metroid2 Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Sveiki.. Lieta tāda, ka ir izveidots kategoriju skripts un man vēlme ir pievienot tām 5 pēdējos ierakstus.. Piem.. Kategorijas nosaukums Ieraksts5 Ieraksts4 Ieraksts3 Ieraksts2 Ieraksts1 Problēma ir tāda, ka atdūros pret to kā lai izvelk arā informācīju. Select tiripiri WHERE game_cat_id='".$_GET['game_id']."' ??.. Lieta tāda ka jāvelk arā no divām db, bet nu tā isti nau problēma, bet kā lai dod ziņu skriptam, ka tieši tie pēdējie pieci ieraksti pieder taj noteiktajai kategorijai, kā viņam saprast.? Paldies. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikidijs Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 (edited) Vai tad šis ...WHERE game_cat_id='".$_GET['game_id']."'... neizvelk tikai tos ierakstus kurus vajag? Vnk pie izvilkšanas beigās ieliec LIMIT 0,5. Edited July 9, 2011 by nikidijs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 SELECT `id`, `title`, `description` FROM `categories` ORDER BY `id` DESC LIMIT 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metroid2 Posted July 9, 2011 Author Report Share Posted July 9, 2011 (edited) Laikam īsti pareizi nebūšu paskaidrojis.. Mans ir games.php ievadot to savā pārlūkprogramma parādās pirmajā lapā visas kategorijas iespējamās un vēlme ir katrai kategorijai apakšā izveidot to kas rakstīts pirmajā postā, tākā tā.. Man pagaidam ir izvilkts tas ko daGrevis uzdrukāja. - Tas rāda kategorijas, bet lai dabūtu pēdējos 5 ierakstus katrā kategorijā man ir jāvelk informācīja no otras tabulas games. SELECT `id`, `title`, `description` FROM `games` ORDER BY `id` DESC LIMIT 5 bet kā piedabūt lai izvelk ārā informācīju zem katras tabulas par dotajiem ierakstiem. pa limit un order nau problēmu, bet kā lai viņš atpazīst kategorijas?. + vēl protams games cat_id - pie kuras kategorijas pieder. Edited July 9, 2011 by metroid2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eT` Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 (edited) kvērijam priekšā vajag USE tava_datubāze GO [insert_query_here] edit: vair arī vienkārši: $db1 = mysql_connect('localhost' , 'root', 'pass'); $db2 = mysql_connect('localhost' , 'root', 'pass', true); $c1 = mysql_select_db('db1',$db1); $c2 = mysql_select_db('db2',$db2); $a = mysql_query("SELECT id FROM table ORDER BY id DESC",$c1); while($d = mysql_fetch_array($a)) { $b = mysql_query("SELECT id FROM table2 WHERE cat=".$d[0]." ORDER BY id DESC LIMIT 5",$c2); while($c = mysql_fetch_array($b)) { echo $c[0];//izvada ID } } Edited July 9, 2011 by eT` Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikidijs Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Nu tip ar vienu ciklu izvadi tās kategorijas un iekš šitā cikla ieliec vēlvienu, ar ko izvadi pēdējos piecus ierakstus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Būs "jā'join'ojas"... pats īsti nevaru iebraukt kā. Pamāciet arī Mani! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 (edited) Rakos, kaut ko samuhļīju no paraugiem, bet nu tas nav vienkāršākais kvērijs: SELECT ac.id AS category_id, a.id AS article_id, a.heading, a.category AS article_category FROM article_categories ac JOIN articles a ON ac.id = a.category LEFT JOIN articles a2 ON a2.category = ac.id AND a2.id < a.id GROUP BY ac.id, ac.name, a.id, a.heading HAVING COUNT( a2.id ) <2 ORDER BY ac.name, a.heading; Edited July 9, 2011 by briedis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Skaidrs. Gaidam Gints Plivna! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickys Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 (edited) Kur tieši ir problēma? Izvadīt ierakstus, tā lai tie būtu sakārtoti pa kategorijām, vai izvilkt ierakstus no divām datubāzēm vienlaicīgi? Ja pirmais variants, tad http://php.lv/f/topic/17496-forums-attiecigo-forumu-izvadisana-sava-kategorija/page__gopid__136903#entry136903 Ja otrais, tad gan nemācēšu neko labu ieteikt. Es mēģinātu pēdējos 5 ierakstus no katras db ielasīt vienā masīvā, par indexu lietojot piemēram pēdējā ieraksta tiemstampu, tad masīvu sakārtot pēc indexiem un izvadīt pēdējos 5 ierakstus no masīva. Edit: Lai arī... http://www.sitepoint.com/forums/mysql-182/php-mysql-multiple-database-select-440095.html Edit-double: Autors tikai pirmajā postā kko minēja par otru datubāzi, vai tā bija domāta tabula, nevis datubāze? Edited July 9, 2011 by mickys Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metroid2 Posted July 9, 2011 Author Report Share Posted July 9, 2011 Es izgāzos kā veca sēta!.. Bij man jeu skripts kā paraugs.. LOL, vieglāk par vieglu.. Tas ko es nevarēju iebraukt - WHERE game_cat='".$data['game_cat_id']."' Šis ir mans paraugs, varbūt kādam noderēs, šis ir no cms tāpēc.. Skatietes paši.. Man strādā šis, tikai nedaudz pārveidots.. Šis izvelk visas kategorijas un attiecīgi no kategorijām pa 10 ierakstiem un ja ir vairāk par 10 tad dod linku caur kuru var tikt uz vietu kur ir vairāk ieraksti.. nedaudz pārveidojot tiku pie tā ko vēlējos.. $result = dbquery("SELECT news_cat_id, news_cat_name FROM ".DB_NEWS_CATS." ORDER BY news_cat_id"); if (dbrows($result)) { echo "<table cellpadding='0' cellspacing='0' width='100%'>\n"; $count = 0; $columns = 2; //column number declaration while ($data = dbarray($result)) { $rows = dbcount("(news_id)", DB_NEWS, "news_cat='".$data['news_cat_id']."' AND ".groupaccess('news_visibility')." AND (news_start='0'||news_start<=".time().") AND (news_end='0'||news_end>=".time().") AND news_draft='0'"); if($count == 0) echo "<tr>\n"; echo "<td class='tbl2n' style='vertical-align:top'><center><h2 class='panelcap'>".$data['news_cat_name']."</h2></center>"; if ($rows) { $result2 = dbquery("SELECT news_id, news_subject FROM ".DB_NEWS." WHERE news_cat='".$data['news_cat_id']."' AND ".groupaccess('news_visibility')." AND (news_start='0'||news_start<=".time().") AND (news_end='0'||news_end>=".time().") AND news_draft='0' ORDER BY news_datestamp DESC LIMIT 10"); while ($data2 = dbarray($result2)) { echo THEME_BULLET." <a href='news.php?readmore=".$data2['news_id']."'>".$data2['news_subject']."</a><br />\n"; } if ($rows > 10) { echo "<div style='text-align:right'>".THEME_BULLET." <a href='".FUSION_SELF."?cat_id=".$data['news_cat_id']."'>".$locale['405']."</a></div>\n"; } } else { echo THEME_BULLET." ".$locale['404']."\n"; } if($count == $columns - 1) echo "</td></tr>\n";//here without the! $count = ++$count % $columns; } } echo "</table>"; Paldies par cenšanos! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eT` Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 <table> :((((((((( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickys Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 (edited) Kāpēc gan tabulārus datus nevarētu attēlot tabulā? Edit: ok, iespējams, tie <div> iekš <tr></tr> nav gluži labais stils :) Edited July 9, 2011 by mickys Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eT` Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Nu par to jau es arī rakstu. Google šo varētu neindeksēt. Bet nu ja, tas nav svarīgs faktors lapas veidotājam, tad jau praktiski vienalga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 <table> :((((((((( Kur problēma? Table zināmos gadijumos ir Ok. it īpaši ja dati ir strukturēti tabulā- tad to tabulu ģenerēt no <div> ir diezgan pastūlbi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts