Jump to content
php.lv forumi

kapēc neizmantot ārzemju?


Recommended Posts

1. tīkla latency (CSisti u.c. atsaldeņi to sauc par pingu).

2. ik pa brīdim gadās, ka puslatvijai nobirst ārzemju uplinks (par home jūzeriem runājot aļa kāds uzšķaudu LTC uberoptikai baltikas dīķī).

3. supports / kvalitāte. Daudzi ārzemju lētie hostingi sax dēļ performances as jamie ir heavily overselled. Par linode un heroku hostingu varu teikt tikai to labāko

4. Unlimited bandwidth ir nereāli. Latvijā .lv bandwidth maksā relatīvas kapeikas (ja nemaldos, 100 mbit/s ports pie LIX - 100 Ls) . Parasti unlimited andwidth tiek realizēts ar šeipiem - aļa serveris uz dialup cienīga ātruma pēc pirmajiem 2 apmeklētājiem .

5. Sazvanāms supports ir laba lieta, kaut gan reti kur .lv ir 24/7 NOC (Network Operations Center).

6. Vienkāršāki norēķini. Daudziem nav kompānijas kredītkartes / starptautiskie pārskaitījumi ir fcking dārgi.

7. ja ārzemes - es ņemtu linode / slicehost + saliktu visu pats (ja rokas nav līkas). pēc savas pieredzes - labs uptaims, ciešams tīkls, iespējas skeiloties un normāls community :)

 

p.s. es runāju par projektiem ar iespējamu trafiku, nevis "trafiku" (aļa tīņu slapjie sapņi, kur pusi no GA apmeklētājiem sastāda kadra mainīgās mDSL adreses).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 years later...

Kāpēc nelietot?

 

1. Supports ir tādā līmenī, cik labi tu māki uzrakstīt gramatiski pareizi, ko tev vajag (eng mēlē).

2. Cik ātri tev darbojās supports, ja tas velkās 2 stundas, man personīgi, tas ir pa ilgu, man vajag nakts melnumā un uzreiz. Iedomājies, tu hosto portālu, divas stundas off-time, vai kādi tehniskie darbi, oj, tad tā vien gribās kādu sist.

3. Pamēģini aktīvi veikt update, izmaiņas lapai, ātrums ir nāvējošs, gan browsojot lapu, gan arī darbojoties gar ftp.

4. Visiem hosteriem, apakšā ir savs, tā teikt black marketing, vienreiz šādi ieberzos, gandrīz. Gribēju pasūtīt domēnu, eju caur payment soļiem un vienu brīdi konstatēju, ka šamie ir uzmetuši 200 zaļos, vēl klāt, par 3 gadu hostingu. :D Būtu palicis pilnīgi sauss.

5. Ja tava lapa tiks bāzēta piem LV tautai, tad labāk to ir bāzēt iekš LV, kāpēc piem cilvēks ir jādirekto uz USA, un no USA atkal nāk transfers atpakaļ uz LV, lai tā vietā uzreiz LV to LV. Protams, ja liec kaut kādu blogu, eng melē, com zonā, tad tādu hostu vari ņemt.

6. Ja tu gribi expermentēt, tad sākumā paskaties, vai experments ir dzīvotspējīgs, pirms tajā iegrūst līdzekļus.

1. Un kur šeit ir hostera vaina?

2. Ja tev vajag responsi portālam nakts vidū, tev vajag savu adminu, ne hosta supportu. 

3. WAT?!

4. Pilnīgas muļķības. Tas, ka tu neskaties līdz kur bāz savu kursoru, nenozīmē, ka tur ir black marketing.

5. Buļļakaka.

6. Nu vismaz šis ir puslīdz pareizi.

 

Es visu savu fermu esmu pārnesis ārpus LV. Pēc tā, ka man Pingdoms ziņo, ka man jau no 2012-decembra, kad pārnesos uptime Zviedru fermai ir 100% ar 1min intervāla check, LV hosteri man vairs neliekas pievilcīgi. Man viss vienkārši darbojas. Līdziga situācija ir ar US un UK fermu.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

man ir vairāki globāli projekti, pārklājas arī ar Latviju, tādēļ varu komentēt par ārzemju hostingu arī no Latvijas lietotāju puses - izmantoju Futurehosting, Wiredtree managed hostingus un pingi uz ASV, protams, ir ilgāki, tādēļ LV iesaku Londonas datu centrus, viss korekti un labi strādā + uzlieku CDN77 statiskajiem failiem un, ja īpaši vajadzētu LV, tad hostētu statiskos failus kādā LV serverī. CDN77 kaut kur no blakus valstīm ir tuvākā node, arī viss ātri strādā.

Esmu izdzīvojis vairākus LV hostingus, atvainojiet, nekur nav tāds ātrums supportam kā futurehosting un wiredtree (tikai USA serveri), turklāt problēmas darbībā ir ļoti minimālas. Tādu SLA līmeni turēt LV ir kā līdz Mēnesim.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...