kalabox Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 (edited) Gribēju pajautāt, kapēc lapa man neatpazīst latviešu valodu?? DB visur saliku DEFAULT CHARSET=utf8 collate ari uz utf8_bin Visur kur miikstinaajuma ziimes un garumzīmes rāda ? ? ? ? ziimes.. Edited February 27, 2011 by kalabox Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m8t Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 $con = mysql_connect('localhost','user','pass',TRUE); mysql_selectdb('db',$con); mysql_set_charset('utf8',$con); Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalabox Posted February 27, 2011 Author Report Share Posted February 27, 2011 Nea, neko nelīdz.. :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalabox Posted February 27, 2011 Author Report Share Posted February 27, 2011 Paldies, tiku galā, index lapā ievietoju header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); neuzmanības kļūda.. atvainojos :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemito Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 Lieto HTML meta tagu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalabox Posted February 27, 2011 Author Report Share Posted February 27, 2011 (edited) Kamdēļ, kas mainās? Mistika, refrešoju lapu, un atkav viss pa vecam.. Edited February 27, 2011 by kalabox Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 Nu visās lapās ir jābūt gan header() funkcijai, gan attiecīgajam "meta tagam". Faila kodējumam jābūt UTF-8 without BOM. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 Nu visās lapās ir jābūt gan header() funkcijai, gan attiecīgajam "meta tagam". Faila kodējumam jābūt UTF-8 without BOM. Pats personīgi neesmu nevienā savā lapā norādījis kodējumu ar header() un viss it kā strādā :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalabox Posted February 27, 2011 Author Report Share Posted February 27, 2011 (edited) Tad kā ir labāk ar meta tegiem vai header? Un ar ko atšškiras utf8 no utf-8? ------------------- Jautājums, ja man visās lapās ir include lib.php es nevaru norādit meta tagus tikai lib.php Edited February 27, 2011 by kalabox Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 Pats personīgi neesmu nevienā savā lapā norādījis kodējumu ar header() un viss it kā strādā :) Pārbaudīju, my bad. *blush* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 Jautājums, ja man visās lapās ir include lib.php es nevaru norādit meta tagus tikai lib.php Normālā gadījumā man ir viens fails, kas satur, teiksim, visu <head> saturu, kurā arī norādi vienu to meta tagu un miers. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
labaiss Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 (edited) maybee - ja tā ir aplikācija - tad varbūt konstanti var norādīt ar meta tagu ('konstanšu failā') - un tad tur kur vajag tikai ECHO konstante - ko par to profi saka? p.s. šādu veidu izmantoju aplikācijā google analytics integrācijai - norādu to kā konstanti - un ja mazums mainīsies kādreiz kods - es vnk izmainu konstanti un man ir garantija, ka visur būs pareiz analytics kods, jo var jau gadīties ka header faili atšķiras vai ir vairāki + citur bez header, bet šīs lietas ir nepieciešamas. nu tie tādi mani secinājumi, ko esmu darba gaitā sapratis&ieguvis... Edited February 27, 2011 by labaiss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m8t Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 (edited) @labaiss, manuprat tas ir mazsvarigi ka notiek izkopesana,, galvenais, lai tags tiek ieklauts. T.i. - liec vinu datubaze, ieliec masiva vai vienkarsi mainigaja, iemet kadaa faila un tad vislaik ar require() vai ari vienkarsi echo '...', vai pat iemet vinu neizmantojot php (<meta .../>). Es, personigi, ieteiktu: a) vienkarsi ieliec vinu ka html, ja taja lapaa ir citi head tagi ar html b) iemet vinu ar php, ja nav citi meta tagi ar html c) require(header.php) failu vai header() funkciju ar visu lapas head dalu, ja daudzas lapas header ir viens un tas pats Edited February 27, 2011 by m8t Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
labaiss Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 ir gan svarīgi (nosacīti): 1. ar DB to darīt būtu ļoti mulķīgi (kapoēc veikt pieprasījumu) 2. ar mainīgo arī (ja tiek veidota aplikācija uz framework bāzes un programmē vairāki programmētāji - tikai ja tiešām tie norādīt specifiskts mainīgā nosaukums) 3. likt vnk html kodā - ja tas ir meta tags piekrītu, ja google analytics kods - nepiekrītu p.s. varbūt kļūdos... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m8t Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 Ja, mulkigi tas butu, bet, ka iespejams variants tas ir (protams, ne loti labs..). DB tadas lietas varetu likt tad, ja butu nepieciesamiba izmainit head saturu caur paneli + tad, ja sis programetajs neiedomatos izveidot header.php failu, kuru tad vartu ari editet caur paneli. Hmm... bet, ja godigi. Es te ta saku domat (laikam jau ne pa temu, bet..). Ja mes atlautu lietotajam editet header.php failu, ka lai mes izdaritu ta, lai tur nevar ievadit php kodu? Pec idejas jau varam atrast <?php un ?> tagus un vinus + visu pa vidu izdzest, bet, vai ir vel kada iespeja, ka to izdarit? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts