GoDzila Posted December 7, 2004 Report Share Posted December 7, 2004 Tātad! Gribēju prasīt un piereizes pateiksu uzreiz: "Es esmu tikai sācis apgūt PHP skriptu" Ķipa lasu gudras grāmatas un mēģinu darīt prakstiski! :D Tagad ķeramies pie mana jautājuma: 1.)Pamanīju tādu lietu, kad uzrakstu šādu skriptu.... <? echo "<html><body>"; echo $var = "Interesanta padarīšana tas php skripts!"; echo "<br> $var"; echo </body></html> ?> ...,tad to skatoties caur interneta brozeri, novēroju ka teikums man atkārtojas 2 reizes! Vai tas ir pilnīgi normāli un tam nevaig pievērst dižu uzmanību, vai arī tā ir anamālīja? 2.) Darīju visu, kā bija grāmatā! Norakstīju šādu skriptu: <? echo "<html><body>"; echo "Hello, $my_name"; echo </body></html> ?> Tad Brozera adrešu joslā ierakstot šo te: http://localhost/-C-I-T-I-/index.php?my_name=GoDzila Vaidzējā parādīties šadam teikumam: Hello, GoDzila Bet man parādījāš viens pliks Hello! Un te nu atkal es gribu uzdot to pašu jautājumu, ko iepriekš, jo Man nenotiek tā kā to grāmatā raksta! :huh: Jūsu varianti! :blink: :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted December 7, 2004 Report Share Posted December 7, 2004 Tev gadījusies slikta grāmata. 1) tu zini ko nozīmē echo? Tas nozīmē parādīt uz ekrāna to, kas padots parametros. un tev ir: ... echo $var = "Interesanta padarīšana tas php skripts!"; echo "<br> $var"; ... Tātad šeit tu pirmajā echo mainīgajam $var piešķir to garo vērtību UN tā kā ir priekšā echo, tad izdrukā to. Bet otrajā rindiņā tu izdrukā vēlreiz to $var vērtību! Nu tad man liekas, ka viss ir normāli, ka teksts ir divas reizes. Atceries: anomālijas ir ļoti retas parādības, lielāko ties ir līks kods UN nesaprašana kā tas strādā. 2) ja skriptam tiek padots kautkas aiz jautājumzīmes (?mainiigais=veertiiba), tad NEKAD nevajag pieņemt, ka to "veertiiba" var dabūt caur $mainiigais konstrukciju! Vienmēr lieto $_GET['mainiigais'] kontrukciju. Par to sīkāk te vakar jb4 diezgan daudz un sīki rakstīja: http://php.lv/f/index.php?showtopic=1765&v...indpost&p=11715 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDzila Posted December 7, 2004 Author Report Share Posted December 7, 2004 Nu super! Respekt! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
raivis Posted December 7, 2004 Report Share Posted December 7, 2004 <? if (!$name==$my_name){ } else { $name="unknow"; } echo "<html><body>"; echo "Hello, <b><a href=\"?name=GoDzila\">$name</a>!</b>"; echo "</body></html>"; ?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
IespiedTehnologijas Posted December 7, 2004 Report Share Posted December 7, 2004 kāds(raivis droši vein) var paskaidrot kas tas tev te par kodu?! kam tie echo?!!!! :blink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted December 8, 2004 Report Share Posted December 8, 2004 Es arī skatos un brīnos :) Valīds ta skripts, bet kāda jēga no šamā, nez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snukzz Posted December 10, 2004 Report Share Posted December 10, 2004 Eu..neabizojat jauninjo ... :D atcierieties cik pashiem bija gruuti, kad pirmo reizi programmeeshanu saakaat studeet! :D Lai puisis aug.. muusu (resp. gudraako) uzdevums - audzinaat pareizi! ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts