Jump to content
php.lv forumi

Komments


_lea_
 Share

Recommended Posts

Taa, kaa esmu pilniiga iesaaceeja php, tad man radaas jautaajumz... Izveidoju php lapu, kuraa ir tabula ar vienu rindu un triis kolonnam. Pirmajaa kolonnaa ir menu, un otrajaa teoreetiski un prakstiski viss (iznemot komentaarus!) mainaas..Bet koliidz menu sadalja uzklikskina uz sadalju komentari, otraja kolonnaa atveras komentari, jau esoshie. Aizpildot formu, vards un komentari, un piespeizot pogu pievienot, komentari aizsuutas uz jaunu lapu.. Tachu vajadzetu taa, lai komentari papildinaas tajaa pashaa videejaa kolonna... :) Menu ir veidots ar case, galvenajaa index.php lapaa... Komentariem ir atsevisha lapa, komentari.php, kurus no index.php lapas izsauc ar case.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, gruuti saprast, ko esi domaajis.

 

Tev tajaa komentaaru lapaa jamie tiek apstraadati un nosuutiiti saglabaashanai, vai vienkaarshi saglabaati?

Ja tu jamos tur vienkraashi saglabaa, tad tev datu apstraadei jaabuut index.php failaa un probleemaam nekaadaam nevajadzeetu rasties. Bet ja tu tur jamos apstraadaa un saglabaa kaadaa treshajaa vietaa, tad jaataisa redirekts atpakalj uz index.php vai arii apstraade jaataisa pashaa index.php.

 

Kkaa bik labaak apraksti, kas tev tur noticies un varbuut pat papildini arkoda gabaliem. Savaadaak gruuti saprast kko...

Link to comment
Share on other sites

komentari.php

<?

include_once ("uzstadijumi.inc");
include ("conect.inc");
$laiks=date("Y-m-d H:i:s");


mysql_query("INSERT INTO koment (laiks,vards, koment) VALUES ('$laiks','$vards','$koment')")or die ("NEIET!!!");


$kom=mysql_query("SELECT * FROM `koment` ORDER BY `laiks`");
$sk=MYSQL_NUMROWS($kom);
while ($row=mysql_fetch_array($kom)){

$laiks = $row[laiks];
$vards = $row[vards];
$koment=$row[koment];
     ?>
     <p align="left"> 
     <b>
     <? 
     echo $vards;
     ?>
     </b>(ievietots 
     <? 
     echo $laiks;
     ?>)
     <br> 
      <?
      echo $koment;
      ?>
      </p>
      <?
      }
mysql_close(); 
?>
<p align="center">
<form method="get" action="komentari.php">
 Laiks: 
<?
echo $laiks;
?>
<br>
 Vārds: <input type="text" align="center" name="vards" size="22"><br>
 <textarea rows="7" name="koment" align="center" cols="24"></textarea><br>
<input type="submit" align="center" value="Komentēt!" name="poga1"></p>
</form>

 

un tad ir lapa index.php, kuraa ir izsaukta lapa komentari.php

........

     <a href="index.php?id=6"><font face="Verdana" size="2"><br>
     <b><font color="#FFFFFF">.....Komentaari</font></b></font></p><p><br><br><br><br></td></font>
......

case "6":
          include ("komentari.php");
          $id=6;   
          break;
........

 

nju kaut kaa taa tas viss.... :)

Link to comment
Share on other sites

nu un kamdēļ gan tev

include ("conect.inc");
$laiks=date("Y-m-d H:i:s");
mysql_query("INSERT INTO koment (laiks,vards, koment) VALUES ('$laiks','$vards','$koment')")or die ("NEIET!!!");

Neielikt ieksh index.php?

 

un formai --> <form method="get" action="index.php"> ???

 

Nemanīju, ka savāc datus iekš komentari.php no GET. Formai GET vietā (manuprāt) daudz labāk būtu izmantot POST. Strādā jau abi labi ((:

Datus no formām nebūtu slikti attīrīt no nevēlamiem simboliem, lai izbēgtu no dažādām ļaunprātībām modificējot ievadāmos datus un parametrus. Piemēram SQL injection u.t.t.

Link to comment
Share on other sites

taatad..

kaa tu versi valjaa savu lapu (komentari.php), taa izpildiisies shis pieprasiijums:

mysql_query("INSERT INTO koment (laiks,vards, koment) VALUES ('$laiks','$vards','$koment')")or die ("NEIET!!!");

$sk=MYSQL_NUMROWS($kom);

nuu...

par shito neko nezinu MYSQL_NUMROWS

zinu shitaadu: mysql_num_rows

 

tev ira shitaa: <form method="get" action="komentari.php">

ja tu pamainiitu uz shitaadu:

<form method="get" action="">

tad tev viss veersies tur kur tu to veeleejies. vismaz taa vajadzeetu buut

 

ceru ka paliidzeeju bik :)

Link to comment
Share on other sites

Mjaa datus vajag attiiriit noteikti

jo savaadaak pietiks ievadiit nelielu

Javas skriptu - muuziigo ciklu un attaa ;)

baazee aiziet pastaigaaties ;) serveris muziigi muuzos pilda datubaazi ar vienu un

to pashu...

 

vari izmantoot

sho

 

function ievade_post ($apstradei)
{
$apstradei=$_POST[$apstradei];
$apstradei=trim($apstradei);
$apstradei=strip_tags($apstradei);

return $apstradei;
}

 

tad vismaz nav probleemu ka kautko vareetu aizmirst ;)

protams sho funkciju var papildinaat un uzlabot ;)

vismaz prieks baazes.....

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...