Jump to content
php.lv forumi

Lūdzu izskaidrojiet $output mainīgo iekš PHP


j2b

Recommended Posts

[sOLVED]

Kaut kā sāku dziļāk rakties, un (par tik par cik PHP nav mana stiprā puse) mēģināju apjēgt dažādus teksta (string) izdošanas mehānismus no php koda. Sapratu no visa lasītā, ka labāk lietot echo, nevis print, jo pirmais maķenīt ātrāk apstrādā pieprasījumu. Taču uzdūros vienam kodam, kur tiek izmantots $output .= xxx. Vai kāds var nokomentēt kas ir $output? Mainīgais (variable)? To vienkārši izvēlas vispārējas sapratnes dēļ, vai PHP tam ir sava nozīme? Un .= ir tas pats, kas ņemam jau iepriekšējo $output vērtību un liekam klāt jauno?

Edited by j2b
Link to comment
Share on other sites

Vai šis mainīgais varētu būt jebkāds? Piemēram $output_general, vai tomēr tas ir kā vispār pieņemts fakts, un labāk to ieturēt, nekā veidot savu? Otrs, vai šī mainīgā saturs ir tikai string, vai arī var būt citi datu veidi?

Link to comment
Share on other sites

Nu tagad jau tu gribi, lai mēs te atreferējam manuāli.

 

Read The Fine Manual: http://php.net/manua...e.variables.php

 

Negribu. Vienkārši jau galva kūp, un laikam jāmet miers, bet šis sīkais jautājums mani dikti kaitināja :). Manuāli neskatījos, bet domāju, ka tur būs aprakstīts par mainīgo veidiem, to konvertācijas iespējām, statusiem, utt. Katrā gadījumā izskatās, ka esmu domās uz pareizā ceļa.

Link to comment
Share on other sites

Ārprāts, kā tu uzdrošinies teikt, ka negrib lasīt manuāli???!?!?!11 Tā taču ir kā bībele programmētājiem!

 

:) Tā pat, kā jebkuras citas profesijas pārstāvim, kuru ver vaļā, kad jau viss pārējais ir izmēģināts :))) Bet paldies par linku. Citreiz man ir grūti "iebraukt" tehniskākos tekstos, tādēļ vienkāršāk uzdot tādus jautājumus, un ir iespēja ātrāk uz tiem saņemt atbildes, jo citiem (kas to zin) par to nav jālauza galva. Tā nu mēs viens otru uzturam pie dzīvības :)))) Tankjū!

Link to comment
Share on other sites

Nē, manuālim ir jābūt pirmajai vietai, kur skatīties!

Jā, dokumentācija var būtu sausi tehniska, bet tur taču ir piemēri un arī komentāri, kur bieži vien var atrast tieši to, ko vajag!

 

Zinu, ka jābūt. Mana prakse liecina, ka dikti dziļi jāsāk urbties tajās lietās iekšā, kamēr sāc iegūt patieso manuāļa vērtību. Tādiem kā es šāds manuālis ir vēl lielāks murgs, jo komentāri jau arī ir diezgan specifiski un vairumā gadījuma "pavelk" līdzi vēl vairāk jautājumu. Subjektīvi vērtējot php.net tiešām ir kvalitatīvs, bet ir jābūt kādam līmenim, lai varētu saprast, kas tur rakstīts. Iepriekš strādāju ar Lotus Notes Domino skriptiem, un tikai pēc tam, kad "izkodu" jēgu, sapratu arī manuāļa nozīmi. Vēl, protams, ir būtiski, cik ātri tas ir lietojams. Tādēļ saku, ka PHP.net ir OK, tikai jātiek līdz tam līmenim. Man vēl viss priekšā, bet īsti nezinu, vai man to vajag. Ja būtu kas sarežģītāks, vērstos kaut vai pie Tevis. Man ir nākamais jautājums: http://php.lv/f/topic/18048-mysql-geospatial-optimizacija/ Var būt šo vari nokomentēt? Negarantēju jautājuma sakarību :))

Link to comment
Share on other sites

Par $output.

 

Tas ir parasts mainīgais, kuru varētu saukt pat par $foo.

 

$foo .= '<p>Rindkopa.</p>'; ir saīsinājums...

 

$foo = $foo . '<p>Rindkopa.</p>';

 

 

...un jā, manuālis FTW! ^^

Link to comment
Share on other sites

Par $output.

 

Tas ir parasts mainīgais, kuru varētu saukt pat par $foo.

 

$foo .= '<p>Rindkopa.</p>'; ir saīsinājums...

 

$foo = $foo . '<p>Rindkopa.</p>';

 

 

...un jā, manuālis FTW! ^^

 

Es citreiz brīnos (lai gan arī pret sevi varētu tādas šaubas izteikt), kādēļ nevar tajos manuāļos uzrakstīt tā, kā tu tagad uzrakstīji. Un viss uzreiz ir skaidrs un saprotams. Vismaz man :)) Paldies par sīkāku paskaidrojumu.

Link to comment
Share on other sites

Heh, negaidīti labs vērtējums Manai palīdzībai! Paldies. =]

 

Ne vienmēr ir svarīgi kurš, bet gan kā. Lai gan profilus nepētu. Lai arī man ir problēma ar liekvārdību, taču savā virzienā cenšos pēc iespējas vienkāršāk tikt līdz risinājumam :) Par šo jautājumu neko nevari pateikt? http://php.lv/f/topic/18048-mysql-geospatial-optimizacija/

Link to comment
Share on other sites

Tu nevis centies vienkāršāk tikt pie jēgas, bet gan mētā nejēgu , cerot uz to, ka te pārējiem nav ko darīt! Tev ir gan argumenti gan spriedumi, bet primāri vēlme mācīties gan Tev nav. Varbūt mani par šo arī banos, bet [piz*u] Tevi, manuālis ir jālasa [bio**ķ]! Un tur divu domu nemaz nav, PHP nav nekāds tur HTML vai kas vēl hvz.!...->mudaku nemētā!!!

 

Ja Tu domā, ka te kāds nav tam manuālim cauri gājis, varbūt tā arī ir, bet tas kā minimums uz Tevi točna tad neattiecas:D

Lai nevajadzētu urbties cauri PHP manuālim, jābūt ir vai nu zābakam vai ģēnijam.

Pat zinot kādu no tuvām valodām, normāls programmētājs manuāli lasa, tā ir norma.

Edited by mounkuls
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...