101111 Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Labvakar! Kādi ir iespējamie varianti attēlu salīdzināšanai ar php? Ar attēlu salīdzināšanu es domāju nevis vai doti divi attēli ir vizuāli vienādi, bet vai šie attēli ir viens un tas pats fails (protams nosaukumi abiem failiem var būt dažādi). Viens variants man ir zināms, ka varētu izrēkināt md5 hashu failiem un salīdzināt. Piemēram $a= md5(file_get_contents('a.jpg')); $b= md5(file_get_contents('b.jpg')); if ($a == $b) { //ir vienādi } Vai ir vēl citi (ātrdarbīgāki) varianti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Ar attēlu salīdzināšanu es domāju nevis vai doti divi attēli ir vizuāli vienādi, bet vai šie attēli ir viens un tas pats fails nu ja tas buus viens un tas pats fails td arii vizuali bus identiski ;) Bet nu sakumaa vari saliidzint izmeru (baitos), ja ts nesakriit tad tas nav viens un ts pats, talak ju vr hashsummu sliidzinat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickys Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 kāpēc salīdzināt hašsummu, ja ir salīdzināti izmēri, ja izmēri ir dažādi, tad 100% heši atšķirsies (neievērojam kolīzijas) Vai mana izpratne ir nepareiza? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Nav jēga nekādu hašu rēķināt. Tikai vairāk bremzēs un var gadīties (mazticami) false positives. Labāk pārbaudi uz pašu saturu: $a = file_get_contents('a.jpg'); $b = file_get_contents('b.jpg'); if (strcmp($a, $b) == 0) { //ir vienādi } Un Grey_Wolf - hašu nav jēgas salīdzināt, ja izmēri atšķiras. Tad jau pēc autora definīcijas attēli ir dažādi (fails nav viens un tas pats). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Ja ir jāsalīdzina daudz reižu, tad ir vērts pakalkulēt to hešu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 Un Grey_Wolf - hašu nav jēgas salīdzināt, ja izmēri atšķiras. Es taa arii biju domajis, ka sakumaa vienk saliidzina izmerus, un tikai ja pilniiba sakriit tad parbauda hashsummu .. [cit]Bet nu sakumaa vari saliidzint izmeru (baitos), ja tas nesakriit tad tas nav viens un tas pats,.. [/cit] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pingvīns Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 Ja metainformācija atšķirsies, tad šādi, kā iepriekš aprakstīts, salīdzināt nevarēs :( Provējis nēemsu, bet vērts apskatīties - Imagick::compareImages Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts