Jump to content
php.lv forumi

Tuksie elementi galerijaas


Sandis

Recommended Posts

Man ir vienkaarsh galerijas datu fails, kuraa masiivaa glabaajas atteeli un fails, kuraa glabaajas funkcija, kas izvada atteelu! T.i., fukcija izvada atteelu thumbnailus, uzklikshkjinot uz taas, atveras lielais atteels, savukaart, uzklikjskinot uz lielaa, tam vajadzeetu iet uz naakamo. Taa tas viss straadaa, ja starp masiiviem nav tukshumu,skat. zemaak:

Šādi viss strādā
array(
 '2002', # menu txt
 '2002', # folderis /lib/foldera vārds
 array('#264B5E','#FFB94D'), #bgcolor
 array('01.gif','02.gif'), # thumbnail
 array('01.jpg','02.jpg') # big pic
),


Šādi vairs ne (bet tie tukshumi ier nepieciešami, lai sakaartotu bildiites):

array(
 '2002', # menu txt
 '2002', # folderis /lib/foldera vārds
 array('#264B5E','','#FFB94D'), #bgcolor
 array('01.gif','','02.gif'), # thumbnail
 array('01.jpg','','02.jpg') # big pic
),

 

Buutu vienkaarshi, ja starp masiiva elementiem nevajadzeetu tukshus elementus - ' ', kas domaati, lai galerijas atteelus sakaartotu daudz maz smuki... Bet taakaa starp masiivu elementiem ir tie tukshumi, tad taa lieta nobruuk! Kad tos tukshumus ieliek, tad itkaa viss straadaa, bet paradaas nelieli bugi, piemeeram. viena bilde paraadaas 2x, savukaart cituviet fona kraasa kaveejas, t.i., bilde paraadaas, bet attieciigaa bildes fons tikai aiz taas!

Varbuut to pasaakumu pavisam citaadaak realizeet, bez masiiva!?

Un esmu apkakaajies - kaa es varu dabuut to, ka peec galerijas peedeejaa attela paraadiishanas, man naakamais klikshkjis aizved uz galerijs saakumlapu!? Situaacija triviaala, bet esmu nokauseets ar to!

Paldies!

 

Vairaak koda sheit - http://paste.php.lv/1447

Edited by Sandis
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Īsti neizprotu kam tos tukšumus vajag. Un vēl es neredzu tajā koda gabalā, kur tiek izmantots šis masīvs, kā nekā, tu viņu nekam nepiešķir.

Bet nu viena doma ir (triviālākā laikam): pirms uzraksti funkciju getNtoBildi(), kurai padod to savu masīvu, un padod numuru $n, kuru bildi vajag. Un tad nu šī nosakaita $n ne-tukšas masīva vērtības un atgriež to pēdējo sastapto ne-tukšo vērtību.

Edited by bubu
Link to comment
Share on other sites

Tie tukshumi domaati, lai izvadot atteelus no masiiva, tie neizskatiitos peec blaakja lapaa, t.i., ja lapaa peedeeja rindaa izsviezh tikai 1 atteelu, tad lai tas nepaliktu malaa, es ielieku fiziski tukshumus, kas izvadot atteelus no masiiva, peedeejo elementu pabiida uz vidu! Starp citu, tas ir korekti!?

 

Par to otro variantu - $jaunais_masiivs = array_filter($vecais_masiivs, "empty"); Taa arii ir domaats - "empty" ?

Edited by Sandis
Link to comment
Share on other sites

Ja mainīgājā $id glabājas tekošās bildes nr, bet $cnt glabājās kopējais bilžu skaits, tad uz katru klikšķi:

$id = ($id+1) % $cnt;

 

Un es īsti nesaprotu, kur problēma centrēt? Htmlā centrēt var piemēram uzliekot blokam stilu:

margin {  0 auto; }

Link to comment
Share on other sites

Uz ko attiecas taa pieziime:

" Ja mainīgājā $id glabājas tekošās bildes nr, bet $cnt glabājās kopējais bilžu skaits, tad uz katru klikšķi: $id = ($id+1) % $cnt;"?!

 

Un kaa es varu dabuut panaakt to, ka peec galerijas peedeejaa attela paraadiishanas, man naakamais klikshkjis aizved uz galerijs saakumlapu!?

 

HTML taa centreeshana bija domaata shaadi!? - <td margin="0"><img src=>

 

Zinu, ka jautaajumi stulbi un tizli, bet es censhos saprast!

Link to comment
Share on other sites

Nu lai attēlotu bildi, tev jāzin viņas kārtas numurs, ne? kā tad citādi tu viņu no masīva dabūsi ārā! Nu tas arī ir tas $id. Un skaits arī tev jāzin, jo kā gan citādi tu zināsi cik daudz viņas vajag attēlot. Nu un tas arī ir tas $cnt.

Link to comment
Share on other sites

Kaa man uzmeistarot, ka peec peedeejaas bildes apskatiishanaas, uz taas uzklikshkjinot, es nonaaku uz galerijs thumbnailiem, t.i., atveru galeriju->uzklikshinu uz pirmas bildes thumbnaila->atveraas pirmaas bilde->uzklikshjinot uz pirmaas bilde, nokljuusut uz otraas-> taa es eju cauri visaam bildem-> tachu uzklikshkjinot uz peedeejaas bildes, buut vajadziigs, lai lietotajs nonaktu uz atpakalj uz galerijas thumbnailiem! Kaa to pareizaak izdariit? Ar JavaScriopt?

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...