m8t Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Tātad, man ir izveidots cikls, kurš izdrukā X rindiņas. Katrā rindiņā ir divas input kastes. Kā saņemt šāda veida informāciju? <?php while($x < $a) { echo '<input type="text" name="a" /> <input type="text" name="b" />'; $a++; } Kodā redzamajā variantā tiks ņemts vērā tikai pēdējo kastu saturs. Pēc idejas jau varetu pievienot katrai kastei savu ID, bet tad servera pusē, pie saņemšanas, būtu jātaisa vēlviens cikls. <?php $brum = count($_POST) / 2; while($brum >= 0) { $_POST['a'.$brum]; $_POST['b'.$brum]; $brum--; } Man īsti šis variants neiet pie sirds. Vai ir labāks veids? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mounkuls Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 <?php while($x < $a) { echo '<input type="text" name="a" /> <input type="text" name="b" />'; $a++; } Kad Tavuprāt cikls beigs drukāt?:) Bet tā jau vari echo '<input type="text" name="a'.$x.'" /> <input type="text" name="b'.$x.'" />'; un saņemt kā a1,a2...ax un b1,b2...bx tos POST. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m8t Posted March 3, 2011 Author Report Share Posted March 3, 2011 @monkuls Jā.. paldies... es tiko to variantu jau uzdrukāju uz ātru roku un prasīju, vai nav labāks variants, bet atbildē saņemu: "Bet tā jau vari"? Sorry, bet, laikam, neesi sapratis jautājumu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 (edited) abi varjanti ir kreizii :( izmantojiet MASIVUS ;) piedevam nafig tur WHILE cikls? ja shadiem merkjiem domats FOR <?php for($i=0; $i<$x; $i++) { echo '<input type="text" name="a['.$i.']" /> <input type="text" name="b['.$i.']" />'; } un POSTa sanjemsi 2 masivus $_POST['a'] un $_POST['b'] abi mainigie saturees: $_POST[a][0].... $POST[a][n] (kur n buus == $x) / $x jebkursh vesels skaitlis , tobish cik nu tev too rindiju tur vajag ../ edit : preciizak n buus $x-1 , jo masivu numercija sks ar 0 .... Edited March 3, 2011 by Grey_Wolf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rincewind Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Man liekas ka formas elementi ar vienādiem vārdiem nonāk iekš PHP kā masīvi. Būs $_POST['a'] un $_POST['b'], pa kuriem var cikloties uz nebēdu, vai tad ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 (edited) Man liekas ka formas elementi ar vienādiem vārdiem nonāk iekš PHP kā masīvi. Tikai teoretiski, pie apstaklju sakritiibas .... :( Garantijas nav nekaadas ... viss atkariigs no brauzera godaprta + X apstakljiem . laba programmetaja PIENAKUMS ir noverst shos X apstakljus ... Edited March 3, 2011 by Grey_Wolf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m8t Posted March 3, 2011 Author Report Share Posted March 3, 2011 @Grey_Wolf Liels paldies! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rincewind Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Tikai teoretiski, pie apstaklju sakritiibas .... :( Garantijas nav nekaadas ... viss atkariigs no brauzera godaprta + X apstakljiem . Es ar FireBug kādreiz skatījos, viņš $_POSTā rādīja "name=123&name=234&name=345", vai kaut kā tā. Ne visi browseri tā dara? PHP galā it kā atšķirībām būt nevajadzētu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m8t Posted March 3, 2011 Author Report Share Posted March 3, 2011 (edited) Lūgšu vēl mazliet palīdzību. Kā pārgrupēt šādu koku: Array ( [a] => Array ( [0] => 8 [1] => 12 [2] => ) [b] => Array ( [0] => 00 [1] => 33 [2] => ) ) Par šādu: Array ( [1] => Array ( [a] => 8 [b] => 00) [2] => Array ( [a] => 12 [b] => 33) [3] => Array ( [a] => [b] => ) ) Pēc idejas jau varētu ar: foreach($_POST AS $p=>$val) { $c = 0; while($c < count($val)) { $ar[$c][$p] = $val[$c]; $c++; } } print_r($ar); Bet ak šie cikli ciklos.. Edited March 3, 2011 by m8t Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 (edited) Pēc idejas jau varētu ar: foreach($_POST AS $p=>$val) { $c = 0; while($c < count($val)) { $ar[$c][$p] = $val[$c]; $c++; } } print_r($ar); Bet ak šie cikli ciklos.. a kapec negribi izmantot FOR ?? Ja uzreiz zini ka b==a tad var shadi $skaits=count($_POST['a']); for($i=0; $i<$skaits; $i++){ $x[0]=$_POST['a'][$i]; // shja briidi arii var veikt parbaudi par datu atbilstiibu etc.. $x[1]=$_POST['b'][$i]; $gala_masivs[$i]=$x; } Protams nesaku ka kods ir optimals, bet stradat vajdzetu edit: ja vajag saglabat tos a/b tad $x['a']=$_POST['a'][$i]; ..... attiecigi otram(vai ntajam tapat) Edited March 3, 2011 by Grey_Wolf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m8t Posted March 3, 2011 Author Report Share Posted March 3, 2011 Šausmīgi esmu atradinājies no for. Kāpēc? Nezinu, kaut kā sanāca.. Nu nekas, paldies par to pašu. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 (edited) Šausmīgi esmu atradinājies no for. Kāpēc? Nezinu, kaut kā sanāca.. Vispar jau cikla konstrukciju jaizvelas pec dotaa uzdevuma, ja ciklam vajag skaitiitaju tad FOR ir labs varjants (protams nevienmeer) Edited March 3, 2011 by Grey_Wolf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts