brekulis Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 jautājums, kā izveidot to, lai cilvēks tikai vienu reizi var balsot ar + vai - par kaut kādu rakstu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Tikai vienreiz? Ķer pēc IP adresēm. Viena unikāla IP - viens balsojums vienam rakstam. Otrs veids ir... ja pastāv lietotāju sistēma, tad vari to pašu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brekulis Posted April 6, 2011 Author Report Share Posted April 6, 2011 ir lietotāju sistēma. kā ar lietotāju sistēmu darīt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vecteevs Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 tā pat kā ar IP adresēm nobalsojot pieliec raksta ID par kuru tiek balsots un balsojumu tabulā ieliec arī balsotāja niku piemēram INSERT INTO balsojumi (raksta_id, veretjums, niks)VALUES('$id','$vertejums','$niks') un tad nočeko kas tas par rakstu lapā un pārbaudi vai rakstam ar tādu ID ir jau lietotājs ar kādu 'niku' balsojis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 tā pat kā ar IP adresēm nobalsojot pieliec raksta ID par kuru tiek balsots un balsojumu tabulā ieliec arī balsotāja niku neizmanto niku, bet gan usera unikalo ID. varcharu izmantoshana shadu datu glabashanai ir ljoti slikta parkse - smazinas atrdarbiiba utt.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*jancis38* Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 varcharu izmantoshana shadu datu glabashanai ir ljoti slikta parkse - smazinas atrdarbiiba utt.. Offtopic: Tad piemēram, ja man ir lauks, kura vērtība būs tikai 0 vai 1, tad labāk būtu izmantot enum('0', '1'), tādejādi paātrinot ātrdarbību? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rincewind Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Offtopic: Tad piemēram, ja man ir lauks, kura vērtība būs tikai 0 vai 1, tad labāk būtu izmantot enum('0', '1'), tādejādi paātrinot ātrdarbību? :) Tāds enum tāpat aizņems vienu baitu katram ierakstam, nekādam ieguvumam salīdzinot ar tinyint(1) nevajadzētu būt. Jebkurā gadījumā ar šādām mikrooptimizācijām jūtamas ātrdarbības izmaiņas neiegūsi, met mieru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Offtopic: Tad piemēram, ja man ir lauks, kura vērtība būs tikai 0 vai 1, tad labāk būtu izmantot enum('0', '1'), tādejādi paātrinot ātrdarbību? :) Nee, jo: ja ir 0 un 1 tad Es izmantotu 'TynyInt (1) unsignet' vai 'BOOLEAN' [kas faktiski ir ts pats tynyint(1)], bet ja butu teiksim YES/NO tad ENUM. Ja - 'viens', 'divi', 'viens,divi' tad SET, jo pedejie pieder pie String Types faktiski tiek izveidots masiivs ar iespejamam vertiibam un talak jau ieksienee pieglabats tikai masiiva Index... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts