mirstigais Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Ir uztaisīts meklētājs, viss strādā, bet vajag panāk to, ka nospiežot meklēt pogu, rezultātu attēlo noteiktā vietā, index.php failā, nevis atver jaunā logā, kā tas ir tagad Pašlaik ir doma, ka tas ir līdzīgi kā ar izvēlnes pogām, ka priekšā hiperlinkam ir jāpieliek ?id= bet kā ir ja tiek izmantota forma <form action="meklet.php" method='GET'> <font face='sans-serif' size='5'> <input type='text' size='30' name='search'> <input type='submit' name='submit' value='Meklēt!'> </font> </form> meklet.php vietā ievadu ?id=meklet.php, bet tā ārī īsti nekas nonotiek. Ceru, ka kāds varēs palīdzēt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 (edited) <input type="hidden" name="parametra-nosaukums" value="parametra-vertība"/> Parādi, kas notiek galvenajā failā, kur tu izmanto to "id" parametru. Kā tu iekļauj tos failus? Man ir nojausma, ka tur ir potenciāla ievainojamība... Edited June 3, 2011 by briedis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirstigais Posted June 3, 2011 Author Report Share Posted June 3, 2011 (edited) Paldies, būs jaizmēģina tas variants Iekļauju viņu šādi: <? if (isset($id)) { $include=true; require ("$id".".php"); } else require("raksti.php") ?> Edited June 3, 2011 by mirstigais Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirstigais Posted June 3, 2011 Author Report Share Posted June 3, 2011 man tāpat kautkā nepielēc Tam būtu jaizskatās šadi, lai strādātu? <form action="?id=searchphp" method='GET'> <input type="hidden" name="search" value="action"/> <font face='sans-serif' size='5'> <input type='text' size='30' name='search'> <input type='submit' name='submit' value='Meklēt!'> </font> </form> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scvaer Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 (edited) Zinu, ka šī ir jau paveca tēma, taču es tik un tā gribu parādīt, kā es to darītu (esmu php jomā galīgi jauniņais, tāpēc arī tagad trenējos! :) ) http://paste.php.lv/40017b0cb4278b9670fa443725d5facf?lang=php (labots pēc brieža pieprasījuma) Izskaidrošu kā tas darbojas: Ja netiek meklēts nekas, tad parādās forma. Taču, ja kaut ko ievadi formā, tas uzsāk pārbaudes (atļauto simbolu pārbaude, vai vispar ir kaut kas aizpildīts, vēl varētu tur pielikt strlen ). Pēcāk tiek eskeipots un viss meklēts datubāzē. Ja ir kaut viens ieraksts datubāzē, tad parādam to. Un tāda ir arī šī koda loģika. Edited August 1, 2011 by scvaer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 scvaer, Lūdzu, sakārto kodu - saliec normālas atkāpes, citādi ir vienkārši nelasāms. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 (edited) Tie nestētie ifi ir bad, arī tad, ja kods sakārtots pēc brieža pieprasījuma, mka'y. Kas tur notiks, ja vajadzēs vēl 10mit pārbaudes pielikt? mazliet lasāmāk - http://codepad.org/S4MCkaQt Edited August 2, 2011 by v3rb0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scvaer Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 (edited) v3rb0, paldies! Tagad esmu pat sapratis funkciju izmantošanas jēgu :). Runājot par to funkciju, tur nevajadzēja ielikt vēl kādu lieku else(kas notiek, ja ir $_POST['search'] )? P.s. Starp citu, pēc tā, ka es sāku mācīties php, es ja uzsāku iekavu, tad vienmēr arī aizveru to arī čatos. :) Tākā PHP mūs padara labākus :D Edited August 2, 2011 by scvaer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Šaubos, ka PHP... bet šis noteikti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts