reGative Posted June 6, 2010 Report Share Posted June 6, 2010 Man datubāzes tabulā ir aile keywords. Un tur ir atslēgvārdi, piem. auto,datori. Meklējot pēc auto atslēgvārda, nekas netiek atrasts (tas pats, ja ar datori), bet uzrakstot auto,datori, tad tiek atrasts tas, kam jābūt. Ko man darīt, lai varētu droši meklēt pēc tikai 1 atslēgvārda, nevis diviem? Protams, ar diviem arī vajag, bet ir jābūt iespējai arī ar vienu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aldis Posted June 6, 2010 Report Share Posted June 6, 2010 Pirmkārt, es neredzu sourci, nemāku spriest. Otrkārt, meklēšanas funkcijā tad nav pareizi kaut kas, ja divus keywordus izsaucot ir rezultāts, vienu nav. Treškārt, bez sources man šķiet Tev šeit neviens nespēs palīdzēt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reGative Posted June 6, 2010 Author Report Share Posted June 6, 2010 ok, te būs source. index.php <form action="search.php" method="post"> <input type="text" name="search" value="Meklēt..." /> <select name="category"> <option value="operetajsistemas">Operētājsistēmas</option> <option value="tehnologijas">Tehnoloģijas</option> <option value="skripti">Skripti</option> <option value="dizains">Dizains</option> <option value="tehnika">Tehnika</option> <option value="speles">Spēles</option> <option value="maja">Māja</option> <option value="augi">Augi</option> <option value="pamacibas">Pamācības</option> <option value="programmesana">Programmēšana</option> </select> <input type="submit" value="Meklēt..." /> </form> search.php <?php $con = mysql_connect("localhost","root",""); if (!$con) { die('Could not connect: ' . mysql_error()); } mysql_select_db("linkshare", $con); $result = mysql_query("SELECT * FROM links WHERE keywords = '$_POST[search]' AND category = '$_POST[category]'"); while($row = mysql_fetch_array($result)) { ?> <h3><a href="<?php echo $row['link']; ?>" class="link" target="_blank"><?php echo $row['name']; ?></a></h3> <?php echo $row['about']; ?><br /> <span style="color: green"><?php echo $row['link']; ?></span> <?php } mysql_close($con); ?> Tie ir tikai fragmenti, pilnu sourci ar visu stuff Jums nevajag, vajag tikai formu un search rezultātu izvilkšanu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rATRIJS Posted June 6, 2010 Report Share Posted June 6, 2010 Kas tieši tev glabājas iekš DB? "auto, datori" vai "auto", "datori" (1 gadījumā viss ir vienā ierakstā, otrā tie ir divi atsevišķi ieraksti). No kurienes tev nāk "category"? + SQL injections FTW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reGative Posted June 6, 2010 Author Report Share Posted June 6, 2010 es vēlreiz saku, ka man ir aile keywords, un tur ir "auto,datori". Es nezinu, kā izveidot divus atsevišķus ierakstus vienai tēmai. Ja tēma ir saldējums, es nevaru visu pa vienam, un 2 keywordus atsevišķus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shurix Posted June 6, 2010 Report Share Posted June 6, 2010 WHERE keywords LIKE '%$_POST[search]%' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reGative Posted June 6, 2010 Author Report Share Posted June 6, 2010 o, paldies, shurix. Tagad zināšu uz visiem laikiem... ehh... laikam tas pats, kas Grevim... jālasa manuāļi... :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rATRIJS Posted June 6, 2010 Report Share Posted June 6, 2010 IMO greiza sistēma. Es taisītu atsevišķu tabulu keivordiem un atsevišķu tabulu saistībai. Items: id | name | utt... Keywords: id | keyword Taginator: item_id | keyword_id Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts