vitao.web Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Labdien! Lieta tāda, ka es vēlos izveidot savu mājas lapu pa daļām ( require_once "dalas/augsa.php"; ) Bet netieku ar vienu lietu skaidrībā. Respektīvi ir menu un ir tāda lieta ka class="active" un ka es varētu ar php izveidot tā, lai pie katras sadaļas menu butu cits aktivs links.. Jo menu ta pat kā augsa.php includojas atseviski. Varetu kadu ieteikumu pateikt? Vai ari ka labak butu veidot? paldies, vitao.web Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
euphoric Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 (edited) Viens no globālā masīva $_SERVER elementiem, atgriež tekošo URL, precīzāk skaties Doc. $_SERVER Attiecīgi tajā vietā kur jāizvada class='active', pārbaudi vai tas links ir tekošais, ja ir tad izvadi.. Kā tieši to realizēt atkarīgs no tavas fantāzijas. =) Edited August 1, 2010 by euphoric Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitao.web Posted August 1, 2010 Author Report Share Posted August 1, 2010 Un kāda veidā Jūs veidojat vai iesakāt veidot? Mans variants, bet nedomāju, ka tas ir labākais. Bet varbūt tiešām, kāds labs ieteikums vai links uz pamācību $sadala = $_GET['sadala']; if ($sadala==2){ include("./dalas/augsa.php"); include("./dalas/info.php"); include("./saturs/spelu_apraksti.php"); include("./dalas/apaksa.php"); } else if ($sadala==3){ include("./dalas/augsa.php"); include("./dalas/info.php"); include("./saturs/pievienot_ieteikumu.php"); include("./dalas/apaksa.php");} else if ($sadala==4){ include("./dalas/augsa.php"); include("./dalas/info.php"); include("./saturs/kontakti.php"); include("./dalas/apaksa.php");} else if ($sadala==5){ include("./dalas/augsa.php"); include("./dalas/info.php"); include("./saturs/dome.php"); include("./dalas/apaksa.php");} Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 (edited) Mans variants, bet nedomāju, ka tas ir labākais. Bet varbūt tiešām, kāds labs ieteikums vai links uz pamācību nav jegas 4 reizes atkartot daudzmaz liidzigu kodu $sadalja = $_GET['sadala']; switch ($sadalja) { case '1': $contents='./saturs/spelu_apraksti.php'; break; case '2': $contents='./saturs/pievienot_ieteikumu.ph'; break; default: $contents='saturs/home.php'; } ?> <html> ... te galvinja <?php include($contents); ?> te lapas apakshas html tad to augshu apakshu etc.. varesi nemaz ar includu neveidot Edited August 1, 2010 by Grey_Wolf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 (edited) Kas tie par if-u un case-u kalnu grēdu murgiem? Izmanto vienkāršu routing sistēmu. Bet vienkāršākais vieds kā iezīmēt menu ir ar js: $(function(){ $('.menu[href='+document.location+']').addClass('selected') }); Edited August 2, 2010 by codez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts