

Link to comment
Share on other sites

Nu ok Venom, izskatās, ka būs japaliek pie HTMLara, jo to esmu iepazinis viss vairāk, bet tad lūdzu varētu man pateikt šito:

 

1. Kā lai uzdabū to, ka iekš HTMLarea viss notiek no mana css? *editor.config.pageStyle = "@import url(custom.css);";* Kaut kā man šī rinda nestrādā, kaut vai tas css fails atrodas iekš HTMLare direktorijas.

 

2. Ko tu apstrādā ar PHP, kad saņem datus, ko HTMLarea tādu sliktu taisa?

Link to comment
Share on other sites

ko es apstrādāju? to pašu $_POST['textarea_name']

 

undzwar, kādreiz rakstīju tādu tidy-veidīgu moduli http://www.ofmy.info/files/ven.safehtml.zip

 

include_once 'ven.safehtml.php';

safeHTML($_POST['textarea_name']);

 

otrais parametrs var būt atļauto tagu un to atribūtu kopa, e.g. gribu atļaut tikai p ar/bez align, style, un blockquote ar/bez cite

 

safeHTML($_POST['textarea_name'],'p align style,blockquote cite');

un tad bāžu mysqlā

 

f-ja rakstīta tīri moderatora postēto tekstu attīrīšanai, nevis priekš komentāru or whatever inputu nodrošināšanas pret html izmantošanas (tur joprojām tiek lietots htmlspecialchars()), kā jau teikts šiem pašiem nolūkiem, var lietot tidy extenecionu vai arī ar shell_exec palaist atsevišķi

Link to comment
Share on other sites

Nu ok, bus japaņem un japapēta tas tidy HTML!

 

Bet mani vēl moca tas, ka nestrādā man CSS.

 HTMLArea.loadPlugin("TableOperations");
 HTMLArea.loadPlugin("ContextMenu");
 var editor = null;


 function initEditor() {

     editor = new HTMLArea("text");
     editor.config.toolbar = area_toolbar;
     editor.config.pageStyle = "@import url(custom.css);";    
  	 editor.registerPlugin(TableOperations);
     editor.registerPlugin(ContextMenu);
   
   editor.generate();

	 return false;
 }
 
 
window.onload=initEditor;

esmu mēģinājis mainīt tā CSS faila urli visādos veidos, bet kaut kā neizdodas!

 

Un vēl atklāju tādu lietu, ka editoru ievietojot iekš diva, kurš ir float: left vai right, tad tas gljuko. Uz katra klikšķa, nobīdās ifreims, kurā rādās viss teksts.

Link to comment
Share on other sites

Un vēl ir piemēram ar bildēm. Ievietojot, tai var izvēlēties "align" left vai right, bet man tas galīgi neder, labāk gribu, lai būtu sava klase. Un arī diez vai kaut kādiem redaktoriem iestāstīšu, ka bildi ievietojot viņai nepieciešama klase, tātad izveidoju to no otra gala:

function htmlarea($text, $o){

 if($o == 'add'){
   // Image classes ADD
  	 $text = str_replace('<img align=\"left\"', '<img align=\"left\" class=\"imgleft\"', $text);
  	 $text = str_replace('<img align=\"right\"', '<img align=\"right\" class=\"imgright\"', $text);
  	 $text = str_replace('<img align="left"', '<img align="left" class="imgleft"', $text);
  	 $text = str_replace('<img align="right"', '<img align="right" class="imgright"', $text);

 }else if($o == 'remove'){
 
   // Image classes REMOVE
  	 $text = str_replace('class=\"imgleft\"', '', $text);
  	 $text = str_replace('class=\"imgright\"', '', $text);
  	 $text = str_replace('class="imgleft"', '', $text);
  	 $text = str_replace('class="imgright"', '', $text); 	 
 }
return $text;
}

Kā domā šitādā veidā būtu labi mainīt outputu? Vai labāk rediģēt javascriptu?

Vispār atradu vienu "tip and trick" kā var pievienot bildēm, klases, bet tad nepieciešama gan klase, gan align, tad jau labāk šitā!

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...