Jump to content
php.lv forumi

Universitāte (programmēšana)


devoz

Recommended Posts

Sveiki, ir tāda lieta, pašlaik mācos 10. klasē, parastā vidusskolā, bez nekādām profesijām. Pēc 12. klases iešu uz Universitāti (programmēšanas nozarē). Laika ir vēl, bet to jau sapratu pirms 4 gadiem, kad visu sāku mācīties.

Pašlaik pieprotu -

HTML (teicamā līmenī)

CSS (Augstā līmenī)

PHP (Vidējā līmenī)

Javascript (vidējā līmenī)

Pašlaik mācos -

Javascript,

C++,

PHP,

Pascal.

 

Jautājums, kādās universitātē man vajadzētu stāties? Doma ir RTU. + skatījos ka RTU pie iestāšanās prasa Fizikas vai Svešvalodu eksāmenu. Varbūt variet kāds pastāstīt sīkāk, kas jau studē programmēšanu.

Link to comment
Share on other sites

Ārzemēs? Kādas valstis tevi interesē un cik daudz tev ir naudas, jo augsta līmeņa augstskolas ārzemēs ir tikai maksas - nu stipendijas ir indiešu ģēnijiem, programmēšanas kamikadzēm. Latvijā, tieši programmēšanu, viennozīmīgi LU. Var jau arī mēģināt Ventspilī, bet ja ar tevi ir tā kā tu raksti, tad visnotaļ tev ne matemātika, ne fizika nav apgrūtinoši priekšmeti, kas nozīmē, ka labākā vieta ir LU, ja gribi tieši programmēšanu apgūt - šis tas tur ir ierūsējis, bet kopumā labākas vietas Latvijā nav, kā arī līmenis nemaz nav tik slikts, bet anyway, augstskolā jau mācīs/iemācīs fundamentālas lietas, programmēšanu kā tādu jau apgūst pašmācībā.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 10 g. tie bija LU fizmati - datorzinātnes. Nez, kā ir tagad.

 

Iesaku tos tad arī apgūt, lai CV ir atbilstošs izglītības ieraksts. Kaut gan programmēt labi un vēl labāk var iemācīties kaut Botāniķos, siltākās vietiņas ir tur, kur papīri ir vērtīgāki par praktiskajām iemaņām.

Link to comment
Share on other sites

Ja esi vēl tikai 10. klasē, bet jau māki puslīdz programmēt, tad ķeries klāt c++ un trenējies algoritmoisko programmēšanu:

http://www.lio.lv/olimps/, http://www.spoj.pl/,

piedalies olimpiādēs, tiec uz pasaules olimpiādi, iegūsti medaļu (vismaz sudraba) un tev būs diezgan atvērtas durvis uz labām ASV augstkolām, piemēram, MIT.

Ja tev galva strādā un esi gatavs nākamos 2,5 gadus atteikties no pilnīgi visa pārējā un iegrimt tikai algoritmiskajā programmēšanā, tad to ir reālas iespējas paveikt, bet pat, ja netiksi uz pasaules olimpiādi, iegūtās spējas lieti noderēs šajā nozarē.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Jautājums, vai kāds ir studējis University of Dundee? Kadam ir arī bijusi saistība ar The University of Edinburgh? Pagaidām ir izvēle starp LU un Dundee.. Sliecos uz Dundee pusi.. Jautājums par tiem, kuri strādā tagad web development jomā - ko tieši Jūs apguvāt, uz ko specializējāties? Būtībā nav svarīgi kādu valodu māca augstskolā, jo svarīgākais ir domāšanas veids.. Vai Latvijā web darba devēji vispār skatās uz diplomu? Jo pārsvarā bez iepriekšējas darba pieredzes ir problemātiski iegūt darbu..

Link to comment
Share on other sites

eregi, sērijveida lapu cepējiem varētu arī interesēt tikai tas, ko tu esi darījis, turpretim valsts pārvaldē bez augstākās izglītības IT jomā darbu nedabūt, bet nopietnos kantoros, kur ir interesantākie un sarežģītākie darbi - jā - uz diplomu skatās kā uz diplomu, tur starpība būs tikai starp LU un MIT, jo pamatā tā patās galvenais jau ir ko tu māki un kāda ir tava pieredze.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...