Jump to content
php.lv forumi

Studijas


nemakuphp

Recommended Posts

Tuvojas laiks, kad jābeidz vidusskola.

 

Nozare jau +/- izvēlēta, un tā ir programmēšana.

Vēlētos uzzināt pieredzējušāku cilvēku viedokli kura mācību iestāde varētu būt labāka. Protams, ar saprātīgiem argumentiem, nevis

Šitā ir krutāka par otru

 

Pagaidām svārstos starp LU, RTU un Vidzemes augstskolu.

Link to comment
Share on other sites

LU, jo tur vairāk programmētājam noderīgas māca, kā arī tur obligāti būs jāiziet mācību prakse. Nav dzirdēts ka kādam vecāko kursu studentam (kas sakarīgi dara savu darbu) būtu grūtības atrast darbu. RTU daudz fiziku, kīmiju, elektroniku māca. Par Vidzemes augstskolu gan neko nezinu.

Link to comment
Share on other sites

Es tagad mācos RVT un, cik zinu, LU ir īstā vieta! Protams ar Manām sekmēm Es šaubos vai pat RVT pabeigšu... *should insert a smilie-face here, but I'm not allowed*

 

Liec aiz auss, ka ne RVT (ticis vidusskolai/tehnikumam pāri esi), ne LU (augstkolas/institūti) nemācīs kā programmēt. Mācīs kā iemācīties programmēt. Kā domāt kā programmētājam... nu Pascal kaut cik pamācīs... C++ pamatus. Tā kā cik vien vari - mācies jau tagad pats!

Link to comment
Share on other sites

Vienas vai vārāku valodu sintakses zināšana vēl nepadara par labu programmētāju.

Pamatā vajadzētu būt spēcīgai spējai izdomāt algoritmiskus risinājumus pašam. To var iemācīties tikai trenējoties.

Iesākumam pietiktu atrisināt visus, vai gandrīz visus uz, piemēram, no šejienes: http://www.lio.lv/olimps/uzdevumi.php

 

Runājot par augskolu, LU viennozīmīgi, jo tajā koncentrējas lielākais skaits spējīgo programmētāju un tieši tur būs iespēja iegūt visvērtīgākos kontaktus priekš savas sfēras. Otrs, protams, tur ir vispiemērotākā mācību viela.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Vidzemes Augstskolu vari aizmirst jau saknē.. salīdzinot ar RTU un LU līmenis ir ievērojami zemāks, kā arī turpmāk dzīvē reference uz to, ka tur mācījies nebūs tāda, kā LU.

 

Kā jau 101111 teica, RTU papildus ir visi dabas zinātņu kind of priekšmeti. Par līmeni nemāku spriest..

 

Pats LU DF studēju.. lekcijas ~ 4 dienas nedēļā (2 lekcijas dienā). Ir nedaudz kaitinoši, ka baigi izvilktās studijas ir :( bet labā ziņa, apmeklējums nepieciešams tikai pie dažiem pasniedzējiem. Pasniedzēji arī zinoši un sakarīgi. Par programmēšanu, nevar nepiekrist codez, jo lai programmētu ir pašam to jāgrib darīt, nevis jāgaida, kad kāds visu iebaros. Taču DF sintaksi nāksies iemācīties C++, PHP - 1. kurss, VB.NET - 2+ kurss, Java - 3+ kurss. VB un Java abi, kā izvēles priekšmeti. Pa lielam, pirmajos kursos iedzen nedaudz loģiku (Automātu teorija, Matemātiskā analīze, Diskrētā matemātika, utt.), pēcāk jau tiek izvēlēts novirziens.

Link to comment
Share on other sites

codez, reku vēl tev daži olimpiādes uzdevumiņi:

http://www.academy.fsb.ru/i_abit_olim_m.html

Šo specifisko olimpiādi organizē ИКСИ > Институт криптографии, связи и информатики Академии ФСБ России ;)

Un lūk iestājeksāmenu varianti:

http://www.academy.fsb.ru/i_abit_bilet.html

Ne Krievijas pilsonim, protams, tur nav pat ko meklēt (un arī ne katrs Krievijas pilsonis tur tiek ņemts pretī), taču uzdevumus u.c. materiālus ir interesanti papētīt.

Link to comment
Share on other sites

Esmu studējis RTU pirms ~10 gadiem. Likās galīgi garām, pirmākrt nepatika personāla attieksme pret studentu, tad sekoja daudz man neinteresantu lekciju - ķīmija, fizika ar visādiem praktiskiem darbiem, programmējām uz aizvēsturieskiem datoriem, daudziem pasniedzējiem bija problēmas ar latviešu valodu. Lekciju norises vietas bija izkaisītas pa visu rīgu: meža iela, ķīpsala, kronvalda iela, ezermalas iela.

Link to comment
Share on other sites

Ja neesi noskaņojies, ka gribi mācīties tikai un vienīgi Latvijā, tad iesaku apsvērt izglītošanos Dānijā. Galvenie plusi šeit ir: izglītība ir bezmaksas un tā ir tendēta vairāk uz aktuālām un tieši darbā nepieciešamām lietām, nevis tikai teorētiskām zināšanām.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...