Jump to content
php.lv forumi

Programnodrošinājuma izstrāde/plānošana


Turecky

Recommended Posts

Sveiki!

Tā kā neatradu vietu, kurā topikā šo jautājumu īsti ielikt, tad domāju, ka šī nebūs sliktākā vieta. Tad nu tā. Jautājums ir par workflow softiem. Zinu, ka tie ir pietiekami daudz ar visādām iespējām, bet tā kā neatradu tādu, kā biju iedomājies, cerēju, ka jūs ko labu ieteiksiet. Lieta tāda, ka izmantojot parasto workflow zīmētāju, lai visu varētu sazīmēt ir vai nu jāizveido milzīga nepārskatāma shēma vai arī jāsadala pa entajiem failiem. Cerība bija tāda, ka varbūt ir manīts kāds softs, kas šīs workflow shēmas māk ielikt vienu iekš otras. Nu piemēram uzveidojam pirmo shēmu, kur ir sākums, tad kāda "darbība" un beigas. Šo protams jebkurā workflow var izveidot, bet gribētu, lai nebūtu jāsaglabā atsevišķā failā tā shēma, kas paslēpta zem "darbības" objekta, tā teikt izvēršam "darbības" objektu un tiek parādīta shēmas, kas slēpjas zem viņa.

Protams, šādā situācījā, kā aprastīju tas nebūtu lietderīgi, bet ja šādu objektu būtu daudz, tad shēma kļūst nepārskatāma. Lai nu kā, ja nu šādu šoftu tomēr neizdodas atrast varbūt varat ieteikt kādu, ar ko varētu izstrādāt shematiksi vai kā savādāk programmas procesus, tā teikt, lai tas viss nav jāzīmē uz papīra.

Ceru uz sapratni no profiņu puses!

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, es kādu nedēļu atpakaļ arī meklēju labu programmēšanas produktu izstrādes menedžēšanas rīku, bet tādu, kas apmierina manas vajadzības neesmu atradis, tāpēc parādījās doma, ka laikam vajadzēs pašam pie tāda piestrādāt.

Manā gadījumā gan prioritāte gan nav uz vizuālām shēmām, bet ideja būtu aptuveni sekojoša - izveidot tādu projektēšanas rīku, kurš būtu nevis vienkārši sazīmētas shēmas, bet tas dziļi integrētos iekšā source kodā.

Respektīvi tiktu izveidota kaut kāda marķieru sistēma, ko raksta kā koda komentārus, kura veidotu projekta struktūru un attīstības progresu.

 

Sākotnēji projekts tiek izveidots tikai sistēmā, bet tad lēnām katrs projekta punkts tiek sasaistīts ar konkrētām vietām failos, izmantotjot dažādus marķierus, kas atbildētu par to, kas vēl jādara, to, kas jau izdarīts un dokumentāciju.

Vai arī varētu darīt tieši otrādi, sākt rakstīt failu struktūru, izmantojot šos marķierus un projekta struktūra tiktu izveidota pretējā virzienā.

 

Pagaidām es gan esmu ticis tikai līdz visu failu caurskanēšanai un TODO un DONE marķieru atlasīšanai un sagrupēšanai, bet doma ir tāda, lai šie marķieri varētu veidot projekta punktus, kuri savā starpā arī saistīsies gan pēc atkarības vienam pēc otra, gan pēc savas iekšējās struktūras.

 

 

Piemēram:

 

šādi tiktu atzīmēts punkts reģistrācijas modeļa failā:

/*
TODO: reģistrācija [id:1]
*/

 

 

šāda atzīme varētu būt reģistrācijas modeļa vai kādas validācijas modeļa klases failā, bet tā norādītu, ka ir apakšpunkts reģistrācijas projekta punktam:

/*
TODO: username validācija [id:1.1]
*/

 

 

šāda atzīme būtu autorizācijas modeļa klases failā un atzīme norādītu, ka šis projekta punkts ir atkarīgs (d:1) no 1. punkta.

/*
TODO: logošanās [id:2,d:1]
*/

 

Ideālā gadījumā protams tas viss arī varētu kādā GUI arī vizuāli tikt attēlots.

Tādas ir manas domas par šo tēmu.

Ja nu gadījumā kāds zin kaut ko līdzīgu gatavu, tad dodiet ziņu.

Link to comment
Share on other sites

Nu doma bija, ka līdzīgu softu, kā EDRAW, tikai ar tādu iespēju, ka izveidojot kādu objektu, tajā būtu iespējams itkā ievietot vēl vienu shēmu. Nu tā, lai ar objekta palīdzību varu apskatīt shēmu un nevajadzētu veidot desmitiem failus, ko pēc tam grūti sasiet kopā, ja projekts paliek resnāks no idejām.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...