Jump to content
php.lv forumi

Bezmaksas domēns


Uldis

Recommended Posts

Nezinu vai kādam tas ir interesanti un cik % no šeit esošajiem to nezina, bet nic.lv piedāvā bezmaksas domēnus. Tātad ikvienai fiziskai personai ir iespēja reģistrēties nic.lv un pieteikties uz vieno domēnvārdu, kas sastāv no vārds.id.lv - tas gan vairāk ir kā subdomēns, bet diez vai kāds cits jums piedāvās domēnu, kas tik ātri ielādējas un bez visādiem popupiem. Papildus tam ja jums domēns vairs nešķiet noderīgs, jūs varat no tā atteikties un reģistrēt jaunu. Pagaidām gan neesmu eksperimentējis vai darbojas princips "vienu" domēnu vienai personai. Varbūt kāds var padalīties ar savu pieredzi. Kopumā tas arī viss ko vēlējos pateikt. Ja kādam informācija noderēja, lai tiktu pie domēna, tad varat zemāk pateikt paldies :)

Link to comment
Share on other sites

lietoju tādu jau gadus 5 vismaz, varbūt pat 7-8.. neatceros. manuprāt, perfekts risinājums individuālajiem komersantiem, profesionāļiem, utml.

 

šobrīd jau kādu laiku apsveru domu izvietot zem tā profesionālo cv + mājaslapu, atteikties no maksas domeiniem un baudīt dzīvi :) kādreiz jau skaitījās lepni, ja ir savs domeins, nevis kaut kāds tur .id.lv, bet laiki mainās, racionalizācija dod spēkus un iracionalizācija tos atņem.

Edited by Mr.Key
Link to comment
Share on other sites

Lepnāk, protams, ir bez .id. Bet tā arī nav tāda greznība, ar kuru daudz ietaupīsi. Tāda lētuča piegarša ir, nu nav tie 8.70 gadā tik sālīti, lai nevarētu kaut vai prikola pēc pārīti gadā apmaksāt.

 

Racionāli tas ir tikai uz 8.70 ietaupījumu izdevumos. Kā ar negūtajiem ienākumiem no tiem, kuriem tas liekas par prastu?

Link to comment
Share on other sites

Es, piemēram, nemaz nedomāju par to, vai ir lētuča piegarša vai nav. Parasti klienti, kas domā šādās kategorijās, anyway ir negūtie ienākumi, jo es ar tādiem nesadarbojos. Starp citu, stabilākie klienti ir tie, kas sēž necilās telpās un krīzes laikā neleca debesīs. Tie, kas pievērš uzmanību ārišķībām, ir problēmu kategorija, piemēram, čakarīgi privātie, kuriem pa 50 Ls gribas gan mājaslapu, gan būt Googlē pēc visiem iespējamiem keywordiem, gan vēl nezko, vai arī vēl varianti, kurus nevēlos uzskaitīt, bet manā uztverē, nekāds zaudējums tas nav. Starp citu, bija viens potenciāls klients, kuram mana lapa likās pārāk necila, neesot darbinieku, nav ofisa un tā. Viņu apmeta 3x un tāpatās tā lapa ir šausmīga, salīdzinot ar to, ko būtu varējis iegūt pie manis. (nupat apskatījos, jau 4. lapa, tagad jau normāla, bet izdtrādātājiem pat nav mājaslapas, tikai epasts). Taisnības labad jāpiebilst, ka weblapu kā kanālu man nekad nav bijis laika attīstīt un tas nav arī nesis klientus, jo darīt tāpat pietiek ko. Web firmām tas, protams, ir citādi. (es runāju par .id.lv lietošanu privātām, ne firmas vai web projekta vajadzībām)

Edited by Mr.Key
Link to comment
Share on other sites

Manuprāt, top level domēns nav ārišķība, ķipa "Brabus, YO!", bet gan tāda pati pieklājība kā e-pasts, kas nav "[email protected]".

 

Dīvaini par ārišķībām un 50latniekiem... man vienmēr tieši otrādi ir licies - ka tie, kas grib baigi pa lēto, tiem prasības arī ir kā Super Netto izpildījumam.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

nepiekrītu

Starp citu, stabilākie klienti ir tie, kas sēž necilās telpās un krīzes laikā neleca debesīs.

 

Man pašam ļoti svarīga ir darba vide, jo strādāt "necilās telpās", tas manuprāt grauj jebkuru radošumu.

 

Un uzņēmumi ar kuriem ir bijuša ļoti laba sadarbība visādā ziņā - arī nesēž "necilās telpās".

 

+

 

Cienījams klients jutīsies neērti un nekomforti "necilās telpās".

Link to comment
Share on other sites

Vēlējos piebilst par to atteikšanos no *.id.lv domēna. Kopumā tādu lietoju kādus 2arpus gadus. Atteikties no domēna centos nosūtot to emailu ar parakstu. Atbildi saņēmu pēc divām dienām, bet pats domēns tika izdzēsts tikai pēc pusgada. Protams, pa to laiku, kamēr domēns nav izdzēst, pie cita *.id.lv tikt nevar. Visu to laiku gaidīju.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...