Jump to content
php.lv forumi

IDE PHP programmētājiem


malinens

Recommended Posts

Kādu IDE jūs lietojat?

 

Visu laiku rakstīju iekš notepad++, bet tagad sāku ņemties ar CodeIgniter un ir vēlme pāriet uz kaut ko "smagāku".

 

Nedaudz palietoju Eclipse priekš PHP un esmu ļoti apmierināts, bet daudzviet lasu, ka Netbeans tomēr ir labāks.

Piemēram, viens sīkums, ko pamanīju, ir, ka Netbeans automātiski neaizver <?php ?>, bet Eclipse, rakstot <?, automātiski izveido <?php ?>.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nez, lasīts, ka neatbeans vieglāks, ātrāks, supportē dažādas JS bibliotēkas kā jquery, sintaksi labāk iekrāso miksētā vidē - php,html,js...

Pēc 1 dienas beidzas PhpStorm trial licence, būs jāiečeko tas netbeans dziļāk :)

 

(jā, ieteiktu paprovēt phpstorm, nav ne vainas! Vienīgi, nav bezmaksas, tikai 45 dienas triālis)

Link to comment
Share on other sites

man tiiri labi patiik Komodo , piilna versija gan ir mksas, bet eksistee arii Edit (ko arii juuzoju)

Esmu apmierinats, Sintaksees cekings labs, iebuuveta pamatiiga funkciju biblioteka, sakot rakstit var atlasiit uzreiz ko vjag, perfekti atskjir HTML no PHP un CSS koda (kopejais valodu suports tur stipri liels -> vismaz visas daudzmaz popularaas ir )

Var veidot savus makrosu pogas -> tb. j izmanto kaadu koda fragmentu tad izveido makrosu+ pogu uz panelja un nakotnee vairs to fragmentu nevajadzees rakstiit [ pats izmantoju <? echo ;?> ], kursh shur tur parads koda.

Vispr man patiik un pgaidam neko mainiit nedomaju

P.S. aa nu jaa , protams ir arii multi-tab, iespeja veidot Projektu, plashas iespejas piekonfiguret pec savam velmeem, etc. 'standart fichas'-> serchi,repleci kodejuma mainja utt.

Link to comment
Share on other sites

Es jau vairāk kā gadu lietoju Netbeans. Citu IDE nemaz neesmu meklējis.

Un ka rakstīji to, ka automātiski neaizverās <?php, tad es teikšu, ka tas ir pilnīgs sīkums, jo es parasti izmantoju īso php atvēršanas versiju, un atvērt aizvērt ir pus sekunds jautājums: <??>

 

Cheers.

Link to comment
Share on other sites

Mans ar saka +1 par Komodo. Arī lietoju Komodo Edit nevis maksas. Pāriešana uz Komodo bija laika jautājums -> sāku ar Netbeans, tad Aptana (tas pats Eclipse tik ar pluginiem priekš Web) un tagad Komodo. Patīk tas ka or vieglāks par tām abām JAVA IDE līdz ar to liekas arī ātrāks. Kustomizējams un bija vieglāk sataisīt visu līdzīgi (shortcut'i un snippet'i) kā ir mājās kur lietoju Textmate.

 

Ā pie mīnusiem - IMO slikta failu sistēmas integrācija un nav (vismaz neesmu atradis) versiju konttoles integrāciju, bet tas nekas jo lietoju citus veidos kā to panākt. (RabbitVCS)

Edited by rATRIJS
Link to comment
Share on other sites

Ok, lietas, kas man uzreiz kaitina tajos netbean-os salīdzinājumā ar php storm.

 

-> iezīmējot rindiņā simbolus, apakšā status bārā neparādās iezīmēto simbolu skaits.

-> Bļauj par neaizvērtiem tagiem piem. header vai footer templeitā. Phpstorm kaut kā laikam sajuta, ka tur tos tagus nemaz nevajag aizvērt.

-> Dažreiz kļūdas paziņojumi vispār ir nesakarīgi, piemēram šis: http://pixi.lv/dfbf3/image.jpg Kļūda ir rindiņā, kuras nemaz nav :D

 

EDIT:

-> Phpstorm automātiski saglabāja izmaiņas, tas ir, nebija jāspaida ctrl+s pēc katras izmaiņas (īpaši kad raksta html un css), tik cik pārlādēt pārlūku, lai izmaiņas uzreiz būtu gatavas.

 

EDIT2:

-> Uzpiežot Ctrl+A editorā automātiski tiek aizlekts uz beigām - wtf? Piem, phpstormā bieži izmantoju automātisko formatētāju: Ctrl+ A -> formatēšana. Te atkal neatbeanos katru reizi tad jāmeklē tā vieta, kur biji palicis kodā, pilnīgs stulbums. Auto formatētājs arī slikti strādā, šo rindiņu formatējot:

<?php

include(ASTRO_PATH_VIEWS . "parts/footer.php");

?>

Rezultāts ir šāds:

<?php

include(ASTRO_PATH_VIEWS . "parts/footer.php");

?>

WTF? Tiek samesti viarāki tabi.

 

Vairākas reizes atkārtojot formatēšanu rezultāts būtu gaidāms viens un tas pats, bet te man html'a ar katru formatēšanu vairākās vietās tiek samesti vairāki tabi.

 

Karoč, pagaidām vispār neko labu par netbeans nevaru pateikt, salīdzinājumā ar phpstorm.

 

Bet nu jā, dāvinātam zirgam zobos neskatās, phpstorms piķo ~90 eirikus...

Edited by briedis
Link to comment
Share on other sites

Ā pie mīnusiem - IMO slikta failu sistēmas integrācija un nav (vismaz neesmu atradis) versiju konttoles integrāciju,

Ja par failu sist. var pastriideeties, jo ja veido kaa projektu, tad shamais tur ir pat ljoti OK.

Piedevam atceras pedeejos tvertos failus (defoltaa varjanta, ja vien shamo neizsleedz) + ja izmainiisi failu uz servera shamais atomatiski to pamaniis (samera laba, kautgan dazreiz kaitinosha fiicha)

 

Par vers.kontroli, ja nemaldos (nesmu prliecinats) pilna versija shmais ir + tur ir vel dudz visadu labumu, teiksim atraa koda parbaude (iebuuvets PHP atbalsts) [domatts koda izpildiisana, nevis sintkses prbaude, kura ir rii edit versija ] etc. citas ljoti noderiigas lietas debuugushanai ..

 

Pie nelieliem miinusiem pieskaitiitu to ka ir ljoti plasha bet parak samudriita konfiguresana (preciizak piedziisana pec savas gaumes)

Link to comment
Share on other sites

Esmu testējis daudz IDEs un neviena nav perfekta.

TOP3:

1. Zend 5.5.1

2. NuSphere PhpED

3. Netbeans

 

Pārējās ir galīgi apdalītas, gļukainas vai vienkārši pārāk neērtas.

 

briedis:

Kāds ir use-case koda formatēšanai? Tu raksti murgainu kodu, ko liec IDEi formatēt? Es iedomājos, ka formatēšanu varētu lietot tikai sveša kodera cūcīgā koda sakārtošanai pirms sāc darbu, tāpēc lekšana uz beigām nav svarīga..

Un man interesē, kāpēc tev svarīgi zināt, cik simbolus esi iezīmējis. Man tāda vajadzība ir tik reti, ka uz to nav vērts iespringt..

 

EDIT: Aptana Studio 3 izskatās arī labi, bet tagad nav laika pamatīgi iztestēt. (vecākas versijas nekam neder)

Edited by Toms
Link to comment
Share on other sites

briedis:

Kāds ir use-case koda formatēšanai? Tu raksti murgainu kodu, ko liec IDEi formatēt? Es iedomājos, ka formatēšanu varētu lietot tikai sveša kodera cūcīgā koda sakārtošanai pirms sāc darbu, tāpēc lekšana uz beigām nav svarīga..

Un man interesē, kāpēc tev svarīgi zināt, cik simbolus esi iezīmējis. Man tāda vajadzība ir tik reti, ka uz to nav vērts iespringt..

 

Nu jā, katru dienu man nevajag skaitīt simbolus, bet pietiek ar vienu reizi, lai saprastu šīs niecīgās fīčas trūkumu, kas ir praktiski jebkurā teksta redaktorā. Papildus tam vēl būtu pielikuši, lai rādās arī faila kodējums, bet nekā...

 

Formatēšana labi noder, ja kāda atstarpe aizmirsusies kaut kur starp funkcijas parametriem, vai, lai normāli izlīdzinātu masīva elementus pa vairākām rindiņām. Ja ir tāda fīča, kāpēc lai viņu neizmantotu un neieekanomētu laiku?

 

Rekur salīdzinājums starp auto formatētāju html'ā:

 

Php storm (atkārtoti vairākas reizes reformatējot rezultāts ir viens un tas pats)

http://dl.dropbox.com/u/272839/draza/phpstorm.jpg

Netbeans (atkārtoti formatējot visu laiku tiek ievietoti lieki tab'i kaut kur, kur nemaz nevajag, konkrētajā bildē, veicu reformatēšanu ~6 reizes)

http://dl.dropbox.com/u/272839/draza/netbeans.jpg

Edited by briedis
Link to comment
Share on other sites

Es izmantoju daudzakos gadijumos vim. Jo tas ir optimizets uz 10 pirkstu rakstišanas metodi. Un viņš ir jebkura severi kūr es stradaju. Un vim ir oti kostumizejams.

Kad stradaju windows vide izmantoju netbeans - jo tam ir iebuvets FTP un SFTP atablsts. Un var erti izmantot debageru ar xamp. NetBensam ari ir vim modulis, tadejadi nezaudeju atrumu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...