Jump to content
php.lv forumi

Par programmētājiem.


L55

Recommended Posts

Jaunatne jau pēc 9. klases ar mašīnām vizinās? Ja vien es pareizi atceros savu skolas laiku, tad 18 gadi un attiecīgi arī iespēja iegūt tiesības man bija tikai pēc vidusskolas beigšanas.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kaklz, bet tieši tur jau tā lieta, jo agrāk tu sāc dzīvot viens, jo ātrāk tu gūsti to psiholoģisko briedumu.

 

Es jau no 8. klases pelnu naudu ar programmēšanu, kaut gan jau 2 gadi iepriekš biju ķimerējies intereses pēc.

Esmu pabeidzis profesionālo izglītību datortehniķos, kā arī visu to laiku dzīvojis viens, ko arī pavisam nenožēloju.

Jo profesionālajā izglītībā ir jaapgūst tie paši vidusskolas priekšmeti + profesionālie priekšmeti, tai skaitā profesionālā Angļu valoda.

Katru dienu bija 8 stundas, kas ir vairāk, nekā vidusskolā + daudz prakses. Un liels pluss visam tam ir tas, ka profenē pret tevi izturas kā pret pieaugušu cilvēku (vismaz mums tā bija).

 

Neaizmirstiet arī to, ka pēc profesionālās izglītības, jau ir vismaz kaut kāds papīrs.

 

Kā arī, nepiekritīšu tam, ka vidusskolas laikā nav kur steigties, jo no noteikta vecuma ir tā, ka, jo jaunāks tu esi, jo ātrāk un vieglāk tu visu apgūsti.

 

P.S. Ne par ko negribētu atgriest laiku un sākt apgūt programmēšanu tikai pēc vidusskolas, jo būtu jāpatērē vēl vismaz 4-6 gadi, lai nonāktu tur, kur jau atrados pēc skolas.

P.S.S. Augstskolā neesmu studējis, ko arī mazliet nožēloju, neatliek laika.

Link to comment
Share on other sites

Varianti ir divi - vai nu tu ātrāk gūsti to psiholoģisko briedumu, vai arī tev aizbrauc širmis. Katrs cilvēks ir individuāls un risks, ka "aiziet ciet" nav no tiem mazākajiem.

 

Vidusskolā arī ir visai labas iespējas mācīties programmēšanu. Vismaz man bija. Tajā skaitā piedalījos gan rajona, gan valsts informātikas olimpiādēs, kur bija tieši jāprogrammē.

Link to comment
Share on other sites

Tas, ka dzīvo viens... tas ir kaut kāds psiholoģisks pārbaudījums? Nu Es saprotu... drusku, drusku. Bet ne jau tik ļoti, ka "širmis brauc prom".

Link to comment
Share on other sites

Vienam dzīvot tas ta vēl tā, bet kojās (vai īrējot kopā ar draugiem) parasti tu neesi viens un atturēties no vilinājuma ballēties katru vakaru reti kurš var tādā vecumā...

 

+ kā jau Kaklz saka - mācīties programmēšanu var arī vidusskolā...

Link to comment
Share on other sites

Psiholoģiskais briedums varētu būt tādā ziņā, ka, tikai tad, kad tu sāc dzīvot viens, tu pats sāc domāt kā par sevi parūpēties, kā pagatavot ēst un tā tālāk.

 

Bet par širmja aizbraukšanu arī var piekrist, ja pēc mācībām vēl patstāvīgi jāstrādā, tad var iestāties tā saucamais "izdegšanas" sindroms. Jo diemžēl 24h diennaktī nevar visu paspēt izdarīt un vēl izgulēties. Bet tas attiecinās uz to, ja strādā, tas pats var arī notikt vidusskolā.

Vēl širmis var braukt nost no vientulības un garlaicības.

 

Par nodzeršanos nepiekritīšu, jo nodzerties var jebkur un nejau visi kojās izaug par dzērājiem.

 

Programmēšanu var mācīties jebkur, pat pamatskolā. Pēc mana viedokļa, ir noderīgāk mācīties professionālajā, pat ne noteikti programmētājos, jo tas tev dod papildus redzes loku. Kā jau rakstiju, es pats nestudēju programmētājos, bet gan datortehniķos.

 

Man sanāca tā, ka es paspēju gan vidusskolā, gan profenē pamācīties. Es pēc 10.klases pārgāju uz profenes 2. kursu un necik nenožēloju. Pārsvarā vidusskolas priekšmeti ir tie paši, tikai mazāk pasniedz tādos, kā pieņemsim: Otrā svešvaloda, Bioloģija, etc. Toties nāk klāt daudz noderīgu priekšmetu.

Link to comment
Share on other sites

He, lasot komentārus sapratu, ka, laikam, man ir aizbraucis širmis. Nu neko, jādzīvo tālāk.

 

Lai pelnītu miljonus un dzīvotu laimīgi havaju salās es ieteiktu iet tomēr vidusskolā.

 

Kāpēc?

Nebūsim tik tuvredzīgi, skatīsimies nāktonē. Kas pēc vidusskolas? Darbs vai tālāka izglītība? Ja tālāka izglītība - kur? Latvijā vai Ārzemēs? Ārzemēs? Varbūt MIT? Jā, ieklūsti tur un nākotne kā pārtikušam cilvēkam garantēta.

 

Bet reāli šī izvēle nav tik svarīga. Programmētāji ir cilvēki, kas visu apgūst pašapmācības ceļā. Paši kaut ko atrod, paši interesējas un izprot, iegaumē. Un, nē, programmēšana nav vienīgā lieta, ko vajadzētu apgūt šāda veidā. Padziļināti citus priekšmetus, kā piemēram to pašu matemātiku, var apgūt internetā. Varbūt nebūs dokuments, bet tā nav tā lieta uz ko baigi skatītos visi..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...