Jump to content
php.lv forumi

PHP Reģistrācija


forSilence
 Share

Recommended Posts

Esu izveidojis savu pirmo reģistrācijas skriptu, tāpēc lūdzu jums pastāstīt, kādas kļūdas man ir pieļautas, un kā tās vajadzētu labot.

 

Reģistrācijas skripts

 

Skripts darbojas un neuzrāda nekādas kļūdas.

 

config faila funkcijas

 

if( get_magic_quotes_runtime() ) {

   set_magic_quotes_runtime( false );

}

function quote_smart($value)
{
 if (function_exists('get_magic_quotes_gpc') && get_magic_quotes_gpc())
 {
 $value = stripslashes($value);
 }
 $value = "'" . mysql_real_escape_string($value) . "'";
 return $value;
}

 

Vēl ir jautājums, kā labāk veidot login sistēmu ar cookie vai ar sessijām,un kapēc?

 

Paldies jau iepriekš.

Edited by forSilence
Link to comment
Share on other sites

Standartā ar sesijām, jo tā ir drošāk un sesijas nevar tik vienkārši (ja vispār no lietotāja puses var) izslēgt. x)

Protams, sesijas nestrādās, ja nebūs ieslēgti "cepumi", bet to var "appiet". =] "Cepumus" izmanto, lai izveidotu "Remember me!". =P

Link to comment
Share on other sites

daGreivis, ar ko tu domāji "būs ātrāk?" - tēmē uz nano sekundēm?

Ieteiktu arī iztrimmerēt vaidzīgos datus ar trim() funkciju, jo ko darīsi pie tā, ja es salikšu atstarpes, vai atstarpes priekšā manam nikam / epastam etc. ?

echo 'Reģistrācija veiksmīa! Vari ielogoties savā profilā!';

Uzliec

echo 'Reģistrācija veiksmīga! Vari ielogoties savā profilā!';

 

Manuprāt, ja raksti, tad raksti vismaz kaut cik kārtīgi savu kodu, jo drukas kļūdas arī jāievēro.

Nesteidzies rakstot kodu, labāk 2ās minūtēs pareizi uztaisa, nekā vienā un kļūdaini.

Manuprāt kautvai formai atribūts action ir tukšs, tas ir jānorāda arī t.i action="".

Kāds gudrs vīrs teicis manuprāt, ka pie datubāžu vaicājumiem labāk izmantot ir arī

 

Šī vietā:

SELECT * FROM users

 

Šo:

SELECT * FROM `users`

t.i izmantojot `table`, `row` utml.

 

Ieteikums:

Standarta veidā liek parasti paroli līdz 16 simboliem. Tad varbūt pamēģini arī tu to?

Piedevām uzliec vēl skaisti maxlength atribūtu pie input lauka, un būs labi.

 

Ja ES kļūdos, varbūt kāds izlabo mani :)

Edited by Kemito
Link to comment
Share on other sites

Ieteiktu arī iztrimmerēt vaidzīgos datus ar trim() funkciju, jo ko darīsi pie tā, ja es salikšu atstarpes, vai atstarpes priekšā manam nikam / epastam etc. ?

 

Cik es sapratu, tad trim funkcija tur kur ir atstarpes, tās izdzēs. Vai es kļūdos?

 

 

 

Šī vietā:

SELECT * FROM users

 

Šo:

SELECT * FROM `users`

t.i izmantojot `table`, `row` utml.

 

Cik man teica tad `table` ir jāliec tad kad ir nestandarta nosaukums piemēram `tābulas`

 

Par tām parolēm biju aizmirsis, izlabošu arī to.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...