Jump to content
php.lv forumi

OOP un IS


eT`

Recommended Posts

1. Tātad gribu sākt mācīties OOP.

Vai kāds zin kādu blogu/lapu kur par to būtu apstāstīts `for dummies` ?

Ideālā variantā LV valodā, bet varu mēģināt arī ENG.

Būtu labi, ja būtu kaut kādi uzdevumi,testi, lai pārbaudītu savas spējas un sekotu līdzi savai izaugsmei.

 

2. Sāku interesēties arī par IS [ Informācijas Sistēmas ]. Tā ir ļoti advancēta programmēšana? Pārsvarā tiktu laboti, pielāgoti kādi Open Code risinājumi [ ņefig izgudrot divriteni otrreiz ]. Varbūt varat ieteikt labākos atvērtā koda risinājumus, lai sāktu mācīties IS labošanu un vispaŗ kas tas ir, un ko ziemā ēd.

 

Lūdzu iztiksim bez tekstiem - ej prom; tev to nevajag utt, jo tiešām gribas mācīties, un šogad studējot LiepU būs brīvs laiks lai lasītu e-bookus, blogus da vienalga ko un eksperimentētu uz DW.

 

Paldies!

Edited by eT`
Link to comment
Share on other sites

Re, no LV likumiem:

 

valsts informācijas sistēma — strukturizēts informācijas tehnoloģiju un datu bāzu kopums, kuru lietojot tiek nodrošināta valsts funkciju izpildei nepieciešamās informācijas ierosināšana, radīšana, apkopošana, uzkrāšana, apstrādāšana, izmantošana un iznīcināšana (turpmāk — informācijas aprite);

 

Informāciju sistēma, manuprāt, nav nekas konkrēts, tas nepasaka, ne kāda valoda izmantota, ne kādi rīki. Tas ir tehnoloģiju kopums, kas nodrošina ar informāciju un iespēju to pievienot, labot, dzēst.

 

Vai tiešām nevari par OOP atrast informāciju? Gūglē zem "php learn oop" var atrast 101 rakstu. Vajag tik mācēt savirknēt sakarīgus atslēgvārdus, jo atrast var jebko, tik jāmāk meklēt... Bez angļu valodas arī neiztikt, lv valodā pieejamās informācijas daudzums ir kā spļāviens jūrā, uz kopējā informācijas daudzuma eng valodā.

 

Kas ir DW?

Edited by briedis
Link to comment
Share on other sites

Šeit būtībā ir visi PHP OOP aspekti.

Es īsti nepiekrītu, ka būtu jāmācās cita valoda, jo PHP OOP ir savādāks - specifisks - tas ir PHP OOP. Un, strādājot ar PHP, ir labāk zināt tieši PHP OOP aspektus, nekā kādas citas valodas OOP. Vienkārši mācoties OOP ar citu valodu, tiks iemācīta nedaudz savādāka OOP.

 

Un, ja problēmas sagādā angļu valoda, tad ieteiktu sākt ar tās mācīšanos. Mūsdienu pasaulē angļu valoda tomēr ir ļoti svarīgs rīks, zināšanu uzņemšanai.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...