vitao.web Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 (edited) Labdien! Veidoju šo un to, bet veidojot radās problēma. Kāda? Nu redziet ir lieta tāda, ka man ir tabula: news (id,title,message,cat,date,ip) un ir tada lieta, ka nezinu ka uzrakstīt pareizi query, lai no tabulas: news izvilktu ierakstu skaitu ( tas itka butu viegli ), bet problema taja ka man vajag skaitu atsevišķi. Respektīvi cat 1 = 10 ieraksti cat 2 = 1 ieraksts utt? /mana doma/ $izs = dbFetch("select *from news order by id WHERE cat='News' DESC LIMIT 1 "); un tad paradam ID numurinu, lai zinatu cik ieraksti, bet nu tad man katrai categorijai savs query jaraksta, bet varbut jus ziniet kadu labaku variantu? ATRISINĀJUMS Tātad izskatās, ka būšu atradis risinājumu pats! Paldies par palīdzību! šeit būs kods, varbūt kādam noderēs ;) // iemetam visu ko vajag (konektejamies DB utt) $query = "SELECT cat, COUNT(id) FROM news GROUP BY cat"; $result = mysql_query($query) or die(mysql_error()); // Parādam rezultātus while($row = mysql_fetch_array($result)){ echo "- ". $row['cat'] .": ". $row['COUNT(id)'] ." entries."; echo "<br />"; } ?> Izvadās šādi: - events: 1 entries - misc: 1 entries - news: 2 entries Paldies vēlreiz par palīdzību ;) Edited July 12, 2010 by vitao.web Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 SELECT COUNT(`id`) AS `rakstu_skaits`, `cat` AS `kategorijas_id` FROM `raksti GROUP BY `cat` Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
101111 Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 Kategorijām arī ir sava tabula? Ja tā, tad problēma ir idejiski tāda pati kā tā, kas vakardien forumā parādījās http://php.lv/f/topic/16823-apaksvaicajums/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitao.web Posted July 12, 2010 Author Report Share Posted July 12, 2010 izdomaju risinajumu...skataties pirmaja posta :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts