Džei Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Atdūros pret nejauku problēmu, - ir nepieciešams sakārtot masīvu alfabētiskā secībā. Viss jau būtu jauki, ja vien vērtības nebūtu latviešu valodā un set_locale() nav pieejams. Kāds būtu pats nesāpīgākais veids kā ar šo tikt galā? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 (edited) Ieraksti pirms sort()... header('Content-Type: Text/HTML; charset=UTF-8'); Neņem vērā, ko murgoju. =D Edited June 30, 2010 by daGrevis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 (edited) Esi pārliecināts, ka funkcija nav pieejama? var_dump(function_exists('set_locale'), function_exists('setlocale')); Mēģinu norakstīt uz neuzmanību :) Edited June 30, 2010 by marcis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džei Posted June 30, 2010 Author Report Share Posted June 30, 2010 Fail no manas puses, - nevis set_locale, bet gan setlocale, - paldies Mārci! :) anyway, - negrib man arī šī pieeja atdoties. <?php header('Content-type: text/plain; charset=utf-8'); setlocale(LC_COLLATE, array('lv_LV.UTF-8','lv_LV@euro','lv_LV','latvian')); $array = array('A','Ā','B','C', 'Č', 'D','E','Ē'); sort($array, SORT_LOCALE_STRING); print_r($array); ?> Atgriež Array ( [0] => A [1] => Č [2] => Ē [3] => Ā [4] => B [5] => C [6] => D [7] => E ) Kas gluži nav vēlamais sakārtojums pēc alfabēta.. Varbūt kāds varētu sniegt padomu, kā salikt pareizi? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Domā šis ir pareizs? array('lv_LV.UTF-8','lv_LV@euro','lv_LV','latvian') Skatos, ka vāciešiem ir šitāds: 'German_Germany.1252' Moš paprovē Latvian_Latvia? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džei Posted June 30, 2010 Author Report Share Posted June 30, 2010 Pamēģināju, - tikai mazliet pamainījās secība, bet diemžēl ne uz pareizo pusi. :( array('lv_LV.UTF-8','lv_LV@euro','lv_LV','latvian') - Cik saprotu šādi norāda iespējamos flagus, vienam jau tak vajadzēja būt īstajam :) Varbūt vaina ir datorā, cik zinu uz windows (testēju lietas mājas apstākļos) viņš ņem to local stuff no paša windows.. jebšu kļūdos? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcis Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 -1 briedis glorificus - taisnība abām atklāsmēm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Pieejamās lokāles mēdz būt norādītas failā: /usr/share/i18n/SUPPORTED man uz xubuntu ar lvv saistītās ir šādas: lv_LV.UTF-8 UTF-8 lv_LV ISO-8859-13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 -1 briedis glorificus - taisnība abām atklāsmēm Tas mans jautājums nebija retorisks, es tiešām no galvas to lokāļu nosaukumus :) Es vienkārši pajautāju, vai OP tiešām zin, ka tās ir pareizās lokāles :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džei Posted July 3, 2010 Author Report Share Posted July 3, 2010 Problēma bija manā Windows konfigurācijā, uzliku uz zolīda hostinga - viss uzreiz aizgāja. Sev problēmu atrisināju dodoties uz Control Panel --> Regional And Language Settings --> un attiecīgi saliekot valodas kādas nepieciešamas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
capsx Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 nu jaa, galvenais ir nepiemirst SORT_LOCALE_STRING :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts