kapeika Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Pieņemsim, ka man ir pieci aptaujas jautājumi, uz kuriem atbildējušas divas personas. Man nepieciešams salīdzināt šo personu atbildes un, ja kāda/kādas no atbildēm sakrīt, aprēķināt atbilžu sakritību procentuāli. Vēlētos paprasīt, ar ko man īsti ir jāsāk? Droši vien, ka ar Else If, bet salīdzināt katru atbildi ar katru un pēc tam veikt kaut kādus aprēķinus būtu vienkārši stulbi, ja jautājumu skaits kādreiz var mainīties. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mounkuls Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 (edited) Ja jau starp diviem atbildētājiem, tad $procents = 100/$jautajumu_skaits; $sakritiba = 0; for($i=1;$i<=$jautajumu_skaits;$i++){ if($lietotaja1_atbilde[$i]==$lietotaja2_atbilde[$i]) { $sakritiba = $sakritiba + $procents; } } Kautkā tā laikam... Edited April 15, 2011 by mounkuls Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapeika Posted April 15, 2011 Author Report Share Posted April 15, 2011 Atgādina ciklu un to, ko mācīja VisualBasic :) Pamēģināšu, tad atrakstīšu šajā pašā postā :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Nu jā... tas ir cikls. Viens no četriem: while, do-while, for, forEach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Sākot ar PHP 5.3., ciklus var izveidot arī ar goto :) <?php $i=1; a: if ($i>100) {goto b;} echo $i; $i++; goto a; b: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapeika Posted April 15, 2011 Author Report Share Posted April 15, 2011 Paldies, viss strādā lieliski. Ja būtu atcerējies par VB mācīto, varbūt arī pašam sanāktu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapeika Posted April 15, 2011 Author Report Share Posted April 15, 2011 Atvainojos par dubultpostu. Tomēr viņš man visu laiku izmet 100%. Varbūt kāds no šiem faktoriem to ietekmē - Atbildes ir radio button veidā. Viena lietotāja atbildes ir saglabātas MySQL, kuras tajā aprēķinu failā tiek izvilktas no tabulas, bet otra lietotāja atbildes tiek iegūtas ar $_POST metodi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Nu parādi visu kodu... nevar tā izsecināt - neko neredzot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapeika Posted April 15, 2011 Author Report Share Posted April 15, 2011 http://paste.php.lv/0984965d187b471076e4106bbd06676b?lang=php Ļoti iespējams, ka kļūda ir tajā, kā es izsaucu no tabulas datus. Esmu iesācējs un tā kā man mocīties gluži negribējās, pa vienam izsaucu un viss. Iespējams, ka pats kods arī ir šķībs un greizs - bet tomēr tas ir tikai manu iespēju un zināšanu robežās :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 iesaku pamocīties un iemācīties programmēšanas pamatus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapeika Posted April 15, 2011 Author Report Share Posted April 15, 2011 iesaku pamocīties un iemācīties programmēšanas pamatus. Nu jā, es jau tā arī visu laiku esmu veidojis, ka paņemu kaut ko gatavu, pārveidoju, pielieku u.t.t. Bet vai nevarētu tomēr tikt galā ar šo? Vai arī tur ir tik šķībi, ka nekas nesanāks? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts