m8t Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Ko es vēlos panākt: lai lietotājs VIENMĒR atrastos lapas apakšā, bet drukājamais teksts lēnām slīdētu uz augšu (vecākās ziņas pazūd - jaunākās parādās lapas apakšā). Paraugs: MS DOS (command prompt) Pašreizējais kods: <?php echo "<div style='overflow:auto;height:500px;'>"; for($i = 0; $i <= 10000...; $i++) echo $i.'. <br />'; echo '</div>'; ?> Es vēlos, lai es atrastos šīs lapas apakšā no sākuma līdz galam šai izdrukai (lai nebūtu tā, ka es esmu apakšā tikai tad, kad izdruka ir beigusies). Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 sandis_m Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 (edited) KKāds position:fixed; maybe? Edited March 11, 2011 by who_i_am Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 m8t Posted March 11, 2011 Author Report Share Posted March 11, 2011 @who_i_am position:fixed; novieto konkrēto elementu apakšā, bet man vajag scrollbar novietot apakšā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 php newbie Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 es kadreiz rakstiju čatu man tur tas ar js: document.getElementById('element_id').scrollTop = document.getElementById('element_id').scrollHeight; Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 m8t Posted March 11, 2011 Author Report Share Posted March 11, 2011 Nop, nestrādā. Un ja arī strādātu - vaitad tas mani nenometīs līdz apakšai vienreiz? Jo reāli man vajag tā, lai šis JS mani mestu līdz apakšai katru reizi, kad ielādētos jauni dati. T.i. - izkopētos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 php newbie Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 kad ielādētos jauni dati. T.i. - izkopētos. šito gan nesapratu pamēģini <script> function add_text() { document.getElementById('test').innerHTML = document.getElementById('test').innerHTML + document.getElementById('input_id').value; document.getElementById('test').scrollTop = document.getElementById('test').scrollHeight; } </script> <div style='overflow:auto;height:200px;width:200px' id="test"> fds sdf dfs sddfs fdfd fsd fds dsf dsdf dsff fsd fssfd fsdfsdfsd sdf </div> <input id="input_id"></input> <button onclick="add_text();">button</button> Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 m8t Posted March 11, 2011 Author Report Share Posted March 11, 2011 Iedomājies ka tev ir cilks no viens lidz GAZZILLION. Reāli tad dati kopēsies laukā un scrollbar paliks uz vietas. Ko es gribu panākt - lai scrollbar VISSLAIK atrastos pašā apakšā. Ne tikai tad, kad dati būtu izkopējušies un ne tad, kad uzsaku kopēšanu un ir redzamas tikai 10 rindiņas, bet arī kamēr notiek šī izkopēšana. Tavā dotajā variantā input kaste izkopējas tikai tad, kad viss tas gaziljons rindu ir izkopējušās. Neder. Ceru, ka tagad, beidzot, saprati manu domu. Ja nesaprati - vēlreiz apskati kodu, ko biju devis augstāk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Grey_Wolf Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 (edited) Es vēlos, lai es atrastos šīs lapas apakšā no sākuma līdz galam šai izdrukai (lai nebūtu tā, ka es esmu apakšā tikai tad, kad izdruka ir beigusies). mission impossible! vismaz ja vadi araa ar PHP .. Ja ar AJAX tad pec katras rindas izvades padzen lapu uz leju ... Edited March 11, 2011 by Grey_Wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 php newbie Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Iedomājies ka tev ir cilks no viens lidz GAZZILLION. Reāli tad dati kopēsies laukā un scrollbar paliks uz vietas. Ko es gribu panākt - lai scrollbar VISSLAIK atrastos pašā apakšā. Ne tikai tad, kad dati būtu izkopējušies un ne tad, kad uzsaku kopēšanu un ir redzamas tikai 10 rindiņas, bet arī kamēr notiek šī izkopēšana. Tavā dotajā variantā input kaste izkopējas tikai tad, kad viss tas gaziljons rindu ir izkopējušās. Neder. Ceru, ka tagad, beidzot, saprati manu domu. Ja nesaprati - vēlreiz apskati kodu, ko biju devis augstāk. tad ir jautājums vai tu saproti kas ir php? server side? var jau ar AJAX pa daļām ielādēt un skrollēt. btw es neesmu php/web programmētājs. laikam nesaprotu tavu ideju :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 m8t Posted March 12, 2011 Author Report Share Posted March 12, 2011 (edited) @php newbie Wow, nu vecīt... Vēlreiz skaidroju. Ar PHP es esmu izveidojis ciklu, kas nekad nebeidzas un vislaik kopē vēl un vēl. Ko es gribu panākt: lai ar JS vai CSS (ja iespējams) scrollbar VISSLAIK atrastos apakšā un man nebūtu manuāli jāskrullē vislaik uz leju. Es vienmēr atrastos lapas apakšā un redzētu, kā izkopējas jaunas rindas. Tagad aizgāja? @Grey_Wolf Reāli nevar izveidot kaut kādu JS ciklu, kurš paskrullē līdz apakšai katras, teiksim, 5 sekundes? Edited March 12, 2011 by m8t Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Grey_Wolf Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 (edited) @Grey_Wolf Reāli nevar izveidot kaut kādu JS ciklu, kurš paskrullē līdz apakšai katras, teiksim, 5 sekundes? Nee nevar, jo lapa vel renderejas , tas ir dati tiek sanjemti no servera (PHP) attieciigi JS nestradaas (ja arii uz kaada ( X? ) brauzera kads fragments nostradas, tad cikls 100% neies) attieciigi taa ir mission impossible! vieniigi var veikt tos N pieprasijumus ar AJAX peec katra parbiidot lapu uz leju .. bet nu tas ir Marazms ... Edited March 12, 2011 by Grey_Wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 php newbie Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 @php newbie Wow, nu vecīt... Vēlreiz skaidroju. Ar PHP es esmu izveidojis ciklu, kas nekad nebeidzas un vislaik kopē vēl un vēl. Ko es gribu panākt: lai ar JS vai CSS (ja iespējams) scrollbar VISSLAIK atrastos apakšā un man nebūtu manuāli jāskrullē vislaik uz leju. Es vienmēr atrastos lapas apakšā un redzētu, kā izkopējas jaunas rindas. Tagad aizgāja? omg Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 m8t Posted March 12, 2011 Author Report Share Posted March 12, 2011 @Grey_Wolf Ok, skaidrs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 daGrevis Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 Čaļi, čaļi... mierīgāk... xD while( true ) {} ...ar PHP. Nopietni... Kāpēc?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Grey_Wolf Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Čaļi, čaļi... mierīgāk... xD while( true ) {} Vinsh jau neprasija ciklu ;) bet lai dati pa rindinjam vadiitos laps apakshaa ... tb. pec komandrindas principa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 daGrevis Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Es nevaru/negribu "īsti iebraukt" ko Tev vajag, bet varbūt tas ir šis... Lapas augšā ir "CLI emulators or whatever". http://lithify.me/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
m8t
Ko es vēlos panākt: lai lietotājs VIENMĒR atrastos lapas apakšā, bet drukājamais teksts lēnām slīdētu uz augšu (vecākās ziņas pazūd - jaunākās parādās lapas apakšā).
Paraugs: MS DOS (command prompt)
Pašreizējais kods:
Es vēlos, lai es atrastos šīs lapas apakšā no sākuma līdz galam šai izdrukai (lai nebūtu tā, ka es esmu apakšā tikai tad, kad izdruka ir beigusies).
18 answers to this question
Recommended Posts