Jump to content
php.lv forumi

Es tā saprotu, ka php.lv negrib mainīt ierasto lietu kārtību?


Mr.Key

Recommended Posts

Es tā saprotu, ka php.lv administrācija piekrītoši māj ar galvām, redzot, ka darba sludinājumos netiek norādīta elementāra lieta - alga, un sāk kratīt ar pirkstu, kad šis pašsaprotamais jautājums tiek apspriests publiski?

 

Es ieteiktu php.lv administrācijai paskatīties monster.com un citus darba biržu portālus. Tur ir norādītas algas! (nupat pat pārbaudīju)

 

Ja darba devējs, meklējot darbinieku, ir spējīgs nodefinēt konkrētas prasības, tad viņš arī ir spējīgs nodefinēt atalgojuma līmeni vai vismaz atklāt, cik vispār ir gatavs maksāt. Kāpēc tad uzņēmumi, kuri ļoti labi zin savu nodarbošanos, ļoti labi zin, kādu cilvēku meklē, pēkšņi paliek tik nevarīgi un noslēpumaini, kad lieta nonāk līdz atalgojumam? Kāpēc cilvēkiem jāiznieko laiks, lasot sludinājumu (5 min), apsverot piedāvājumu (x min), sūtot motivētu pieteikumu (1 h), aizbraukt uz pārrunām (3h), īsi sakot, nočakarēt savu laiku, lai uzzinātu, ka atalgojums neapmierina, neinteresē un neinteresē?

 

Vai php.lv administrācija var paskaidrot, kāpēc, viņuprāt, algas jautājums ir tik mazsvarīgs? Vai php.lv administrācijas pārstāvji būtu gatavi tērēt savu laiku, piemēram, pēc sludinājumiem braucot skatīties sev vajadzīgās lietas (auto, mob. telefonus un dajebko citu), pirms tam nezinot to cenu? Vai php.lv administrācija nav padomājusi, ka alga ir obligāts nosacījums, lai darba sludinājumu uzskatītu par nopietnu? Un vai tā nav vienkārši darba devēju necieņa, es pat teiktu, ņirgāšanās, nenorādot algu? Kāpēc php.lv nostājas pret savu pamatauditoriju?

 

Pieklājība ir vajadzīga, bet tas nenozīmē, ka jābūt Antiņiem, kas jāj stikla kalnā. Atalgojums ir normāls jautājums numur viens katram sevi cienošam speciālistam. Mēs esam mācījušies, krājuši pieredzi un pilnveidojam sevi, lai to visu apmainītu pret naudu, kas ir normāla lieta kapitālisma ekonomikā. Nevis lai kautrīgi slapstītos.. Boikotēt vajadzētu tādus piedāvājumus.

Edited by Mr.Key
Link to comment
Share on other sites

Un kā reiz, pie imedia darba piedāvājuma pazuda vērtīgs ieraksts par darba sniedzēju kā tādu. Kāpēc arī ieteikumi, ko izsaka citi, tiek dzēsti. Jo vairāk ieteikumu, apspriešana par piedāvāto darbu, jo strādāt gribētājiem būs vieglāk novērtēt to, vai ir vērts pieteikties vai tomēr nē. Kāpēc uzreiz darba ievietotājs ir augstāk stāvoš, par foruma biedru, kurš iemet komentāru tieši pa tēmu un naglai uz galvas, ka darba devējam nekur nav kur sprukt, un vien ir jāatbild uz jautājumu. Izskatās, ka tas tā netiek ievērots, bet vot, kaut kādi nesvarīgi komentāri, ko pats bubu ir pievienojies, stāvēt var. Laiks padomāt par šo lietu.

 

Mums jau te visi ir tādi programmētāji, tad kur ir problēma izveidot papildus obligāto aizpildāmo lauku, pirms darba sadaļas postošanas, ja alga nav ievadīta, publicēt nevar. Vai tad tas ir tik grūti izdarāms. Un pat ja darba info ievietotājs, būs norādījis tur piemēram, privāti, vai sarunas laikā, tad arī droši tēmā varēsim ķengāt viņu par to, ka nav norādījis algu.

 

Mr.Key: +1 par tēmas aizsākšanu.

Link to comment
Share on other sites

Nu vispār, nekas jau netraucē motivācijas vēstulē norādīt vēlamo algu. Kad līdzēju savam darba devējam atrast kandidātu, tad pašam nācās aizdomāties, ko īsti rakstīt algas sakarā, jo algu diapazons ir diezgan liels, diezgan atkarīgs no kandidāta spējām. Ja šādā gadījumā norādītu diapazonu, diezgan droši daudzi studenti jutīsies aizvainoti, ka piedāvās apakšējo, ne augšējo algu.

Man drīzāk prasītos, lai darba devēji precīzāk norādītu, kas šajā darba vietā būs jādara, jo nav diezko vēlme sūtīt CV visiem, kas to vien uzraksta, ka steidzami meklē programmētāju.

Varbūt vajag līdzīgi, kā hostingu piedāvājuma sadaļā, augšā piestiprināt anketu ar vēlamajiem punktiem.

Link to comment
Share on other sites

e-remit, laikam neuztvērāt domu. Motivācijas vēstules rakstīšana jau ir darbs. Tas nozīmē atraut sevi no produktīvajām dienas stundām un savu produktivitāti koncentrēt attiecīgā uzdevuma veikšanai. Un ja izrādās, ka otrā galā ir kārtējais nenobriedušais kantoris, kurš uztaisa prasības uz 1500 Ls, bet piedāvā 500 Ls max., tad nu tas traucē gan un ļoti!

Link to comment
Share on other sites

Mr.Key, domu uztvēru, bet praksē stingri noteikts algas apjoms ir tikai valsts iestādēs. Parasti ir iespējamais atalgojuma diapazons, bet griestus nosaukt nozīmē, ka visi studenti uz to pretendēs.

Bet nu principā jau piekrītu, un kāpēc neuzrakstīt vadlīnijas sludinājumiem, kā hostinga sadaļā? Var šai pašā topikā varam jau sarakstīt punktus, kurus vēlams uzskaitīt, kāds admins lai vēlāk piesprauž darba sadaļai. Uz ātro saliekot:

1) algas diapazons;

2) darba vieta (vismaz rajons), iespēja strādāt attālintāti;

3) nepieciešamās prasmes (minimālās un tās, kuras nepieciešamas algas griestiem);

4) nākotnes darba uzdevumi;

5) iespējamie bonusi.

pārējos varat papildināt.

Link to comment
Share on other sites

Vai php.lv administrācija var paskaidrot, kāpēc, viņuprāt, algas jautājums ir tik mazsvarīgs?

Tas ir nevis mazsvarīgs, bet šeit atrodošai publikai spriest-nespējīgs jautājums. Agrāk, kad atļāva šādas diskusijas, topiks 99.9% gadījumos pārvērtās par apsaukāšānos, personiskiem apvainojumiem un bezjēdzīģu offtopiku. Tev ļoti gribās to sagaidīt no katra darba topika?

 

Ja darba devējs nenorāda algu, tas sliktāk ir tikai viņam pašam. Vienkārši ignorē to, un nepiesakies tādam, ja neuzskati darba devēju par nopietnu. Kā pats saki - boikotē to.

Link to comment
Share on other sites

Bubu, šoreiz laikam Tev ir tikai daļēja taisnība. Pilnīgi jebkura diskusija var izvērsties personiskos aizvainojumos, kas šeit ir ne reizi vien pierādījies, bet to nu nekādi nevajadzētu uzskatīt par iemeslu, lai liegtu foruma dalībniekiem diskutēt par darba atalgojumu. Ne tikai algas jautājums ir iemesls rupjībām un foruma noteikumos ir skaidri un gaiši pateikts rupjības un aizvainojumi ir aizliegti, to arī jāievēro, nevis jāliek prioritātes kuros jautājumos rupjības būs sodītas bargāk un kuros tiks palaistas gar ausīm. Pareizi būtu atļaut diskusijas par darba atalgojumiem un rupjības un nepamatotus aizvainojumus dzēst ārā un ja nelīdz tad nobanot. Tā ir pilnīgi normāla pieeja visām foruma sadaļām, kāpēc kādai vienai jātaisa izņēmumi?

 

Es protams saprotu ka darba devēji negrib runāt par atalgojumiem publiski un arī darba vietās bieži vien aizliedz ar līgumu apspriest algas ar kolēģiem, iemesls ir viens, lai varētu pēc iespējas mazāk maksāt darbiniekiem. Tomēr būtu pareizāk samaksu noteikt pēc zināšanām un pienākumu apjoma, Kā jau šeit izteicās atalgojuma diapazons pret prasību diapazonu, ja kādi studenti pretendēs uz lielāko ciparu bez atbilstošām zināšanām un pieredzes, tad tā jau ir vairāk viņu problēma, darba devējam ir jāprot paskaidrot kas darbiniekam nepietiek lai viņš varētu vairāk pelnīt (nevis saņemt, bet pelnīt), ja viņš arī pēc tam nesaprot, tad iespējams tā arī nevarēs iederēties konkrētajā sfērā un tā jau ir viņa paša problēma.

 

Protams nevar nevienu piespiest rakstīt algu darba sludinājumā un to nav jādara, bet liegt diskusijas šajā sakarā, kā jau minēja, ir netaisnīgi pret foruma dalībniekiem.

Link to comment
Share on other sites

Bubu, nav runa par diskusiju, runa ir par lietišķu punktu sludinājumā.

 

Tā viss nav, ka viss notiek pats no sevis. Ir jāpacīnās, lai iedibinātu pasaulē pieņemto praksi šeit. Es neatceros nevienu sludinājumu/piedāvājumu no ārzemēm, kur runa nesāktos ar algas apjomu, pat telefonsarunās no UK jau pirmajā sarunā tas tiek izrunāts. Acīmredzot - pašsaprotami.

Link to comment
Share on other sites

Es tomēr uzskatu ka php.lv nav darba sludinājumu serveris, kur tagad visi nāks pēc darba pieteikumiem. PHP.lv darba piedāvājumi un meklējumi ir tikai 1% no visa satura. Uz to nevajag ne uzēsties ne pārmest.

php.lv administratori pievērš uzmanību tādām lietām kā

 izmantošana, paste.php.lv izmantošana lielo kodu atrādē, satura kontrole, spam/flood utml.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...