Kaklz Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 Viss, kas turpmāk šajā topikā parādīsies no sērijas JAVA vs PHP tiks pārcelts uz http://php.lv/f/topic/16632-php-vs-java-trolli/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefisto Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 tnx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Леший Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 Izdomāju paprovēt uztaisīt vienu vizitkarti uz šī FW (domāju, ka šo var saukt par FW). Nu viss smuki, protams, nācās pielabot pāris funkcijas (renderJS, piemēram), daudzās lietas bija jāpieliek, bet viss pārējais diezgan gludi un ātri. Ideāli der tiem, kas provē apgūt MVC, autoram respect par to, ka diezgan daudz ir jāslīpē, savadāk būtu kārtējais web site in 5 minutes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goma smile Posted October 21, 2010 Report Share Posted October 21, 2010 Būtībā labāk būtu, ja visi php koda faili atrastos ārpus publiski pieejamās mapes un tāpat arī visi neatrastos vienā mapē, bet būtu sakartoti, piemēram, pa controllers, libs, models mapēm. Taka no Mvc es neko nesaprotu un man root mapē ir bardags grūti pārskatīt vai nepateiktu, jo es nevaru atrast kur jāmaina lai viss būtu pa mapītēm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted October 21, 2010 Author Report Share Posted October 21, 2010 tas kādu failu lādet, ja klase nav atrasta, nosaka Core klases metode: public static function autoload($c){ require_once Core::classFile($c); } kurā izsauc ielādēt failu ar nosaukumu, kuru atgriež tās pašas klases metode: function classFile($c){ $ext=array('C'=>'ctrl','H'=>'hctrl','M'=>'mdl','L'=>'lib'); return strtolower(substr($c,1)).'.'.$ext[$c[0]]; } Ši funkcija strādā tā, ka, ja tu pieprasi piemēram klasi CHome, kas būtu kontroleris home klasei, tad izveido faila nosaukumu šādi nogriež pirmo burtu, iegūst "home", tam pievieno "." un no masīva atbilstošo paplašīnājumu pēc pirmā burta "ctrl" - kopā "home.ctrl" Ja mēs gribam, lai tas viss atrodas citās mapēs, tad mēs varētu izveidot mapju masīvu, kur katra tipa klasei būs sava mape. $dir=array('C'=>'ctrls','H'=>'ctrls','M'=>'mdls','L'=>'libs'); Tālāk mēs gribam, lai, piemēram, CHome klases fails būtu ctrls/home/home.ctrl izveidojam, lai šī metode uzģenerē šādu stringu: function classFile($c){ $ext=array('C'=>'ctrl','H'=>'hctrl','M'=>'mdl','L'=>'lib'); $dir=array('C'=>'ctrls','H'=>'ctrls','M'=>'mdls','L'=>'libs'); $name=strtolower(substr($c,1)); return $dir[$c[0]].'/'.$name.'/'.$name.'.'.$ext[$c[0]]; } Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goma smile Posted October 21, 2010 Report Share Posted October 21, 2010 (edited) function runController($n){ if (file_exists($n.'.ctrl')) { $m='C'.$n; $ctrl=new $m(); return $ctrl->run(); } else { return ($n!='notfound')?$this->runController('notfound'):''; } } uz function runController($n){ if (file_exists('ctrls/'.$n.'/'.$n.'.ctrl')) { $m='C'.$n; $ctrl=new $m(); return $ctrl->run(); } else { return ($n!='notfound')?$this->runController('notfound'):''; } } un kā var definēt tilte ? Edited October 21, 2010 by goma smile Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goma smile Posted October 21, 2010 Report Share Posted October 21, 2010 Atvainojos pa dubble post :) Bet man ienāca pa 3 kollonām ... Tātad ... 1 ir tas kur viss mainās .... 2,3 sistēma ir tāda patiesībā tāda pati kā css un js failiem .... tātad no ir links users .. tātad root direkcija ir papka side iekš side left, right un piemēram, ja vienā no viņiem ir tas side fails users.ctrl tad viņš nomaina a ja nav tad iet defoulta kaut kāds ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefisto Posted October 21, 2010 Report Share Posted October 21, 2010 Ko tu tur murgo ?! Kur tu redzi kaut kādas kolonas? Kas ir "links users", "papka side" , "side fails" un kas ir tas "viņš", kurš "nomaina" un "iet defoulta" ?? Vai tu spēj teikumu latviski uzrakstīt ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goma smile Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 No šī topika šis kaut kā negāja.... un man ienāca prātā ideja Piemēram tu atver caur browseri sadaļu http://links.lv/users ..... un kad tu atver to sadaļu tev pārbauda kaut kādā papkā vai nav otra kollona un velviena iespēja ka pa vissu lapu ir tikai 1 kollona piemēram forumam ..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Key Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 Interesanta lasāmviela. Kas patika - reāli viena posta ietvaros atšifrēts MVC, iztiekot bez tukša bla bla bla. Kas nepatika - stils (prefiksi, dīvainie paplašinājumi un baidīšanās no normālas formatēšanas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goma smile Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Atvainojiet bet es veljoprojām nesaprotu kā var definēt lapas <title></title> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ezis Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 oooho, kā jau m8t teica: Ouch.. Šo visu izlasot sapratu, ka nesaprotu neko par PHP man kā tādam iesācējam daudz un dikti neskaidrības. Piemēram kā būtu jārīkojas, ja man ir textarea`s un es pēkšņi gribu sākt izmantot kādu texta editoru? Kas tas skaitītos? Plugins? Addons? Kas cit? Un kā notiktu šī editora instalācija? Kā vispār core vai kas cits zin, ka jāizmanto editors, jo textarea`s ir vairākas.. Sapinās nedaudz domas, netieku skaidrībā.. Sorry, ja ne gluži pa tēmu jautāju.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 (edited) Ezi, Textarea editors parasti ir pliks js, kuru var ielikt www mapes js mapē. Kā tad izpaužas iekļaušana? Vajadzīgajā templeita/skata failā iekļauj ar parastu html'u - <script src="/js/tinymce/tinymce.js" ...> kaut vai. Var jau definēt arī php funkcijas, jeb helperus, kas to html izvadīs tavā vietā. Edited December 7, 2010 by briedis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ezis Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Nū par to arī es gribēju pārliecināties, ka nepietiek vnk uztaisīt parastu pluginu un tad tik corei pateikt, ka viņu izmantos, bet vajag arī manuāli šo to pierakstīt.. Man visu laiku domas klīst par to Freimu daudzfunkcionalitāti utml. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefisto Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Tas kas tur parādīts ir (diezgan kreiss) mvc framework'a skelets. Parasti kaut kam tādam arī taisa tos visus pluginus/addonus, lai pievienotu papildus funkcionalitāti. ( tikai core parasti gan neaiztiek ) Iesaku tev nedaudz palasīt netā par to, kas ir frameworki, ko ar tiem dara un kā tos taisa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts