Jump to content
php.lv forumi

Jaunveidota web kompānija .. % sarunas


Rincewind

Recommended Posts

Ko tu āksties? Es minēju, ka Facebook algotajiem darbiniekiem kopā pieder 1/3 no uzņēmuma un tas viss papildus ņemot apstākļus, ka lielākā daļa šo algoto darbinieku sāka strādāt uzņēmumā, kad tas bija jau acīmredzami daudzsološs. Man piemērs no programmētāja darbinieka puses ir daudz pārāks kā šis.

Link to comment
Share on other sites

Iesim pa otru apli? FB pirmais noalgotais darbinieks uzreiz dabūja 1/3 no uzņēmuma?

 

FB pirmā noalgotā situācija nav tāda pati, jo, algojot pirmos darbiniekus, viņiem bija jau ejoša perspektīva lapa, 2004. gada jūnijā viņi saņēma 500 000$ investīcijas no Pētera Tīla un tikai 2004. gada oktobrī viņi noalgoja pirmo algoto darbinieku. Jūti atsķirību?

Tāpēc mēs šeit nevaram izdalīt tādu jēdzienu kā 1. algotais darbinieks, bet tādu jēdzienu, kā daļa, kas pieder programmētājiem, varam!

 

Un papildjautājums: tavuprāt FB bonusi nav nekādīgi saistīti ar to ka viņu programmētājus momentāli pārvilinātu Google un co ja viņiem netiktu doti visādi superīgi bonusi un nodrošināti komfortabli darba apstākļi?

Un tu domā, ka Latvijā nepastāv konkurence starp programmētājiem?

Ja vispār kāds jauns projekts, it sevišķi no nulles taisāms, grib piesaistīt labu programmētāju, kurš vispār ir spējīgs uztaisīt veselu projektu, tad vai nu viņiem ir jārēķinās ar kārtīgu algu (tūkstošos), vai arī ir jāaizmirst par 2,5%.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Izskatās pēc jaunajiem Kiosaki (autors grāmatai "Bagātais tēvs, nabagais tēvs") biznesmeņiem, kur māca, ka gudri cilvēki paši nespēlē, bet maksā citiem, lai visu izdara.

2,5% izskatās pēc tādiem, ka mēģina ieskalot, ka tas būs daudz, jo, uzreiz piedāvājot 33%, radīs iespaidu, ka projekts var neaiziet.

Termiņš 1 mēnesis - vairāk izskatās pēc "nepietiek naudas ilgāk programmētāju uzturēt". Var jau būt, ka tas ir projekts, ko var uzlikt uz Wordpress vai Joomla, bet nu visticamāk autori pat neapjauš, cik ilgi jātaisa sakarīgi projekti.

Link to comment
Share on other sites

Izskatās pēc jaunajiem Kiosaki (autors grāmatai "Bagātais tēvs, nabagais tēvs") biznesmeņiem, kur māca, ka gudri cilvēki paši nespēlē, bet maksā citiem, lai visu izdara.

 

Vari nedaudz vairāk pastāstīt par šito...? ieinteresēji.

Link to comment
Share on other sites

daGrevis, nu stāsts ir apmēram tāds, ka jāliek savai naudai strādāt, nevis pašam jāstrādā. Tad nu ir lasīts par jaunajiem biznesmeņiem, kas uzskata, ka jaunais biznesa modelis ir, pieņemt darbā gudru menedžeri, kurš sastādīs biznesa plānu, visu sarēķinās, un būs priecīgs, ka jaunais biznesmenis viņam maksās algu. Ja īsi, Kijosaki veiksmīgi izpildīja pirmo topošā miljonāra uzdevumu - uzrakstīt grāmatu, kā kļūt par miljonāru. ;) Pa lielam, vispārzināmas patiesības veikli sajauktas ar patīkami lasāmu sviestu...

Tāpat šis sludinājums - programmētāja uzdevums ir mēneša laikā uztaisīt kādas esošas lapas kopiju. Tā, kā ir divi biznesmeņi-investori (stratēģis un mārgetinga specs), tātad uz programmētāju paliek lapas kods, dizains, tehniskā puse, turklāt tas viss jāsaliek mēneša laikā, jo tad investīcijas beidzas. Un tam visam pa starpu, ir divi gudri investori, kuri stāstīs, kas nav pareizi un ko vajag savādāk. Uzturēšana šim projektam nav ieplānota, jo viss jau būs pabeigts.

Jāatzīst, ir jau viens bizness, kur tas viss varētu nostrādāt - porno. Var salikt wordpresā, jāpieliek abonenta maksa, un investori paši liks klāt kādu kontentu (nopirktu vai nospertu). Nu ir jau vēl versija par lohatronu...

Link to comment
Share on other sites

Tikai nepērc viņu, ok? Paņem bibliotēkā vai aizņemies. Tā grāmata bija vēl kaut cik aktuāla buma laikā pirmskrīzes gados, kad cilvēki uzrāvās uz tām idejām. Jūs pat iedomāties varbūt nevarat, cik cilvēku, tajā skaitā, pat deputāti, ieguldīja naudu kaut kādās finanšu piramīdās, ieķīlājot savas mājas. Ar domu, ka "nauda strādās viņiem".

 

Šodien ambiciozajiem gudriniekiem aktuāla ir web startupu mānija. Drīz mēs visi atcerēsimies neprātīgo enerģijas šķiešanu stulbiem un NEvajadzīgiem web projektiem.

 

"The best minds of my generation are thinking about how to make people click ads"

http://www.businessweek.com/magazine/content/11_17/b4225060960537.htm

 

p.s. Zīmīgi, ka aicinājumi domāt kritiski visos laikos atbilst kategorijai "netēma" :D

Edited by Mr.Key
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...