daGrevis Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Lasīju šo - http://php.lv/f/topic/18393-iz-serijas-verte-manu-lapu/page__pid__143881 - diskusiju un radās ideja paprasīt jautājumu... Vai Tu tici Dievam? Es, personīgi, esmu ateists un ticu pats Sev. Domāju, ka tas, ko Es domāju ir tikai un vienīgi pareizi... nenormāls egoists, sliņķis, muldētājs un, visā visumā, jauks cilvēks. Jūū... ) P.S. Šī ir netēma. Šī nav tēma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
labaiss Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 (edited) :D kā var ticēt tam ko neredz, nejūt, ...(tikai dzird) ? p.s. nu labi tas tā, katra paša izvēle! Edited March 2, 2011 by labaiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Es nezinu, vai es neticu "Augstākam spēkam", bet nu vienu gan es zinu - tiem, kas te pa zemi skraida un sludina savus tekstus par reliģiju - tiem gan es neticu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m8t Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Kas saucās ticība? Tēvreizes noskaitīšana reizi nedēļā, baznicā? "Dieviņ, svētī šo ēdieniņu. Āmen." pateikšana pirms ēdienreizēm? Jā, es ticu Dievam, bet ne tādam, kā to reliģija cenšas parādīt - dažreiz pieticīgs, dažreiz šausmīgi dusmīgs (aka. "TU DEGSI ELLĒ PAGĀN!!!"), vienmēr bez spēka. Es ticu Dievam, kam ir spēks. Tādam par kādu runā bībelē. Tūlīt sāksies asu vārdu apaiņa, es negfribu strīdēties, centīšos nestrīdēties. Ps. - Visi programmētāji ir cilvēki ar augsti attīstītu loģiku. Loģiskiem cilvēkiem patīk visu saprast un izprast un tāds temats kā "Dievs" vai "Pārdabiskais" bieži izraisa baigi negatīvas emocijas, jo tādās lietās nav loģikas, to nevar izskaidrot. Tāds ir mans novērojums, varbūt jums tā nešķiet. Just ma opinjen :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zefirs Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Dievam neticu, bet es baidos no viņa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Būšu nepopulārs un teikšu: Es ticu. Negribu ieslīgt herminētikā un strīdos par tā vai cita viedokļa pareizību, taču, manuprāt, vārdu "ticēt" nav pareizi lietot ar matemātiskā nozīmē pierādāmām vai atspēkojamām lietām. Pierādāmiem faktiem nav jātic - "es ticu, ka 2+2=4" - skan taču ļoti dīvaini. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad182 Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Es ticu, ka ir vēl milzum daudz lietu, ko mēs vēl neesam izpētījuši un sapratuši, bet kas attiecas uz reliģiju, Karlins visu jau pateica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rATRIJS Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Neticu. Vismaz ne tādā izpratnē kā reliģija pa to stāsta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rincewind Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Kapēc gan ne, Zevs un Haoss rullē. Šitiem jaunajiem un modernajiem ēbreju/arābu dieviem gan ne, viņi ir pārāk garlaicīgi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 dievs ir tikai viens un tas ir Allāhs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 (edited) Es esmu agnostiķis, singulatariānis. Uzskatu (ticu), ka pēc 40-50 gadiem uz zemes (saules sistēmā) valdīs superaugsti attīstīts intelekt(s/i), kurš vai nu būs cēlies cilvēkam kiborgizējoties vai no mākslīgā intelekta. Edited March 2, 2011 by codez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 neticu ka Dievs ir pilnvarojis kādas baznīcas/sektas pārstāvēt viņu uz Zemes. tad kam man ticēt? sirsapziņai/intuīcijai/iekšējai balsij? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted March 2, 2011 Author Report Share Posted March 2, 2011 Tikai un vienīgi prātam. Ja ir... Bet ir! ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nero Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Ticu un viņš ir... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted March 2, 2011 Author Report Share Posted March 2, 2011 Lūk, tā gan nesaki. Es saku, ka Viņš nav?! Tu pašlaik Mani aizskāri... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts