Jump to content
php.lv forumi

Vai Tu tici Dievam?


daGrevis

Recommended Posts

  • Replies 31
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

1)Lai diskusija nepārvērstos absurdā, tad, lai varētu atbildēt uz šādu jautājumu: "Vai tu tici Dievam", ir jādefinē to, ko nozīmē vārds "Dievs" un tikai tad var sākt runāt par to, vai viņš (tas, ko jūs definējāt) ir, vai nav.

2)Ja tomēr jums izdodas nonākt pie kaut kādas kopējas definicījas, bet izrādās, ka nevar ne pierādīt, ne apgāzt tā eksistēnci, tad ir bezjēdzīgi par to strīdēties un vienkārši atzīt, ka to nevar ne pierādīt, ne apgāzt.

Link to comment
Share on other sites

jā, pareizi. ja viņš ir, tad priekš kam ticēt? tas tāpat kā apgalvot, ka es ticu saulei, lai gan mēs to katru dienu redzam. dievu gan es personīgi neesmu redzējis.

 

es arī varētu pajautāt: "vai tici dvēselei un kas tā tāda ir?"

 

es ticu sirdsapziņai.

Link to comment
Share on other sites

Te būtu jāprasa par ticēšanu Dievam kā vienam "augstākam" visa radītājam vai arī simboliskam nosaukumam, kurš atspoguļo kādas reliģijas "galveno tēlu". Es personīgi neticu Dievam kā tādam, un arī nepiekopju nevienu reliģiju, jo manā izpratnē jēga tajā visā ir tikai viena - ticība. Ticība šoreiz nevis kā akla sekošana kaut kam, bet ticība kā tāda - cerība uz kaut ko labāku, jo es reliģijas, ticības un tām pielāgotos "Dievus" asociēju ar vienkāršu vēlmi ticēt kaut kam augstākam nevis pašam sev, jo ir taču vieglāk dzīvot, kad zini, ka nav jāuztraucas par vispārīgām filozofiskām problēmā - "kas es esmu?", "kāds ir mans mērķis", "kādēļ vispār cilvēki eksistē?". Patiesībā jau tiem, kuri pielūdz kaut kādus "augstākus spēkus", dzīve jau neuzlabojas tā pat vien nenokā, bet viņi sev neapzināti zemapziņā iekodē, ka viss ir labi un viss nokārtosies, bet vienīgais, kas mainās, ir viņu uztvere pret dzīvi - sajūt kādu jēgu un turpina cīnīties - un lūk, man šī neapzinātā zemapziņas stimulēšana nav vajadzīga, es pietiekami labi apzinos, ka viss ir atkarīgs tikai no paša. Iespējams, ka pēc gadiem 50 es domāšu savādāk - jaunības protestantisms. :) Jā, jautājums mūžīgi aktuāls un vienmēr beidzās ar asiem strīdiem, bet šeit visupirms vajag pašam nodefinēt, ko saproti ar vārdu "Dievs = reliģija".

Link to comment
Share on other sites

Dievs priekš manis ir augstāks spēks, kaut kas nenoteikts, tas noteikti nav pielīdzināms cilvēkam, drīzāk, mans Dievs varētu būt "bezgalības zīme". Kaut kas, ko neviens nekad nespēs normāli izskaidrot. Ar "normāli izskaidrot" es domāju tā, lai saprastu ik viens - vienmēr būs kāds kurš sapratīs, un vienmēr būs kāds kurš nesapratīs. Īstenībā, tas pat ir tas pats kas reliģija, vieni tic, otri netic, bet visiem ir labi.

 

Huh, bet, par cik es to esmu sameistarojis savā prātā, es uzskatu, ka es ticu pats sev, pamatojoties uz šo "bezgalības zīmi". Bet arī šī "bezgalības zīme" nav definēta, nav konstanta - tas ir kaut kas, ko mēs katrs pats tur saskatam.

 

Un jā, es neiedalu sevi pie ateistiem un visiem pārējiem frīkiem - that's just a waste of time. Ja gribi kaut kā ieriebt reliģijai, nedomā par to vispār!

Edited by Psycke
Link to comment
Share on other sites

Mana apziņa arī atsakās pieņemt ka pēc nāves vairs nebūs pilnīgi nekā, gribas ticēt ka vēl būs iespēja kur eksistēt, un ka visam ko tu dari vispār ir kautkāda jēga. Es censos baudīt katru dienu, un par šīm lietām nedomāt, jo atbildes tā pat nebūs nekad.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...