Jump to content
php.lv forumi

Serveriem.LV - stabils un izdevīgs hostings


lastguru

Recommended Posts


  •  
  • Par uzņēmumu:
    • Nosaukums un mājas lapa: Serveriem.LV
    • Uzņēmums dibināts 2010. gadā
    • Uzņēmējdarbības forma: pašnodarbinātais

    [*]Piedāvātais pakalpojums:

    • Pakalpojuma veids: Shared hosting/Virtual hosting
    • Pakalpojuma apraksts: izdevīgs hostings, 100% uptime SLA garantija, specpiedāvajumi izstrādātājiem
    • Pakalpojuma cena (intervāls): 100MB par brīvu, tālāk sākot ar 1Ls mēnesī shared hostingam, sākot ar 10Ls mēnesī virtuālajam

    [*]Infrastruktūra:

    • Pieslēgumu skaits un veids internetam: 1Gbit pieslēgums, divas neatkarīgas līnijas līdz «LIX» un «SMILE» , kā arī maģistrāļu operātora «Baltcom IP» datu maiņas punktiem
    • Energoapgāde: 220V, divi neatkarīgi pieslēgumi, UPS
    • Serveru arhitektūra: x86_64 HA klasteris ar pilnu tiešsaites disku replikāciju starp mašīnām
    • Rezerves kopijas: cPanel pilnas rezerves kopijas no iepriekšējās dienas un iepriekšējās nedēļas - pieprasījums pa epastu; cPanel integrētas klienta puses backup - pēc klienta uzstādījumiem

    [*]PHP (par shared hosting):

    [*]DB (par shared hosting):

    • MySQL: Ir, 5.1, ierobežojumi atkarīgi no pakalpojumu plāna
    • PostgreSQL: Ir, 8.1, ierobežojumi atkarīgi no pakalpojumu plāna
    • SQLite: Ir, 3.3, nav ierobežojumu, izņemot diska vietu - atkarīgi no pakalpojumu plāna
    • Oracle: Nav

    [*]OS (par shared hosting):

    • Kāda OS: cPanel uz 64bit CentOS (virtuālie serveri var būt ar jebkuru Linux distributīvu)
    • Lietotāji: ierobežojumi atkarīgi no pakalpojumu plāna
    • Web serveris: Apache
    • Ierobežojumi: ierobežojumi atkarīgi no pakalpojumu plāna, uz download/upload ierobežojumu nav
    • Uploadošana: FTP, FTPS, SSH/SFTP
    • Vadības panelis: cPanel
    • Vai ir pieejams shell: Jā caur SSH/Vadības paneli (ierobežojumi atkarīgi no pakalpojumu plāna)
    • Vai ir pieejama izdalīta IP: Jā - par 2Ls mēn
    • Vai ir pieejams SSL: Jā (gan shared SSL, gan izdalīts - sertifikāti tiek piedāvāti ar zemākās cenas garantiju)
    • Vai ir pieejams cron/scheduler: Jā (ierobežojumi atkarīgi no pakalpojumu plāna)

    [*]Citas programmēšanas valodas (par shared hosting):

    • Perl 5.8.8
    • Python 2.4.3
    • TCL/TK 8.4.13
    • Ruby 1.8.7
    • CGI/FastCGI atbalsts, līdz ar to - teorētiski var servot jebko

    [*]Administratīvie jautājumi:

    • Iespēja un kārtība kā fiziski piekļūt serverim: Nav iespēja, jo nav vajadzība
    • Atbalsta dienests: e-pasts, darbalaikā ātri, ārpus darba laika lielākoties arī ātri
    • Rēķinu apmaksas varianti: Pārskaitījums

Edited by lastguru
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Kāds jau ir paciemojies šajā hostingā? Neatrodu nekādas atsauksmes. Interesē, lai pēkšņi neaizver lapu, nedzēš datubāzes utt.

 

Kā noprotu - http://www.koronevskis.lv/ lieto šo kādu neilgu brīdi. Pats no seniem laikiem zinu Dmitriju (Latvijas Atvērtā koda asociācija) un nedomāju, ka var būt runa par kaut kādu pēkšņu pazušanu vai db dzēšanu.

Link to comment
Share on other sites

tiesa - sākumā testa režīmā atsevišķiem projektiem un tagad pilnībā pārgāju uz serveriem.lv Vairākiem draugiem esmu ieteicis un arī viņi ir sākuši izmantot kā primāro vai dublēto variantu saviem projektiem. Man pirmā saskare bija ar cPanel un pilnībā esmu iemīlējies tajā :D Visu, kas man ir vajadzīgs varu izdarīt pats, nav nekādu problēmu. Suports ātrs un atbilstošs.

Par to cenu esmu ļoti apmierināts, varu ieteikt arī citiem. Par to datu drošību - nu katrs pats savas datu noliktavas pārvaldnieks, nav problēma uzlikt kādu cronu un backup, lai viss notiek un sirds mierīga. Tur tik vajag taisnas rokas. Pat vislabākajos servisos kaut kas mēdz notikt un, protams, reizēs kad backup'i ir iekavēti, tādēļ uzticies, bet labāk arī pats kaut ko dari lietas labā.

Visādi citādi iesaku - neko sliktu nevaru pateikt. Lai Dmitrijam iet bizness, lai attīstās. Vēlu veiksmi.

 

raksts manā blogā ir šeitan: http://www.koronevskis.lv/raksti/2010/11/22/iszinas-jauna-majas-lapa-celotajiem-info-mainu-hostingu-uz-serveriem-lv/

Edited by daysleeperlv
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

pagājis ilgāks laiks, varu vērtēt serveriem.lv darbu arvien kā ļoti labu. Ja man nāktos izvēlēties kādu citu LV hostingu, tad tās būtu lielas mokas. Atbalsts ir ļoti labs, īpaši novērtēju, ka nav jātaisa pašam savs statiskā satura domēns, var izmantot gatavu risinājumu (te ir sīkāk http://serveriem.lv/web/news/21/60/Statiska-satura-paatrinasana/), gana stabils - ir bijušas pāris reizes, kad ir pārrāvumi, bet par tiem ir sīki paskaidrojumi, kādēļ tie gadījušies, visas reizes tas bija saistīts ar datu centru, bet pati serveru sistēma vismaz manā pieredzē ir pierādījusi sevi kā ļoti stabilu. Esmu ieteicis arī draugiem un dažiem klientiem, tie izmanto un viss notiek ļoti labi. Tā tik turēt :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

blogā ir jauns raksts, kur mazliet ir arī par serveriem.lv - raksta komentāros arī novērtē šo hostingu labi.

http://www.koronevskis.lv/raksti/2012/01/18/serveru-hostings-latvija-un-arzemes-pieredze-un-ieteikumi/ Noderēs gan tiem, kuri meklē LV hostingu, gan arī ārpus. Vēlāk būs atsevišķs raksts par serveriem.lv, jo tur ir ko pateikt.

Link to comment
Share on other sites

Atvaino, bet kādā jēgā tu veic 3 ierakstus pēc kārtas? arī ar pirmo ierakstu sapratām, ka lieto šo hostingu, tāpēc jau nevajag celt ārā 3 mēnešus vecus topikus. šeit ir hostinga piedāvājumi nevis tava bloga reklāma vai arī tavu partnerprogramas bonusu kačāšana šajā hostingā no tava bloga :)

Link to comment
Share on other sites

ray - cilvēki meklē atsauksmes, te arī ir gan mana, gan arī raksta komentāros - ko arī norādīju ierakstā. Lai skatās komentārus! Blogu tāpat gana daudz lasa, man nevajag papildus reklāmu. Konkrētais raksts arī izpelnījās plašu lasāmību, tiem, kas meklē hostingu, var noderēt. Aff saites ir vairāk sportam, nevis kaut kādam rublim. Kad nopublicēju rakstu aff saites uz serveriem.lv nebija, ieliku pirms kāda laika. Ja kāds rublis atlēks, būs labi :)

Link to comment
Share on other sites

nu piem skatos komentāru #1.. tur ir tāds tekstiņš 'Papildus tehniskās fīčas (gīki un speciālisti sapratīs un novērtēs) arī ir ļoti foršas un noderīgas.' Kādas būtu tās papildus tehniskās fīčas? Kādas papildus fīčas normāls hostinga piedāvātājs varētu piedāvāt?

 

komentārs #7 satur '...man nav plašas pieredzes ar LV hostingiem, lai varētu sniegt kādu salīdzinājumu...'. Raksta autors tātad lien tur kur īsti neko nesaprot.. Precīzāk 'rubuļus' baigākos laikam cer kāst.

 

blogā ir jauns raksts, kur mazliet ir arī par serveriem.lv - raksta komentāros arī novērtē šo hostingu labi.

http://www.koronevsk...e-un-ieteikumi/ Noderēs gan tiem, kuri meklē LV hostingu, gan arī ārpus. Vēlāk būs atsevišķs raksts par serveriem.lv, jo tur ir ko pateikt.

 

 

 

Atsauksmes gan neieraudzīju..

Link to comment
Share on other sites

Nice1:

lai atbildētu uz to komentāra jautājumu - par vispārīgu salīdzinājumu, man objektīvi vajadzētu izmēģināt vismaz 20 hostinga sniedzējus. Esmu izmantojis darba un citādām vajadzībām vismaz 10, tomēr tie ir dažādos laikos un produktos, lai baigi izvirstu. Varu būt objektīvs par lietām, kuras izmantoju šobrīd.

pie raksta Artis Āre komentē: "Arī varu teikt tikai labus vārdus par serveriem.lv"

 

par papildus fīčām: 3 NS ieraksti vairākās vietās t.sk. 1 ārzemēs (nevis kā dažam labam minimālie 2 NS ieraksti un tie paši uz vienas kastes stāv), cookie-less domēns statiskajam saturam http://serveriem.lv/web/news/21/60/Statiska-satura-paatrinasana/, nginx, stabila darbība (pārdomāta infrastruktūra), stabilitāte (vai kompensācija, ja reto reizi kaut kas aizķeras). Galu galā stabilitāte un lielisks suports - par to naudu, nekur neko labāku neatrast.

Lai nebūtu te jāreklamējas, raksta komentāros var izpausties.

 

visi riņķī apkārt runā par tiem "citiem" hostinga sniedzējiem! Nosauciet kāds kaut dažus, kuri ir, jūsuprāt, tie labie? tiešām gribētu salīdzināt? Nice1 - kuri Tev ir tie normālie?

 

visu nolikt, paburksēt, viss ir slikti - tāda dīvaina mums tā komentēšanas kultūra :)

Link to comment
Share on other sites

cienītais.. gribu tevi nolikt.. jā viss ir slikts..

 

par klasisko hostingu.. ir nācies lietot garmtech.lv, no.lv, serveris.lv un hz kādus dažu citu cilvēku hostingus.. teikšu godīgi neviens no tiem nav spējis noturēt to ko gribēju no viņiem izspiest..

 

tad nu nāca vps laiki..

sāku ar serveris.lv.. vadības panelis nebija lietojams jo ielogošanās viņā spēja vps vienkārši nobeigt..

tad nāca garmtech.lv vps.. tīri labs un jaudīgs līdz kļuva par švaku priekš manām izvirtīgajām vēlmēm kā arī supporta līmenis ar katru brīdi iet vienkārši dziļās smagās auzās.. :)

šobrīd dzīvojos pie vps.lv.. arī labs un jaudīgs..

nevienu no šiem vps neizcelšu.. katram ir savi + un -.. pārsvarā hostinga piedāvātāji piedāvā bezmaksas testiņus.. tā kā varam brīvi testēt un izvēlēties tīkamāko..

 

par kultūru.. neizskatās ka tu būtu īpaši labi audzināts.. 3 posti pēc kārtas.. tā nepieklājas civilizētos forumos darīties.. ;)

Link to comment
Share on other sites

posti ar vairāku mēnešu starpību, pa to laiku viss var notikt, turklāt par secīgo tēmu.

nu redz - tev hostinga sniedzējiem savi plus un savi mīnusi - es serveriem.lv baigos trūkumus neredzu, ja kaut kas pietrūkst, visu var sarunāt un pakalpojums tiek uzlabots. Pēdējais privātais hostings bija nano.lv - nošauties, pārmigrēju uz serveriem.lv un viss ir vairāk kā labi. Ir arī VPS serveris Zviedrijā, kuru izmantoju - tur ir citas prasības, SLA un attiecīgi arī naudas. Serveriem.lv uzskatu kā labāko pakalpojuma sniedzēju LV - tas ir galvenais, ko vēlos pateikt.

Link to comment
Share on other sites

Šī sadaļa ir "Hostinga piedāvājumi", kādā sakarā vispār tev te atsauksmes vajadzētu rakstīt? Gribi rakstīt atsauksmes ir sadaļa "Hostinga novērtējumi un atsauksmes". Citi hostingi? Piemēram, garmtech vai nano vai vēl citi. Ar ko labāki? Kaut vai ar to, ka serverus apkalpo vairāk kā viens cilvēks. Ko darīs serveriem.lv džeks, kad būs būs ceļā uz laukiem pie vecmāmiņas Zilupē vai slēpot uz Alpiem, bet serveriem būs problēmas?

 

p.s. ko tas dod, ka ir 3 ns serveri? neko. it īpaši tad, ja ārzemēs fiziski serveri nemaz netiek turēti, bet tikai dns :)

 

Man nav nekas pretī pret serveriem.lv, neesmu lietojis nezinu kāds ir, bet šitās bezjēdzīgās slavināšana sava bloga vai affilate dēļ padari sevi par apsmieklu.

Link to comment
Share on other sites

man vienmēr licies, ka šitā spazmojoši klienti ir antireklāma - nu kā kādreiz DELFI komentāros "Jānis, Juris, Valdis", kas zem VAZ reklāmraksta ar minūtes intervālu raksta par savu pozitīvo "reālo pieredzi"

 

p.s.

un vispār jau nekad neesmu dzirdējis kādu negatīvu atsauksmi par serveriem.lv

Edited by ieleja
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...