emsy Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 (edited) Tu domā to ar GET identifikatoru?? Edited May 7, 2010 by emsy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mounkuls Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 (edited) Var arī tā. Kāda vaina tad? Lietotājam tiek iedots links uz failu file.php, kur GET masīvā ir tā faila identifikators un varbūt vēl kas klāt tieši to lietotāju identficējošs. Pats lietotājs tad raustīsies tādus linkus apkārt mētāt, tas jau pirmkārt:) Es taisiju jau samērā sen, tolaik knapi sāku ko no SQL apjēgt, bet uztaisīt normālu un kā izrādijās arī pietiekami drošu tādu sistēmu pa spēkam bija. Kādas 10 stundas gan tas prasija, pamatā debugojot, bet tomēr, tas bija mans un nokalpoja divās lapās samērā ilgi bez konfliktiem kādiem. Edited May 7, 2010 by mounkuls Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gunmetal Posted May 7, 2010 Author Report Share Posted May 7, 2010 1x es mācījos kodēt un sapratu ka tik daudz iegaumēt kurš kur baigi grūti :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emsy Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Ja atkož fišku, tad ir elementāri, pat funkcijas nav visas jāzin, tikai loģiskos virknējumus un gandrīz viss ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gunmetal Posted May 7, 2010 Author Report Share Posted May 7, 2010 un kur to vislabāk iemācīties neņemot php soli pa solim? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mounkuls Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 (edited) ojj, to gan labāk ne:) Vispār grūti jau ieteikt, katram sava pieeja tam visam un pielec arī savādāk... Man bija dulla vēlēšanās uztaisīt pašam savu čatu, ko arī veiksmīgi protams izdariju. Bet sāku jau no primitīvas viesenes, tad tālāk refrešu ieviesu un audzēju tik klāt visu pamazām. Tā sajutu to php spēku un tad jau uzsit asini ko vairāk paurķēt. Man PHP tāds vaļasprieks, nu kas makšķerēšanai līdzīgs. Lai gan arī makšķerēt man patīk gandrīz tik pat:) Edited May 7, 2010 by mounkuls Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gunmetal Posted May 7, 2010 Author Report Share Posted May 7, 2010 Zinu tā visi saka :DDD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gunmetal Posted May 7, 2010 Author Report Share Posted May 7, 2010 Man makšķerāt ļoti patīk, bet php nepatīk, jo neko nejēdzu, bet gribētu :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mounkuls Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Nu visi vai ne, tas tā, bet tas, ka daudziem gribas uzreiz ko krutu un tad saprot, ka nevar vilkt to, tas gan ir tā bieži:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 PHP is power, huh?? =D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emsy Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 (edited) 1) Ir jāsāk pamazām čubinot kkādus kaut vai ļevos bet tomēr paša veidotus skriptus, tas pox, ka viņi var nestrādāt, galvenais, ka to esi veidojis tu pats. Kļūdu labošana un koda (bļin aizmirsu, kā gudri pateikt "uzlabošana") uzlabošana ir pats interesantākais, tu centies salikt visu tā, lai tas strādā un tam ir minimālas kļūdas tādā veidā iemācoties kko, pat drusciņu, izjūtot gandarījumu tu izjūti to mounkuļa pieminēto php spēku :). 2) Sāc šeit, ļoti laba lieta, man pat tagad katram gadījumam stāv pie galvenajiem būkmarkiem, lai gan neizmantoju priekš php, bet gan css figņām un html simboliem, vienalga ļoti noderīga vietne... Edited May 8, 2010 by emsy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemakuphp Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 Mapē, kur faili šāds .htaccess Order Allow, Deny Deny From All Failus padod šādi <?php $file = 'Ceļš\uz\failu'; header("Content-type: application/force-download"); header("Content-Transfer-Encoding: Binary"); header("Content-length: ".filesize($file)); header("Content-disposition: attachment; filename=".basename($file)); readfile("$file"); ?> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts