Jump to content
php.lv forumi

Droša referēšana


Code

Recommended Posts

Eksistē divas lapas (A un B). Iekš lapas A tiek pārdotas preces, savukārt lapa B reklamē šo preci. Rodas jautājums kā realizēt drošu veidu, kas fiksētu, ka iekš lapas A pārdota prece pateicoties lapai B, respektīvi - produkts ir atrasts izmantojot lapu B. Jāņem vērā, ka lapai A uzticēties nedrīkst, tāpēc vajadzīgs risinājums ar kuru būtu grūti šmaukties. Pieņemu, ka šāda tipa problēma varētu būt populāra "eBiznesā", bet nav īsti skaidrs uz kuru pusi skatīties.

Link to comment
Share on other sites

kā realizēt drošu veidu, kas fiksētu, ka iekš lapas A pārdota prece pateicoties lapai B, respektīvi - produkts ir atrasts izmantojot lapu B. Jāņem vērā, ka lapai A uzticēties nedrīkst,

Idejiski nekaa :(

jo klients var arii nenoradiit ka izlsijis par preci lapaa B :(

Vai ariivar eksisteet vairaks laps kur shii prece tiek reklaemetas (kautvai TV, Aviizes etc..)

Vienigi kaa var piefikseet ir lapaa A prbaudiit vai klients nenak no lapas B ..

Ja ir iespejams veikt norekjinus caur lapu ( apmeram ka draugiem pase) B tad principaa shada problema nav, bet cik noprotu tad shis nav tas gadijums

Link to comment
Share on other sites

Nez, ja pareizi sapratu, tad, vienkārši, lapā B vēlreiz ir jāapstiprina (pašam klientam), ka dotā infa (kas nāk no lapas A) atbilst tai, ko klients patiesībā ir norādījis lapā A. =]

Edited by daGrevis
Link to comment
Share on other sites

Grey_Wolf, pašam klientam nevajadzētu neko norādīt. Būtībā jau var pateikt, ka klients nācis no lapas B (linkos uz lapu A tiek padotu atbilstoši dati vai arī tiek veidoti citi atbilstoši pieprasījumi, kuri spēj identificēt, ka tas nācis no lapas B), lai nokļūtu pie pirkšanas iekš lapas A, bet problēma ir tā, ka lapa A šo pieprasījumu var mainīt un noignorēt to ka tas nācis no citas lapas, tādējādi fiksējot to kā savējo. Šis punkts arī ir tas, kurš man nedod mieru.

 

daGrevis, nesapratu īsti domu... par kādu infas apstiprināšanu Tu domā un kā tas tieši ļautu izvairīties no šmaukšanās lapas A pusē?

Link to comment
Share on other sites

Drīzāk Es ko nesapratu.

 

Es iedomājos, ka lapa A ir kaut kāda vietne, kurā var pirkt kaut kādus produktus. Katram produktam ir konstanta cena. Uzklikšķinot "Pirkt!" lietotājs nonāk lapā B un apstiprina, ka patiešām vēlās pirkt to produktu par noteikto cenu.

Link to comment
Share on other sites

problēma ir tā, ka lapa A šo pieprasījumu var mainīt un noignorēt to ka tas nācis no citas lapas, tādējādi fiksējot to kā savējo.

hmm.. nu vel jau var megjinat paarbaudiit vai tas pieprasiijums vispar apstrdajas - vai lapa A tiesham atveras vajdzigaja vieta..

to varetu norealizeet atverot lapu A ieksh ifreima(?) vai arii sakuma parbaudiit un tikai tad redirekteet uz to lapu ...

bet nekad jau nevaresi noskaidrot vai klients tiesham doto produktu nopeerk, vai tikai apskataas ...

Edit: Laba kafija+ cigrete deva vel vienu ideju..

Ja lapa A vr ievietot Tavu JS kodu (lapas beigas pirms </Body>) tad ar to var parbaudiit vai :

a) pieprasijums ir sanjemts

b) vai tas nak no tavas lapas (teiksim useris ieiet pa taisno)

[ideja kaa googles statistikai]

Edited by Grey_Wolf
Link to comment
Share on other sites

daGrevis, ne gluži. Veicot pirkumu lapā A, lietotājs netiek nekur novirzīts un pirkums tiek izdarīts turpat. Doma ir tāda, ka ir vēl cita lapa B, kura būtībā reklamē lapas A produktus, bet pats pirkums notiek lapā A.

 

rATRIJS, jā, tieši tur ir tā problēma. Par pieeju... nu kā to ņem. Būtībā lapai A ir daļēja pieeja - varu sarunāt, lai ievieš tur kādas izmaiņas vai speciālus skriptus ieliek, bet problēma paliek - es nevaru garantēt, ka viņi pēc tam kodu nenomaina sev par labu.

 

Grey_Wolf, it kā ir iespējams iegūt tādā veidā apstiprinājumu, ka tas nācis no lapas B, bet problēma paliek vecā - kā to piefiksēt, lai lapa A nevarētu pateikt "Ko?! Nav bijis nekāds pieprasījums. Neko nezinam par jūsu fiksētajiem datiem.".

Link to comment
Share on other sites

Grey_Wolf, it kā ir iespējams iegūt tādā veidā apstiprinājumu, ka tas nācis no lapas B, bet problēma paliek vecā - kā to piefiksēt, lai lapa A nevarētu pateikt "Ko?! Nav bijis nekāds pieprasījums. Neko nezinam par jūsu fiksētajiem datiem.".

A risinajums ir vienkaarsh.

Pilniiga prieksapmaksa ;)

JO: problema skjiet ka nav atrisinata vispar :(

Idejiski tas ir tas pats kas ar baneru Klikskjiem -> pieradi ka nebija to kliku...

Link to comment
Share on other sites

Sarunā, lai lapā A ieliek skriptu, kurš katru pirkumu, kas referēts no B, momentāli datus nosūta lapai B - elektroniski parakstītus ar lapas A īpašnieka elektronisko parakstu.

Tad noslēdz līgumu, ka par šādas informācijas nenosūtīšanu, lapas A īpašniekam jāmaksā pietiekami liela soda nauda.

Un tad vienkārši atliek ik pa laikam pārbaudīt, vai veicot kontrolpirkumu, nosūtās informācija. Tam papildus var ieviest, ka lapas B īpašnieks pēc pirkuma izdarīšanas, to var vēlāk atcelt.

Link to comment
Share on other sites

codez, laba doma! Šķiet, ka tāds variants varētu darboties, vienīgi man ir spēcīga aizdoma, ka lapai A nepatiks ideja par e-paraksta izmantošanu. Biju cerējis uz kādu prastu risinājumu, lai lapu A pēc iespējas mazāk būtu jābaksta.

Varbūt kādam vēl kāda perversa ideja parādās...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...